Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 33 187
  • 778
  •   1
Отговори
# 705
  • ПЛОВДИВ
Благодаря Ви момичета, отпадна връщанете ми с кола за България а в недела със самолета. Вторник, ще подам документи за нов талон. За Пловдив както разбрах от вас вече ги издават около Евмопия в Кичук Париж нали?

# 706
Благодаря Ви момичета, отпадна връщанете ми с кола за България а в недела със самолета. Вторник, ще подам документи за нов талон. За Пловдив както разбрах от вас вече ги издават около Евмопия в Кичук Париж нали?
В Пловдив може от 2 места, прилагам снимка от страницата на Общината, аз си взех от П.Д.Петков срещу районното, отнема 15 дни, за да се издаде талона

# 707
  • София
На мен съвсем скоро при пожизнен Телк в София ми издадоха талон за 3 години.

# 708
  • ПЛОВДИВ
На мен съвсем скоро при пожизнен Телк в София ми издадоха талон за 3 години.
А на брат ми с пожизнен Телк от Пловдив талона му е безсрочен, но той е със сменена става.

# 709
  • София
Привет на всички, изчезнах за известно време, но то е защото бях на операция.
И аз се присъединявам към момичетата, безкрайно доволни от д-р Вълкан Иванов. Изключителен лекар и невероятен човек. Както и целия прекрасен екип, с който работи доктора.
Дидона, аз съм от София, но изобщо не съжалявам за сложната логистика, която ми се наложи да правя няколко пъти за прегледи и най-вече за операцията, за да ме оперира д-р Иванов във Варна.
Моят съвет е = запиши си час за преглед, прежали един ден и отиди при него на преглед във Варна и ще разбереш всичко което те интересува. Той най добре ще прецени в твоя конкретен случай, кое е най доброто и какво може да се направи.
Ако имаш въпроси или мога с нещо да ти помогна, на разположение съм.

Момичета, колко време след операцията започвате отново лечението (химио и/или лъчетерапия), каквото се налага.
Аз съм с тотална мастектомия на едната гърда и махнати 3 лимфни възела и си имам сериозна рана на гърдата. Чакам си резултатите от хистологията. И след това ще отида пак при онколозите.

Погледнах стандартите за това = приблизително 6 седмици след операцията пише, като го дават 3-6 седмици до пълно заздравяване и оценка от онколог и 4-6 седмица старт на химио и лъчетерапията. А ще имам още херцептин, а може и перджета (ама зависи от резултата от хистологията), та да си питам аз тук - горе долу и при вас ли това бяха сроковете.
Забелязвам, че при момичетата, които са само с частични резекции и квадрантомии са значително по-кратки сроковете между операции и лъчетерапия.

Затова питам и предварително благодаря за отговорите.

# 710
Katty D, много ти благодаря, супер полезни и практични съвети ми даде.  Страхотно е, че ми предлагаш крема. Много ти благодаря. Пожелавам ти доброто да ти се връща многократно🙂. Моят лъчетерапевт също ми препоръча Biafine, както и Lamiderm. Ако още важи предложението ти за опаковката Biafine бих се възползвала -ще ти пиша на лично за адреса и другите подробности.
При мен се оказа, че "едната резекционна линия е ангажирана с 1мм инвазивен дуктален карцином" и  "новата генерация лекари" казва -лъчетерапия само, а "старата генерация" -първо реексцизия и после лъчетерапия. Пак аз трябва да взема решението🤔 Помагайте със съвети от личен опит! Бъдете здрави!

# 711
Katty D, много ти благодаря, супер полезни и практични съвети ми даде.  Страхотно е, че ми предлагаш крема. Много ти благодаря. Пожелавам ти доброто да ти се връща многократно🙂. Моят лъчетерапевт също ми препоръча Biafine, както и Lamiderm. Ако още важи предложението ти за опаковката Biafine бих се възползвала -ще ти пиша на лично за адреса и другите подробности.
При мен се оказа, че "едната резекционна линия е ангажирана с 1мм инвазивен дуктален карцином" и  "новата генерация лекари" казва -лъчетерапия само, а "старата генерация" -първо реексцизия и после лъчетерапия. Пак аз трябва да взема решението🤔 Помагайте със съвети от личен опит! Бъдете здрави!
При мен резекционните линии не бяха чисти и направих още една операция, но при мен имаше разпръснати огнища. Kormoran,  мога да помогна с 1 опаковка Lamiderm, ако решиш ми пиши на лично.

# 712
При дъщеря ми,също имаше 1мм,дуктален инвазивен.Само лъчетерапия назначиха.

# 713
Благодаря ти, Vinci, ще пиша на лично. Бъди здрава!

# 714
  • Sofia
Корморан, благодаря ти за прекрасните пожелания за мен е радост да мога да помогна поне с това. Отговорих ти на лично, пиши когато дойде време за доставката. За другото също не мога да ти помогна с полезен съвет, защото реших генерално мастектомия, като се реже да е всичко. Но, това което знам е по новите стандарти препоръчват само лъчетерапия. Пожелавам ти всичко да се нареди по най-добрият начин, взетите решения да са точно тези, които трябва да се вземат.

# 715
Kormoran, реексцизия е по-сигурна, според мен. Имах такава - нищо не е в сравнение с голямата операция, с местна упойка, за нула време. Привърженик съм на старата генерация, признавам. Чудих се тогава дали предстоящата химия и лъче дали няма на свършат работа, но доколкото четох и разпитвах, резекционните линии трябва да са чисти.

# 716
Kormoran, благодаря ти, пожелавам ти бързо оздравяване. Пиши ми когато решиш.  Съгласна съм с Calm, чистите резекционни линии повишават успеха от лечението. При мен последващата операция също беше с упойка, но и това минава.

# 717
Аз също съм за чисти резекционни линии.
Предпочитам си стария метод. Око да види, ръка да пипне!

# 718
Kormoran, аз не съм имала подобна дилема, но ако имах, щях да подходя по следния начин. Седни и се запитай: ще се чувствам ли спокойна, ако направя само лъче? Ще вярвам ли, че няма да останат ракови клетки?
И ако си отговориш с да, не прави още една операция.
Ако обаче имаш някакво съмнение, тогава направи.
Защото, според мен, лъчето ще изтрепе каквото има, новите апарати са по-прецизни и облъчването е по-ефикасно. Т.е. физически няма да има никакъв проблем.
Обаче нашата болест, освен в гърдата, е и в главата.
Така че, ако операцията ще ти махне и рака от мислите ти, направи я.
Но ако си уверена в това, че няма да оснане нищо след лъчето, не я прави.
Аз тако бих постъпила, все гледам да съм убедена, че правя най-доброто възможно лечение и вярвам, че така държа рака надалече.
Всичко е на първо място в главите ни.

# 719
Opossum, отлична гледна точка! Много ми помогна! Това, че болестта ни е и в главата е много точно казано. Мисля, че реших какво ще направя🙂.
Katty D, нямам съобщение от теб. Може би е отишло при друг🙂.
Дами, благодаря ви за изказаните мнения и помощта! Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт