Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 33 366
  • 778
  •   1
Отговори
# 510
Копие, чернобяло, на предишния ТЕЛК

# 511
  • Добрич
ЕР вече са електронно подписани и нямат цветен печат и цветни подписи. Оригиналът е електронно подписан и всички хартиени варианти са чернобели.

Opossum, твоето ЕР от старите ли е, с ръчни подписи и мокър печат?

Дано л.л. да ти даде веднага направлението, защото при някои лични лекари оставяш всички документи и друг ден ходиш за направлението.

# 512
Опусум,има и опция доставка с куриер и обратна разписка,аз така направих ,добро решение,въпреки многото ми вълнения.
Това в случай ,че не успее първия ти план,време,личен лекар....

# 513
Моето ЕР е от старите с подписи със син химикал, но няма мокър печат, защото пък е от времето след като отмениха подпечатването след 14 дена.
Ще направя обикновено копие, че нямам наблизо място, където правят цветни копия, днес ходих, но не знаех, че и това ще ми трябва.
Миналия път лл ми даде веднага направление, прегледа ми документите на място, написа и тя етапна епикриза и за двайсетина минути бях готова. Ще видим утре как ще бъде.
Но ако не стане, ще остане за другата седмица. Аз и без това съм закъсняла и ще ми спрат пенсията, няколко дена нямат значение. Трябваше да пусна март, но нямаше как да се приберем тогава.
Ама каквото стане, то не може всички добрини на едно място, дано не се бавят много. Confused

# 514
Аз на ТЕЛК никога не съм давала оригинал на епикриза!
От там няма връщане 🫣

# 515
Момичета, в е здраве излизат ли резултатите от биопсията. При вас за колко дни бяха готови?

# 516
Здравейте, въпрос и от мен: другата седмица ще пътувам в чужбина, дали да дам за превод епикризата и коя по - точно - от операцията с хистологията или от химиотерапията, защото там е и таргетната терапия с Phesgo/ херцептин и перджета/. Към момента съм на таргетна и хормонална терапия, искам да мога да го удостоверя при нужда.

# 517
  • Варна
Момичета, в е здраве излизат ли резултатите от биопсията. При вас за колко дни бяха готови?
На моя позната излязоха в Е Здраве,а болницата казаха,че не са готови.Проблема беше в писането на епикриза.Обикновено 10 работни дни.

# 518
DZ, права си, аз първия път дадох оригиналите и естествено не ми го върнаха, въпреки че веднага ги сканираха. После тук прочетох, че ако се направят цветни копия са неразличими от оригиналите и вече така правя.

Vinci, а за колко време си в чужбина? Ако е само за кратко пътуване, няма смисъл да се набутваш с превод, за медицински документи излиза скъпо. Освен това не знам дали ще стане толкова бързо, на мен ми отказват, ако не е поне за след десет работни дни, защото било много трудно (на никого вече не му се работи Sad ).
Ако е само за пътуване и те е страх, че ще стане нещо и ще ти тпябва лекар, наименованията на лекарствата се разбират и без превод.
На мен последният път не ми се даваха пак няколкостотин лева за превод и на американската онколожка показах непреведени документи, казах и какво пише, тя си прочете каквото можа и нямаше проблем.
Иначе ако все пак решиш да превеждаш нещо - последната епикриза, в нея би трябвало да ти има цялата диагноза.

# 519
Момичета (и момче), да се оплача и аз, че треска ме тресе от страх. Някак не ми се искаше да го пиша, аз така обичам да си заривам главата в пясъка и да се надявам че проблемите ще отминат от само себе си, ама не става така.
От няколко месеца ме наболява гърлото при преглъщане, започна след един грип, но не отмина заедно с болестта. След това почна и едно много странно и неприятно стягане на гърлото, особено като легна по гръб или се наведа. Не е болка, а точно стягане чак до ушите.
Четох диагнози, леле майко, всичките по-страшни и от рака. Спрях да чета.
Естествено, най-първата ми мисъл е, че имам или розсейки в гърлото/лимфните възли или съвсем отделеп рак на щитовидната жлеза или гърлото.
Утре се прибираме за няколко седмици и ще търся УНГ и ендокринолог. Освен това на 2 юни имам назначен диспансерен преглед и скенер в Надежда, ще говоря и с проф. Щерев.
И така, сън не ме хваща да мисля сценарии, кой от кой по-лош и страшен. Scream 
Айде, оплаках се и аз, мерси че ме изчетохте и изтърпяхте. HugHeart
   Здравей!Не мисли веднага лошото.Моя мъж също изпитва дискомфорт при преглъщане,понякога и болка.Дори има леко подут лв.в областа.Ходи всяка година на преглед и не откриват нищо.Не е задължително и при теб да има нещо.

# 520
За съжаление ЛЛ също каза, че има проблем и според нея най-вероятно е от щетовидната жлеза. Даде ми направление за ендокринолог и каза да отида възможно най-скоро. Запазих час за сряда, ще видим какво ще каже.
Каза, че кардиограмата ми не е добра и ендокринологът да ми даде направление за кардиолог.
Едно зло никога не идва само. Cry

# 521
Към момичетата с премахната превантивно здрава гърда и поставен имплант имате ли някакъв дискомфорт.Изпитвам болка под мишницата имам и няколко мънички топчета на различни места под мишницата.Това ме кара страшно да се притеснявам и се чудя лв.ли са или ..

# 522
При мен в Е-здраве излезе епикризата с резултатите от хистологията. За 13 календарни дни излезе.

# 523
Здравейте! Опитвам се да наваксам с информацията, но съм и доста шокирана, така че ще оценя вашите насоки, докато през уикенда чета  повече материали.

Накратко - на 34г, на редовен преглед се забеляза фиброаденом в лявата гърда (и преди съм имала), лекарката (мамолог) имаше съмнение за някаква тъкан в дясната и назначи ЯМР. След ЯМР вчера се назначи биопсия, т.к. образуванието е с Kaiser score 8 (по скала от 1 до 11).

Разбирам, че следващата стъпка е консултация с хирург-мамолог, ще отида в Онкологията в София в понеделник, но всякакви насоки за лекари или очаквания ще ми помогнат много.

Разбирам, че това не е диагноза, необходими са още изследвания, но бях напълно неподготвена за подобен развой…

Отново благодаря предварително и изпращам виртуална подкрепа на всички тук!

# 524
  • Северозапада
Sisalber, аз нямам такива оплаквания. Понякога има дискомфорт или лека болка и в двете гърди (не едновременно), но не постоянно. Да не са на местата, където са били дренажите. На мен там ми се е случвало да имам някакви болки.

Общи условия

Активация на акаунт