Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 33 147
  • 778
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Opossum,не може ли да го махнеш днес или утре.

# 736
Opossum, аз доколкото знам трябва да се промива, ако не се ползва, за да не се възпали или запуши. Махането също си е дискомфорт според мен и трябва да си прецениш дали трябва да си го причиниш сега. Аз моя порт гледам горе долу на един месец да го промивам, ти сега малко ме озадачи. Ох, лошото никога не идва само - като дойде нещо и после след него още други гадости. Аз се успокоявам, като гледам да си казвам, че винаги може да стане по-лошо , така че приемам  каквото е и гледам да видя какво може да се направи в така създалата се гадна ситуация. Стискам палци да се случат нещата по най-добрия начин и да се оправят .

# 737
Опусум,ако имаш опция да го махнеш веднага,няма да имаш проблем да пътуваш в петък.След него остава раничка 2 см,която няма да ти създава проблем
А промиването е цел предотвратяване на образуване на тромб..

# 738
Не мога да го махна сега, не можело да стане от днес за утре, поне в Надежда.
Не знам къде да отида, че да стане веднага.

# 739
  • София
Бих се доверила на лекаря, щом е казал, че ако няма да се ползва, няма нужда да се промива.
По-спокойно с терзанията, нещата обикновено се нареждат, както трябва да са.

# 740
  • Sofia
Опосум, нямам порт и не съм разучава как стоят нещата. Но, щом доктора е казал, че няма проблем, бъди спокойна.

# 741
  • ПЛОВДИВ
Привет момичета, вече от снощи съм на бг земя и в Пловдив след 4 пътуване по магистралата. Да чукна на дърво хремата и кашлицата ми по-намаляха.
Опусумче, и аз минах през нещо подобно за порта в Белгия. Шефката на моята онколошка искаше да го махам, защото вече не ми е бил нужен и да не стане проблем, но след консилиум решиха, че може да го оставя, което за мен е добре дошло, тъй като е голяма мъка при мен а ѝ в болницата, където се следя черния дроб има една медицинска сестра българка от Кърджали и ми ги отваря без болка докато си клюкарстваме. Моя го промиват на 6 месеца и да чукна на дърво е добре. Щом не ти дават зор не го махай и си пътувай. Може да питаш в САЩ дали може да ти го махнат.

# 742
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате хирург, който слага експандер едновременно с премахване на гърдата моят хирург ми обясни, че на моя тип гърда няма как да се сложат импланти, защото има голяма вероятност да се отхвърлят. Търсих контакти на доцент Романски, но не мога да намеря къде практикува в момента.

# 743
Благодаря на всички за милите думи и съветите.
Успях да се свържа с друг съдов хирург, който ще ме види в сряда за второ мнение. След като чуя и неговото мнение ще реша какво да правя.

# 744
Много разнопосочни мнения на лекари за порт.
Аз три години ходя на промивка редовно всеки месец, защото така ми препоръчаха.
Напоследък съм разредила през три месеца, защото се уморих.
Тъкмо си мислех, че наближава октомври, когато ще трябва да го махна след пет години подръжка и на последното ми посещение ми казаха, че може и седем години да остане, ако не е създавал проблеми.
Ще го мисля до тогава.

# 745
Привет група, имам проблем с намирането на АНАСТРОКОН има проблем с доставките в аптеките от началото на април...До сега имах опаковки и се надявах ,че ще успеят да разрешат проблема в аптечната мрежа(доставки или производство)...но ...Вчера ходих да търся лекуващия онколог,да ми смени евентуално , да ми каже какво да взема друго,но е в отпуск до 15.06., отидох при личната тя също не се наема са ми препоръча друго. Та въпроса ми е - има ли някой на анастрокон,  замениха ли ви го с нещо друго тези месеци и какво е...от аптеката ме увериха ,че скоро ще имат ,но аз имам само едно хапче -за утре...

# 746
Проверете и в други аптеки и/ или поръчайте чрез аптека от склад. Може да проверите кои са активните съставки и да ги кажете на аптекар. Аз винаги взимам опаковка в повече за резерв.

# 747
Привет група, имам проблем с намирането на АНАСТРОКОН има проблем с доставките в аптеките от началото на април...До сега имах опаковки и се надявах ,че ще успеят да разрешат проблема в аптечната мрежа(доставки или производство)...но ...Вчера ходих да търся лекуващия онколог,да ми смени евентуално , да ми каже какво да взема друго,но е в отпуск до 15.06., отидох при личната тя също не се наема са ми препоръча друго. Та въпроса ми е - има ли някой на анастрокон,  замениха ли ви го с нещо друго тези месеци и какво е...от аптеката ме увериха ,че скоро ще имат ,но аз имам само едно хапче -за утре...
Активната съставка е анастрозол.
Би трябвало  Киареста или Аримидекс да ви свършат работа щом на дадения производител не е наличен продукта. Също така има едно приложение което си го изтегляте на телефона, пишете какво лекарство търсите, служителите започват да го издирват по всички аптеки и накрая ще ви се обадят по телефона да ви кажат в коя аптека да си го вземете. Приложениетосе казва  "намери своето лекарство" и може да се изтегли от тук
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.find_your_medicine.android

# 748
  • Sofia
Когато постави порта, хирургът ми каза, че спокойно мога да го запазя десет години, ако няма съпътстващи усложнения. Той, обаче, настояваше да правя редовни промивки на 20-25 дни и да следя дали добре дезинфикцират мястото. На 30 дни ходя. За пръв път чета, че лекар препоръчва, ако не се ползва, да не се промива.

# 749
Здравейте, стигнах и аз до операция. ЯМР показа частично повлияване, но че съм готова за операция. Днес правя сентинелното маркиране и утре ще е операцията при д-р Митова. Стискайте палци!
Опусум, специално за храненето на мен най-много ми помага да се заредя само с храна, която е полезна. И да не пазарувам на гладно Simple Smile  не зная какво точно се препоръчва като диета за ИР, но гледам да имам ядки и плодове, черен хляб и т.н. Също когато детето си мине към общото хранене, като готвиш за него, готвиш за всички, така че пак има какво да се хапва.

Общи условия

Активация на акаунт