Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Априлска вещерска и спортна

• 67 374
  • 1 870
  •   1
Отговори
# 165
Злате, гуш Hug

Аз съм с четири извадени зъба + два мъдреца = общо 6 (тези, които не са се показали ли се наричат ретинирали?) Брекети, после от онези апаратчета, които обаче не носих особено редовно. Голяма бях, втори-трети курс студентка бях като свалих брекетите. Поразместиха се зъбите след това, но като цяло резултатът е добър. Сега зъболекарката ме навива да вадя другите два мъдреца и да слагам алайнери ли, ритейнъри ли. Според нея това ще ми реши проблем, който иска по-сериозна грижа и при леко неглижиране ескалира. Но засега си правя пас.

Правих свински прАжоли с лук на фурна и картофки - малко подверени, после запържени с розмарин и чесън.

# 166
Бърде, да, ретинирани са зъбите, които не са пораснали над венеца и обикновено са разположени неправилно. При Моите си израснаха правилно в редиците рано-рано и си ги ползвах със здраве дълги години. Док сега ме кара да вадя долните, защото горните вече ги няма и според него това създава проблем в захапката и дъвченето.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 07:16 от zlatenceto

# 167
Ренко, честит да е синът ти! Да расте здрав и  разумен! Да сбъдва всичките си цели и да е щастлив с резултатите!

Злате, не знаех през какво минаваш, но хванах идеята от поста ти. Изпращам сила и положителни мисли за добър развой!

Зъбите са ми може би най-големият ми комплекс и хич нищо не правя по въпроса. 🤦♀ Като дете бях със скоби, подредиха се малко. Спрях да ги нося обаче, защото тръгна да ми избива постоянен кучешки по нависоко и ми убиваше една метална пластина. От другата страна се усетиха да извадят млечния, за да направи място и там се наредиха ок. Та този въпросен зъб ми е най-голямата драма, остана си така нависоко, не обичам да се усмихвам, все крия зъби като говоря, ръката все пред устата...

Такъв провал имах в кухнята аз днес, отдавна не ми се беше случвало. Нищо не ставаше за ядене, нищо. Доматите и краставиците смотани и с гаден вкус, картофите сурови, месото жилаво, цялото ядене безвкусно. Накрая извадих хляба и приключих мъчението.

# 168
  • Наблизо
Злате,прегръдка..много сила пожелавам,че като гледам освен нуждата от грижи,са и упорити и със собствено мнение..

# 169
Бърде, да, ретинирани са зъбите, които не са пораснали над венеца и обикновено са разположени неправилно. При Тролчето зародишите на мъдреците долу са перпендикулярно на кътниците. Мъх каза, че и неговите са такива, но и до ден днешен няма някакви болки, та подозирам и епигенетика. Моите си израснаха правилно в редиците рано-рано и си ги ползвах със здраве дълги години. Док сега ме кара да вадя долните, защото горните вече ги няма и според него това създава проблем в захапката и дъвченето.
Моите долните не бяха пораснали, вадиха ги оперативно. С единия беше чудо и половина, някакъв нерв ми бяха засегнали и не си чувствах половината брадичка сума ти време. Горните си излязоха сами след като се освободи място след пренареждането. Според зъболекарката сега притискат долните в двата края, те се сбутват навътре и оттам проблема ми с двата предни в средата, които леко се качиха един върху друг и ми създават главоболие и с венеца там. И на захапката се отразява. Знам, че е хубаво да ги извадя преди да са създали по-големи проблеми, но хич не ми се занимава с тях на този етап.

Важното е да се вземат мерки. Колко ще продължи, какво ще изникне, какво ще се обърка - понякога няма как да предвидим.

# 170
Злате,прегръдка..много сила пожелавам,че като гледам освен нуждата от грижи,са и упорити и със собствено мнение..
Да... и всеки път е токсично от сорта наааа "Ама аз не съм казал така" Flushed

# 171
Кло,споко,всичко е точно!Паля се понякога първосигнално,често и безпричинно.Но предимно на живо,рядко онлайн 😊
Тъпо ми стана,че вглъбени в собствените си грижи,не се поставяме в обувките на другия.Не просто не ги "обуваме", ами и съвсем не забелязваме съществуването им!Усещах,че при Златето нещо не е тамън,но не знаех дали съм пропуснала(защото имам тази способност),или не е споменавала.Злате,ако ти се мрънка,вика,плаче,смее,знаеш,че сме тук,нали?Понякога яхнали метлата напразно,друг път "черпещи" с вино и мезе,или идеи за ядене,но винаги насреща 🤗

# 172
  • София
Злате, гуш и кураж!

Видях се с приятелка. Хиперплазия на ендометриума, ще махат всичко. Тъжно ми е.

# 173
Злате, сили, кураж и здрави нерви!

Днес разбрах за още едно дете като моето. Такова е, защото майка му е раждала като мен преди 18 години. 18 години хора, не дни. Едно дете съсипано, едно семейство утрепано. Върнах се в първите дни на тоя ад и знам какво им е на тия хора. Бял ден няма да видят. Никога.
Много ми е тежко, съжалявам за минорния пост.

# 174
Сири, Hug
Ренко Hug
Благодаря ви за подкрепата! Heart Много сгрява.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 07:19 от zlatenceto

# 175
Сири, Злате!
Няма как да ви харесам постовете, затова само ще напиша- гуш!!!

# 176
  • Наблизо
Бър,Сири,Злате..прегръдка…

Сири,как така раждала като теб?Какво са ви направили??? Sad
Навремето като съм се раждала,едвам сме оцелели с мама.Тя казва ,че Господ ни е спасил.Пълно безхаберие и буквално измъчване..

# 177
Гушкам ви всичките , измъчени смели момичета ! Вие сте ми утеха, сила и подкрепа в трудни моменти. Често сте ми вдъхновение 🤗!
Сири, казваш, че при раждането са увредили детето ти? Дано не е твърде болезнено да ми отговориш, ако е така ще те разбера!

# 178
Че не е за харесване, не е, ама ние тук си знаем, че палецът е за всичко. И за тогава, когато не ни стигат думите.

# 179
  • Наблизо
Сири,аз също се присъединявам към Сиси,че не уточних.
То си много емпатичен човек,щом преживяваш така и мъката на другите.Възхищавам ти се и в същото време знам,че не е лесно.
Тежи.

Общи условия

Активация на акаунт