Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 34 760
  • 778
  •   1
Отговори
# 195
Hristinal,да прави,мастектомия с едномоментна реконструкция.Резултатите били впечатляващи.Моя позната се оперира декември при него и е много доволна.Септември ще маха и другата гърда превантивно.Можеш да видиш на неговия сайт с какви импланти и платна работи.А дали прави само реконструкция не мога да кажа.
Всички операции, които прави са платени, за сега не оперира по ЗК. Прави ми впечатление, че отношението му преди операциите не е същото, като след нея.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 16:19 от Ерос

# 196
Момичета, правих ПЕТ скенер миналата седмица. Сега получих резултата, изглежда ми всичко да е наред, но малко ме смущава изречението "Физиологична фиксация в черен дроб, слезка; панкреас, НБЖ" Знаете ли какво означава това ? Къде мога да дам за второ мнение ? Въпреки, че знам доц.Бочев като най- добрия.
Това означава,че активност в тези органи има,но тя е физиологична,т.е. нормална,очаквана .
Вероятно това е стила на професора,ако беше написал...липсва патологична активност,означава същото.

# 197

Момичета, правих ПЕТ скенер миналата седмица. Сега получих резултата, изглежда ми всичко да е наред, но малко ме смущава изречението "Физиологична фиксация в черен дроб, слезка; панкреас, НБЖ" Знаете ли какво означава това ? Къде мога да дам за второ мнение ? Въпреки, че знам доц.Бочев като най- добрия.
Това означава,че активност в тези органи има,но тя е физиологична,т.е. нормална,очаквана .
Вероятно това е стила на професора,ако беше написал...липсва патологична активност,означава същото.
Благодаря, много, Неда:hugs:

# 198
Момичета, правих 5 скенер в Токуда днес. Дали може да се види резултата и в еЗдраве? Казаха вторник ще е готов, но с тези почивни дни в петък и понеделник...пък и не съм в София. Дали ще го качат там?

# 199
  • Sofia
Ерос, за мен отношението не трябва да приключва с операцията. Моята операция я извърши д-р Сечанова от София мед. Ако се разтърсиш из темата има пациенти, които хич не са доволни от резкият ѝ тон, но тази жена толкова грижи полага преди, по време и след това, че думи нямам просто. И не е само до конкретният пациент, а с всички нейни пациенти е така. Държи връзка с всеки, който е минал през ръцете ѝ, предоставя личният си телефон и е готова да помогне във всеки един момент. Затова това което споделяш за мен не е нормално.

# 200
Момичета, правих 5 скенер в Токуда днес. Дали може да се види резултата и в еЗдраве? Казаха вторник ще е готов, но с тези почивни дни в петък и понеделник...пък и не съм в София. Дали ще го качат там?
Не знам за е-здраве, но Токуда качват на техния сайт, когато е разчетано изследването. Трябва да са ви дали талонче за вход
https://acibademcityclinic.bg/tokuda/medicinski-deinosti/detaili … i-ot-izsledvaniya

# 201
Скрит текст:
Hristinal,да прави,мастектомия с едномоментна реконструкция.Резултатите били впечатляващи.Моя позната се оперира декември при него и е много доволна.Септември ще маха и другата гърда превантивно.Можеш да видиш на неговия сайт с какви импланти и платна работи.А дали прави само реконструкция не мога да кажа.
Всички операции, които прави са платени, за сега не оперира по ЗК. Прави ми впечатление, че отношението му преди операциите не е същото, като след нея. Оперира сестра ми и винаги сме казвали, че отношението му е прекрасно към пациентите, но се получи така, че тя след операцията имаше няколко въпроса, писа му и получи отговор, че е много зает и няма време да и отговори, друг път да му пише. Така и не разбрахме, кое е наложило да се махнат два л.в., сентинелен и несентинелен..., а това е важно. Дъщеря й беше ходила на преглед при него и е попитала нещо за майка си, отговорът е би, че майка й задавала много въпроси. Много ми е странно това поведение, или просто аз имам друго очакване, че преди и след операцията не би следвало да има различно поведение....
По принцип не би трябвало, но лекарите го правят, къде от натовареност, къде от неглижиране, защото вече са претръпнали към чуждата болка.
Ако въпросите ви са свързани с възстановяването или има усложнения след това, то настоявайте за отговори. Даже запишете час за преглед, ако трябва. Все пак и лекарите са хора и не работят 24/7.
А въпросът за лимфните възли е много странен. От къде знаете, че единият е сентинелен, а другия не? В епикризата ли го пише?

# 202
Ерос, ако е имало сентинелна биопсия и са светнали възлите, нормално е са ги махне. Ако хистологията показва, че са чисти, няма какво повече да дълбаете. Той проверява с една машинка активността на възлите, ако е инжектирано радиоактивно вещество преди операцията (сентинелно маркиране). Ако активността е над 10 процента (някакъв праг на активност е това), се махат и се изследват.

# 203
Всички операции, които прави са платени, за сега не оперира по ЗК. Прави ми впечатление, че отношението му преди операциите не е същото, като след нея. Оперира сестра ми и винаги сме казвали, че отношението му е прекрасно към пациентите, но се получи така, че тя след операцията имаше няколко въпроса, писа му и получи отговор, че е много зает и няма време да и отговори, друг път да му пише. Така и не разбрахме, кое е наложило да се махнат два л.в., сентинелен и несентинелен..., а това е важно. Дъщеря й беше ходила на преглед при него и е попитала нещо за майка си, отговорът е би, че майка й задавала много въпроси. Много ми е странно това поведение, или просто аз имам друго очакване, че преди и след операцията не би следвало да има различно поведение....
Д-р Василева ми беше обяснявала, че когато правят сентинелна, не е сигурно накъде ще тръгне багрилото и все пак може и друго да махнат. И че понякога искат да махнат 2-3, но те са толкова малки, че махат 5-6, без да искат.
Иначе поведението не е Ок. Той самият по интервютата така твърди.

# 204
  • Варна
Ерос,лимфни възли се махат които са оцветени,не е задължително да имат метастази.Сестра ми не е оперирана и винаги отношението му е било изключително човешко.Бях записала на майка час за него и сестра ми ми се накара,защото майка не знае,че е 4ст.Веднага почнала да задава въпроси,кога ще я оперира и до кога ще е на таргет(естествено,че ще пита,все пак е детето й) и той не й казал нищо.Казал че ще го обсъдят,когато онколозите кажат.Мисля,че е нормално лекарите да не споделят за пациентите.Не съм му адвокат и знам,че операциите не са по ЗК,но ние нищо не сме плащали,всички прегледи са с направление в Сити клиник.

# 205
Всички операции, които прави са платени, за сега не оперира по ЗК. Прави ми впечатление, че отношението му преди операциите не е същото, като след нея.
Аз бих подредила изречението така: Отношението след операцията е по-различно в сравнение с това преди нея.

# 206
Момичета, чист ми е скенера. Щях да се побъркам от чакането. Пише, че имам умерена функционална активност в матката, но аз бях в цикъл, предполагам че е от това, казах на доктора че съм в цикъл. Всичко е чисто като заключение. Пожелавам на всички ви чисти скенери и весели празници.

# 207
  • София
Юхууу, видя ли! Браво!
Светли празници и само хубави новини за всички!

# 208
Момичета, чист ми е скенера. Щях да се побъркам от чакането. Пише, че имам умерена функционална активност в матката, но аз бях в цикъл, предполагам че е от това, казах на доктора че съм в цикъл. Всичко е чисто като заключение. Пожелавам на всички ви чисти скенери и весели празници.

Много се радвам за теб haidy! Светли празници!

# 209
  • Sofia
Светли празници, момичета! Нека Бог да закриля вас и вашите близки! Да ви дари със здраве и живот изпълнен с щастие! Да благославя дните ви и да ви води във всяка стъпка!

Haidi, много се радвам за теб!

Добри новини за всяка една от нас!

Общи условия

Активация на акаунт