Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 34 752
  • 778
  •   1
Отговори
# 180
Честит празник,мили момичета!Бъдете нежни,красиви като цветята,чиито имена празнуваме днес,радвайте се пролетното слънце и неговата живителна енергия...Прекрасно настроение, споделено с любимите ви хора,пожелавам от сърце!

# 181
Честита Цветница и от мен, с вяра и любов да се молим на нашия Спасител Исус Христос, да дава здраве на семействата ни!
Слънчево настроение на всички, въпреки че във Варна нещо сивее и се муси временцето, ама нищо Simple Smile Nature Sunny

# 182
Честит празник на всички,не спирайте да цъфтите ❤

# 183
Момичета, как се справяте с болките в костите(имате ли?)? Тази ендокринна терапия ме превърна в робот, не мога да вървя от болки -в кръста, колена, китки , пръсти....всеки ден на различно място, но достатъчно силно, за да куцам...в началото на май съм на контролен преглед, костна сцинтиграфия правих ноември-беше добре, , но сега дали нещо не ми се случва 😟.Не спира това да гложди мисълта ми.

# 184
Анастрокон и золадекс ми е терапията, не съм правила това изследване DEXA, пия витамин Д,  не съм го изследвала...
На какъв препарат си? Правила ли си Остеоденсиометрия / DEXA/? Пиеш ли вит Д и изследван ли е? Магнезий от време на време? Питала съм, може и колаген.

# 185
Ароматазните инхибитори имат по-често този страничен ефект от колкото Тамоксифен. Следи си вит.Д и си направи DEXA скенер, за да следиш костната плътност, защото пак при тях тя намалява драстично.

# 186
  • София
Справям се с много движение и йога - всякакво раздвижване помага. Ако не ти се ходи на йога, в има едни много лесни малки асани точно за тези проблеми -  ето тези, може да опиташ и вкъщи:
https://youtu.be/JOf-fC9tCqw?si=2mzPFZvu7R1WWhwA

# 187
Момичета, вчера ми сложиха първата инжекция Резелиго.
Днес се чувствувам много зле и физически и психически.
Цял ден ми се гади, нямам сили, нервно напрежение...
Дали са странични ефекти от инжекцията...
Ще съм благодарна ако споделите.

# 188
  • Sofia
Eyeswideopen, всеки човек е различен. Аз бях на Резелиго преди да ми излезе протокола за Золадекс. Не съм имала абсолютно никакви неразположения, с изключение на мястото на убождане.

# 189
Eyeswideopen, три месеца бях на Резелиго и Тамоксифен. Зле се чувствах, особено нощем - топли вълни, нервност, недостиг на въздух. 🫤

# 190
  • София
Не мисля, вирус евентуално? И да има странични ефекти, повече време трябва да се проявят, и по-скоро са - топли вълни в началото, болки в ставите, за нервността също трябва повече време. Принципно, всички симптоми на менопаузата, но не могат да се проявят за един ден все пак от поставянето.

# 191
Привет. При мен от първата золадекс имах болки в кръста, гърба, бях подтисната също. Така няколко дни. При следващите инжекции нямах такива оплаквания, но се появиха горещите и студените вълни (може би на втория месец ли). След първата инжекция имах и цикъл (било нормално според листовката), но след втората си спря напълно.

А Вълкан Иванов вече прави и реконструкция ли? В смисъл негова пациентка ми беше казала, че в България не прави.

# 192
  • Варна
Hristinal,да прави,мастектомия с едномоментна реконструкция.Резултатите били впечатляващи.Моя позната се оперира декември при него и е много доволна.Септември ще маха и другата гърда превантивно.Можеш да видиш на неговия сайт с какви импланти и платна работи.А дали прави само реконструкция не мога да кажа.

# 193
Здравейте! Предполагам много хора са се сблъскали с този проблем-косопад след химиотерапия. Чувала съм, че има козметики, но дали помагат нещо, незнам! Приемам всякакви съвети.

# 194
Момичета, правих ПЕТ скенер миналата седмица. Сега получих резултата, изглежда ми всичко да е наред, но малко ме смущава изречението "Физиологична фиксация в черен дроб, слезка; панкреас, НБЖ" Знаете ли какво означава това ? Къде мога да дам за второ мнение ? Въпреки, че знам доц.Бочев като най- добрия.

Общи условия

Активация на акаунт