Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 33 217
  • 778
  •   1
Отговори
# 750
Ето ме пак, с нова серия страх, ужас, потрес и ступор след скенера в Надежда.
Сега пък излезе нещо на костите, изпращат ме на пет скенер.
 "Остеосклеротични изменения в телата на Тх1-Тх4 с висока плътност, за проследяване и уточняване. Находката е без динамика спрямо предходно сканиране."
Ето го целия текст:
Скрит текст:

Добавям, че туморният ми маркер се е повишил с една единица. Беше 19.1 през януари, сега е 20.1

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 11:48 от Opossum

# 751
Опусум,мисля че този резултат малко го преекспонират,предполагам въз основа на общото заболяване.Скоро (може и в другата тема да е било) някой питаше за тези остеосклеротични промени.
И това,обикновенно е свързано с възрастта,тегло, менопауза,наследственост...Не бързай да се плашиш,презастраховат се...
Прочетох отново...без промяна от предишен скенер..,то няма как да се промени...

# 752
На предишния скенер нямаше такива изменения.
Не знам защо са го написали това, като промяна има. Преди е нямало, сега има, това не е ли промяна?

# 753
Не знам защо са го написали това, като промяна има. Преди е нямало, сега има, това не е ли промяна?
Opossum,не знам дали ще успокоя, но зависи и кой разчита скенера. На мен ми се случи, на един от скенерите, да ми напишат образувание от 4 см. и то в друга част на гърдата. Също, като при теб писаха без динамика. Ходих да се обяснявам с лекарите разчитащи скенера. Оказа се, че грешно са интерпретирали. После си направих мамограф, ехограф.. Но те вкарват във филм!
Така че, успокой се, колкото можеш, и иди друг да разчете скенера.

# 754
Според мен одъртяваш и хормоналната ти помага в тази посока😘
А докторите са "длъжни" да ни шашкат, за да си вържат гащите!

# 755
Това ,навежда за мисълта,за грешно разчитане.,или по-скоро небрежно отношение.,за да го напишат,трябва да имат друго образно за сравнение,и в него да са отбелязани тези изменения.
 Имат предвид-имало ги е,и още са тук,няма промяна във вида и размера...

# 756
Опосум, не се притеснявай излишно.
Аз в един момент си изпросих сцинтиграфия, защото си имам ред болежки по костите. Онкологът не беше много склонен да ми даде направление предвид възрастта ми 60+.
Но аз си настоявах с мотива да се изключат разсейки.
В резултат ми откриха доста промени със съответните препоръки за проследяване и ПЕТ.
Показах заключението на онколога и той беше категоричен, че каквото и да се вижда, няма разсейки.
Това ми беше достатъчно и не съм правила допълнителни изследвания.
Все пак опитвам се с упражнения и плуване да задържам или дори да подобрявам състоянието на костната система.
Няма как и възраст, и хормонална терапия си оказват влияние.

# 757
  • Sofia
Опосум, пожелавам ти всичко да е наред и тревогите ти да са напразни.

Hristinal, лека операцията и бързо възстановяване!

# 758
Д-р Атанасов ми махна порта. Аз и преди съм го хвалила в темата, но сега пак с две ръце да го препоръчам.
Млад, емпатичен и кадърен лекар, съдов хирург в Стара Загора. Два пъти след обаждане ме е вмъквал в графика си по спешност.
Отношение към пациентите - шест плюс!
И сега след като му се обадих, че имам проблем, каза веднага да идвам.
И дотук с хвалбите. За съжаление тук започват лошите неща, но не за него, а за хирурзите в Надежда. Оказва се, че портът не е запушен, а счупен.
Първо, портът е несъобразен с мен, т.е. е прекалено голям, трябва да е наполовина по-малък. Всички сестри се чудеха защо е толкова голям, а и аз виждах, че другите жени имат по-малки кръгчета. Значи са ми сложили порт за човек с по-голямо тегло.
Второ, портът си е разпаднал, защото не е бил добре поставен. Д-р Атанасов ми го показа след като го извади. Имаше една част, която трябваше да е закрепена, а се движеше свободно.
И трето, той видя това само една секунда след като опита да го промие. Веднага каза, че портът не е запушен, а счупен. Лекарят в Надежда ме уверяваше, че е запушен и няма проблем да стои в мен 6 месеца. Дали е нормално нещо, което се е разпаднало да ми стои във вената до сърцето 6 месеца, а?
Просто нямам думи, само ще кажа - бягайте от хирургията в Надежда.
И последно - портът беше махнат с местна упойка, буквално за 10 минути, без да усетя нищо. Цената е 150 лв. За сравнение в Надежда с направление по здравна каса, доплащането беше 250 лева за слагане и общата упойка беше ужасна, едвам излязох, плюс че после страшно много ме болеше.
Така че, за слагане и махане на порт, стойте далече от хирургията в Надежда.
Препоръчвам д-р Павел Атанасов, съдов хирург в Стара Загора.
https://superdoc.bg/lekar/pavel-atanasov
И последно нещо да кажа, знам че всички сме наплашени като си разберем диагнозата и бързаме да се лекуваме.
Обаче винаги четете, вземайте второ мнение и не се доверявайте веднага на някой лекар, преди самите вие да сте проучили нещата.
И се доверявайте на младите лекари, това че някой е доцент или професор не значи, че е добър.

# 759
Радвам се, че го е махнал и вече всичко е наред🤗

# 760
  • Sofia
Опус, радвам се, че си го махнала и много ти благодаря за информацията за този лекар! За "находката" от скенера и според мен не трябва да се притесняваш, защото аз също имам подобно описани изменения, които се оказаха от хормоналната терапия. Аз друго се питам и ядосвам - ПЕТ скенерът сканира кости до едно ниво и не винаги на това ниво се виждат лезии. Знам го от лекарите в Сити. Защо при такива съмнения не се изпраща пациента за сцинтиграфия, която вече дава цялостен образ на състоянието на костната структура? Даже Щерев ми е казвал, че костите се виждат по-добре на обикновен скенер и по-зле на ПЕТ...

# 761
За съжаление проф. Щерев го нямаше и говорих с д-р Пехливанова.
Тя ми каза сцинтиграфия или пет скенер, аз не знаех какво да избера, казах пет скенер, защото нали се счита за по-съвременен и точен метод.
Но мога да поискам и сцинтиграфия, така или иначе нямам издадено направление, трябва първо аз да си намеря къде да запазя час.
ММ иска да не заминаваме в петък, а да останем и да направим сега пет скенер.
Само че така ни изгарят билетите, пак се обърква всичко, да не говорим за това колко ще ни струва да стоим още месец без да работим.
Колебая се много какво да направя. Омръзна ми целият ни живот да се върти около моите болести и проблеми.
Колко бързо се развиват метастази в костите? Шест месеца ще бъдат ли фатални?

# 762
Не знам дали ще са фатални, ама как си представяш-  ТИ как ще се чувстваш през тези 6м. Постоянно мислене и стрес

# 763
  • Варна
Opossum,аз ако съм на теб ще правя само Пет.Тоя при когото правиш КТ хич го няма.Предния път май бяха мети в черен дроб.При прогресия и костни мети ТМ се вдига много.1жеденица не е нищо.На предния КТ също ги е имало,но не са описани в разчета,а са ги видяли при сравнение на образите.При сестра ми беше същото лезия на Л1 или 2,прогресия.Изпратих веднага диска на доктор Недев за консулт.Беше категоричен че не е мета.След една седмица Пет и се потвърди.Сега вече не го и пишат на КТ,а не знаят за извънредния Пет.Никой не го вижда.Ще ти изпратя на лични отговора на Недев.Преди не се плащаше,но разбрах че май вече се плаща.Сега като правим КТ,въобще не се трогвам.Направи консулт с образен и с Недев.В Александровска препоръчваха лекар за второ мнение.

# 764
При мен на КТ от март 2024 г.бяха видели менингиом в мозъка. С препоръка за ЯМР.
И аз едва сега направих ЯМР. Резултат: НЯМА никакво образувание на посоченото място.

Общи условия

Активация на акаунт