Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 33 278
  • 778
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, опитвам от миналата седмица да се свържа с проф. Поповска на този номер 064 886 127, но за съжаление безуспешно. Дали някой има друг контакт на професорката, ще съм благодарна за всякакви препоръки.
Искаме да повторим изследване на ALK на моята мама. Първото е правено в Онкологията, но тъй като е решаващо за лечението искаме да потвърдим резултата.
Благодаря ви Flowers Hibiscus

# 121
  • Варна
На първа страница има телефона на Поповска 0875308774.Защо изследвате ALK.Къде е рака.

# 122
Много Ви благодаря, търсих с търсачката, но този номер не ми излезна, извинявам се.

Ракът е на бял дроб с метастази в главата.

# 123
Здравейте, имам няколко въпроса към миналите през трудният път слез диагнозата. Става въпрос за свекърва ми, януари след напипване си откри бучка след прегледи и биопсия беше определен инвазивен лобуларен карцинон. След това мина КТ и ЯМР на които се потвърди по Birard VI. Преди 10дни беше операцията при д-р Вълкан Иванов от който сме изключително доволни, направи мастектомия на дясната гърда и е изчистил всичко както трябва и 5лимфни възли. Но сега ни претеснява какво следва и на къде да се ориентираме. Може ли да препоръчате добър онколог за Варна и не само като цяло който има опит за България, понеже най-вероятно ще се наложи химеотерапия+лъчетерапия и хормонална???
И ние почти сме на финалната права. Докато чакаме резултати от Ендопредикта сестра ми мисли, дали Аспарухово или КОЦ Шумен. За св. Марина имаме някакви съображения и отпада. Не знам, дали е редно да ги пиша в темата.

# 124
  • Варна
Ерос напиши ги.Трябва всичко да се знае.От всякъде има доволни и недоволни.Само да кажа,че в Аспарухово и Шумен рядко пращат на Пет,защото нямат,а това е важно за проследяването.Тя ако няма химио,ще ходи само на диспансер,за да й пускат кръвни и образни.Тимчева ли препоръча теста.

# 125
Ерос напиши ги.Трябва всичко да се знае.От всякъде има доволни и недоволни.Само да кажа,че в Аспарухово и Шумен рядко пращат на Пет,защото нямат,а това е важно за проследяването.Тя ако няма химио,ще ходи само на диспансер,за да й пускат кръвни и образни.Тимчева ли препоръча теста.

Да, проф. Тимчева го препоръча.

# 126
Теста го препоръчаха Консулова и Николов /Шумен/, а Тимчева каза, че няма смисъл да се дават толкова пари за този тест и да се направи стандартна химио 3+3.
За ПЕТ дават ли направление? Не е нужно да имат, ако дават направление... Всъщност на какъв интервАл от време се прави ПЕТ?

# 127
  • Варна
Ами нали това пиша,че рядко дават направление за Пет.Има едно момиче,пише в старите тема.Баба й се лекува в Шумен.За 5г,нито един път не са я пратили на Пет,а е на активно лечение с таргет.Правят постоянно консулти с Тимчева и лекарите изпълняват нейните предписания.Много трудно взеха направление за Пет и изкезе прогресия.Ще я помоля да се включи.По добре отидете в Дева Мария в Бургас.Луксозна болница,дават направления,нищо не се плаща.

# 128
Минавам да кажа... Че ходих на консултация при д-р Мила Петрова.
Използвах направлението за онколог, даде ми направление за Пет скенер. Потврди че протокола ми за лечение назначен от Онкологията в Дървеница е подходящ.
Отговори ми на всички други въпроси.
С една дума - прекрасен човек и лекар!

# 129
Здравейте, опитвам от миналата седмица да се свържа с проф. Поповска на този номер 064 886 127, но за съжаление безуспешно. Дали някой има друг контакт на професорката, ще съм благодарна за всякакви препоръки.
Искаме да повторим изследване на ALK на моята мама. Първото е правено в Онкологията, но тъй като е решаващо за лечението искаме да потвърдим резултата.
Благодаря ви Flowers Hibiscus
Моите блокчета стигнаха до проф.Поповска чрез лаборатория Цибалаб Плевен. Трябва да се свържеш с Клинична и молекулярна патология. Изпратих им блокчетата си с Еконт и изрично написах, че искам проверка от професорката. Те от своя страна й ги дават. После ми ги върнаха отново с Еконт като платих таксата им около 300 лв с наложен платеж.

# 130
Майка е в Онкологията в Аспарухово. Да пъти годишно я пращат на ПЕТ скенер. Според диагнозата и резултатите е. Аз също се следя там. За 7г не са ме изпращали. Хирургът ми ме изпрати преди 2г, за всеки случай.

# 131
  • Варна
Майка е в Онкологията в Аспарухово. Да пъти годишно я пращат на ПЕТ скенер. Според диагнозата и резултатите е. Аз също се следя там. За 7г не са ме изпращали. Хирургът ми ме изпрати преди 2г, за всеки случай.
DZ,майка ти е 4ти стадий и за това я пращат.Трябва да имат убедителна причина,например ТМ да се качва.За следене е трудна работа.

# 132
Не само при повишен ТМ назначават. Лечението й в момента е много скъпо и за да го оправдаят, следят да няма прогресия. Ако има го спират. Исках да й спестя следващия ПЕТ, но докторката беше категорична, че няма как да оправдае продължаването на това лечение без него.

# 133
  • Варна
Да DZ зная.При сестра ми също на 3м ,правят КТ или Пет,редуват ги,заради лечението.Искам да кажа,че при проследяване,трудно дават.Трябва убедителна причина.Имам много познати и роднини,на лечение в Аспарухово и от тях имам информация.На приятелка майка й в момента е там в палиативни,преди година отказала лечение,рак на ендометриума.Само видеозон,дори КТ не са направили,но похвали онколожката,че си дала вайбъра,ако има нещо да звънят.За сравнение,Aelita62 и още една позната в Терапията след лъче,веднага направление за Пет.И двете са първи стадий.

# 134
Аз реално нямам представа на база на какво се дава ПЕТ скенера и колко пъти в годината би следвало да се дава? От стадия ли зависи или след химио, лъче ли се дава? А възможно ли е ако например след година лечение установиш, че това не е твоето място, не са ти дали направление за ПЕТ, не са ти правили необходимите изследвания или просто отношението не ти допада, да се преместиш някъде другаде?

Общи условия

Активация на акаунт