Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 33 355
  • 778
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Опосум, и на мен ми звучи като щитовидна, и то вероятно не е рак/метастази, по-скоро възел. Имам две приятелки с подобни проблеми, не е приятно, но не е най-страшното, успокой се, доколкото можеш, докато си дойдеш и минеш прегледите. Споко, всичко ще е наред! Hug

# 481
Opossum, и на мен ми звучи като евентуален проблем с щитовидната, не по причина гадината. Имах преди рака сходни симптоми и отърчах на ендокринолог. Моята винаги е стояла някак видимо увеличена, което реших, че се е задълбочило. Оказа се, че гръклянът ми е дефектен по рождение и това създава проблем - козметичен дефект. Като разбрах, естествено, симптомите отшумяха. Пожелавам подобно развитие!
Daniela, пробвах разни неща за подсилване на растежа, но бързо се отказах. Косата така или иначе ще порасне гъста и хубава. Два пъти нула номер я рязах по време на химията и веднъж след лъчето. Мигли и вежди имах през цялото време, макар и доста редки. Още не растат както трябва, според мен, но не е драма.

# 482
Момичета, притеснена съм! На Золадекс и Летрозол съм, вече от над  7...8 месеца. Спазвам дните между слагането на импланта религиозно. Летрозол за цялото време съм веднъж изпуснала.
 И днес ми се появи кървене - ала цикъл нещо подобно .... шашнах се.
Трябва ли да се притеснявам, да търся ли лекар, какво да мисля?
Отделно ми е зле...... подут корем, болки в кръст.... абе цикъл.

# 483
Момичета, притеснена съм! На Золадекс и Летрозол съм, вече от над  7...8 месеца. Спазвам дните между слагането на импланта религиозно. Летрозол за цялото време съм веднъж изпуснала.
 И днес ми се появи кървене - ала цикъл нещо подобно .... шашнах се.
Трябва ли да се притеснявам, да търся ли лекар, какво да мисля?
Отделно ми е зле...... подут корем, болки в кръст.... абе цикъл.
 Малинче, по възможност се консултирай с онколога и с гинеколог. Мен гинекологът ме предупреди да му се обадя веднага ако получа кървене, аз съм на Золадекс и Нолвадекс.

# 484
  • Sofia
Опус, няма да е от лошото, ще видиш. На твое място първо ще посетя ендокринолог и УНГ преди онколога.
malin4e, АГ преглед задължително трябва да минеш.
Не съм чела назад, само видях, че има нови попълнения. С търпение и кураж всичко минава!
Опитвам се от няколко дни да намеря мнение за Младенова - нуклеарна медицина в Сити Младост, но нищо не откривам за нея. Някъде по фейсбук групите като че ли съм срещала негативни мнения, но сега не откривам нищо. Някой има ли преки впечатление как е като разчитаща ПЕТ скенери? Много неприятно впечатление ми остави на живо и се породиха доста съмнения в мен, че мога да се доверя на резултат, разчетен от нея.

# 485
Здравейте и от мен. Тъпо ми е, тъжно ми е, яд ме е, страх ме. Моята история е следната следен фиброаденом от края на 2022 година. Следене на 6 месеца уж при най-добрия. Започнаха обаче болки и дискомфорт- реших да отида на хирург и да го махна,. И изненада - отглеждала съм си друго Sad
Не знам каква характериситика ме очаква сега след толкова години стоене в мен Sad Оплаках се, Sad
[/quote
И аз бях на твоя хал преди два месеца... И ми беше тъпо и тъжно и мъчно... И въобще много зле. В момента съм на втора ХТ... И до тук на е толкова страшно... Кураж!!!! Най-тежко е в началото... След това... Стъпка по стъпка... Към пълно оздравяване...
С най - голяма благодарност към всички момичета тук...

# 486
Опусумче, да се включа и аз, те затова хората казват" не питай старило-питай патило". Имах някакъв грип, болеше ме гърлото, смуках там някакви хапчета, пръсках нещо и мина.... Е да ама не. Най-напред започнах да усетщам една тежест и като, че ли подутина в основата на гръкляна, после започна да ме души.Пуснах си ТСХ при референтни от 0,4 - 4.2, моето 0.005.Отидох веднага при ендокринолог, каза ми че хич не му харусва структурата на жлезата, аз ревнах още в кабинета.Изпрати ме за биопсия. Оказа се, че не съм си била излекувала инфекцията в гърлото и съм инфектирала жлезата.Точната диагноза, която ми беше поставена беше подостър тироидит на ЩЖ. Кофтито беше, че се лекува с кортекостероиди.3 месеца бях на преднизолон. Всички доктори ме убеждаваха, че това заболяване се лекува на 100%, че няма страшно, ама и аз като теб изчетох всичката буламащина в нета .

# 487
malin4e, без паника, доколкото може, първо при гинеколог, после с неговото мнение при онколог. Така ще се реши въпросът.

# 488
Май прибързах с врявата. Мина и замина с малко зацапване, както се появи, така и спря.
Звънях в онокологията, казаха да си ида след две седмици, когато си ми се пада вземането на таргетната.
Ще ида и на гинеколог след няколко дена. То си му беше време. Аз ходих по Коледа, казах след 6 месеца да ида пак - юни щях да ходя тъй или иначе.
Май няма причина за паника, просто се шашнах в първия момент.
Благодаря ви!

# 489
Благодаря на всички за съветите, информацията и успокояването. Hug
И аз първо заподозрях щитовидната жлеза, защото от години имам Хашимото и хипофункция и съм на L-тироксин. След терапиите ТСХ-то ми беше скочило пет пъти над нормата. Увеличих хормона и миналия месец беше спаднало значително, пак над горната граница, но малко над нея.
Затова и изключих щитовидната жлеза, защото гледам, че показателите почнаха да се оправят, а симптомите станаха по-лоши.
А тази биопсия на щитовидната жлеза какво представлява? С каква упойка се прави? Боли ли? Трябва ли престой в болница, колко време отнема? И покрива ли се от здравната каса?

# 490
Здравейте, някой носил ли е материал за изследване при д-р Факирова. Какво ви е мнението? Как става? Иска ли предишния резултат, ако ще дава второ мнение, както ще бъде при мен? Изобщо дайте съвет къде да отида за второ мнение (тумор и сентинелен възел). Изследването е правено в Александровска.

# 491
  • София
Корморан, аз съм с резултати от д-р Факирова. Смята се че е една от най-добрите в София.
Трябва да и се обадиш по телефона или да и пишеш на вайбър и тя ти казва кога да занесеш пробата. Пробата се носи във ВМА в патологията. Тя ти пише когато е готова.

# 492
Аз съм носила за второ мнение при доктор Факирова. Много съм доволна. Обърна ми много внимание. Аз си бях записала час за нея в Една от осем и там подробно ми обясни всичко, защото имах голямо разминаване. Препоръчвам я с две ръце!

# 493
Аз също съм носила за второ мнение при д-р Факирова, реално тя устонови, че първата ми хистология беше сгрешена. Занесох си блокчетата във ВМА в патогологията. После при операцията /понеже тя е патолог и в Панагюрище/, след операцията хистологията, която излезе беше почти сходна с това, което беше излязло като второ мнение преди това. Освен това си записах час при нея в Една от 8, отидох и тя всичко подробно ми обясни

# 494
Здравейте! Включвам се с един малко по-различен въпрос, понеже в търсачката не открих да е коментирано.
 Минаха 15 дни от операцията ми (мастектомия + имплант), но в дренажа продължава да се събира 60мл течност, като търсените са <30мл. Колко дни е нормално да продължи? Също така, след 3 дни предстои да пътувам със самолет към България. Дали ще ми искат на проверката на летището специфичен документ от лечебното заведение за дренажа?

Общи условия

Активация на акаунт