Хеликобактер пилори - трета тема

• 4 647
  • 157
  •   1
Отговори
# 45
Аз купувах разтворима мастиха  от DM . Харесваше ми.
После свеката ме зареди на парченца от турция. Не  дъвча въобще. Предизвиква ми рефлукс. Направо гълтам парченцата.

# 46
А,обратното е, Елора. Кристалите от биомагазина са трудни за отхапване на парченце, но после в устата си омеква.
Зечова,ще ти пратя на ЛС линк към онлайн магазина на въпросната аптека, че голяма реклама й спретнахме. Ако не намериш при вас,може да си поръчаш. Пп. Пише че 10 гр са 6 лв .

На Зоя не съм пробвала, скръндзава съм.
На билковата аптека са хубави, бързо омекват като ги поддържа и почвам да дъвча.
Мастикс от стандартни аптеки не ми омекват и се мъчех с тях.

Аз купувах разтворима мастиха  от DM . Харесваше ми.
После свеката ме зареди на парченца от турция. Не  дъвча въобще. Предизвиква ми рефлукс. Направо гълтам парченцата.
Знам я тази. Не я одобрявам заради подсладителя.
За гълтането съм чела, че не се гълта и може да причини проблеми.

# 47
За гълтането съм чела, че не се гълта и може да причини проблеми.

Тъй ли?
Дъвче се и после се гълта. И предупреждават да се внимава за задавяне. Аз с лещено зърно няма как да се задавя. Дали се стопля в устата или по хранопровода е все тая според мен. Лепне ми зъбите като карамел лакта и ми е неприятно. Аз дъвки по принцип не дъвча.

Знам я тази. Не я одобрявам заради подсладителя.
вкусът на напитката много ми харесваше. Вече съм на възраст когато мога да си позволя да пия нещо, което не е здравословно и от което се пълнее : )

# 48
Е, всеки си решава спрямо познания и преценки.
Само казвам какво знам. Че не се гълта.

А аз съм обратното. Все повече внимавам за здравето си.

# 49
  • София
Точно и аз се чудех дали не може да се гълта, ако са мини парченца. Но сигурно, за да не залепне някъде по черва/хранопровод. Може би миже да се кисне в сок/вода и после да се изпива. Аз много обичам гръцкия ликьор с мастиха, но не на,всеки би му било по вкуса.

# 50
Доколкото знам мастиха за пиене няма общо с мастикс.
Алкохолната напитка от анасон се прави.
Не със смола.

# 51
  • София
Бъркаш узо от анасон и мастихов ликьор, което е честа грешка преди да го опита човек. Това си е точно мастихова настройка с мастикс от о. Хиос. В Гърция има и по-евтини варианти от марката Скинос, която е скъпичка, но популярна марка.

# 52
Ами аз не пия.
От дъжд на вятър, на вие сме с алкохола.
Просто преди време разучавах мастикс и за алкохола това прочетох. Че от анасон се прави.
Значи и от смолата също правили.

# 53
  • София
А то и едва ли наливането с алкохол може да се нарече лечение на хеликобактер. Ама ей така като приятна добавка, на който му е по вкуса.
Иначе прохелико аз пиех по докторска препоръка заедно с антибиотипното лечение.

# 54
Здравейте, миналата седмица пуснах фацес проба, поради дискомфорт в корема. Калпротектин- 3.2, окултни- отрицателен, микробиология и паразити - отрицателни. Оказах се положителна за хеликобактер. Все още не съм започнала лечението по схема с АБ. Проблема ми е, че имам дискомфорт в ануса и зачервяване. Преди съм имала хемороиди. Дали може това неразположение да е от ХБ? Ще бъда благодарна за всяко мнение.

# 55
  • Sofia
Здравейте,
Дали може да споделите какви симптоми сте имали от Хеликобатер? От няколко месеца имам кашави изпражнения, подут стомах и газове предимно вечер. Посетих гастроентеролог, който каза, че не вижда нищо притеснително. Изписа ми Креон, пробиотик и да намаля стреса.
Калпротектин излезна 57.2, а от микробиология все още чакам резултати.
Чуденката ми е дали на своя глава да си пусна и изследвания за Хеликобактер за всеки случай?

# 56
Симптомите са много и всеки от нас е имал различни. Има хора и без симптоми. Чак е късмет, че са им открили бактерията.
Трябва си тест.
Трагично е. Идва човек с проблемни черва - нищо ти няма.
Сменяй лекаря.

https://laboratoria.bg/helikobakter-pilori/

# 57
Преди време беше препоръчан пробиотици/добавки, от коити имало добър резултат Може ли отново да ги припомните?
Толкова антибиотици не съм пила за съзнателните си години И този горчив вкус на всичко, заради тях, тотално ми писна.

# 58
Здравейте, пиша тук защото много хира през годините ми пишат на лични да ме питат за моето лечение за хеликобактери, защото съм написала, че е успешно.. Не ползвам форума от години, но реших да напиша един отговор тук, евентуално да помогна на някой . Било е преди много години, смътно помня, имената на лекарствта изобщо. Беше в частна болница Каспела Пловдив, но по каса приемат. Доктора, който ме лекува вече не работи там, а работи в ДКЦ 2 в Пловдив, възрастен, не му помня името. Изписа ми два антибиотика и обезболяващи. После сама си предписах пробиотици, които пих дълго време и диета много строга, защото имах болки. После не съм се изследвала но симптоми нямам, ям всичко без проблеми. Та тайната на успеха може да не е в доктора, а защото аз по принцип антибиотици не пия, много рядко,  иначе организма става резистентен, в случая са подействали. Диетата е като на бебе както се захранва  , никакъв черен хляб, ядки, суров лък, чесън и подобни,. Може варен картов с масло и сирене, препечен бял хляб с кашкавал.  Киселото мляко е забранено, аз си правех подквас с пробиотик . Варен ориз, варено пилешко, риба печена.. малко по-малко се включва печена чишка, печена ябълка, след време сурови, накрая суров лук на салата например. Много е полезно да ядете люти чушки и лют пипер, в големи количества лекуват язви  никакви цитруси или оцет . Мисля че бях изчерпателна . Ако преди години съм писала какво съм пила, сега трябва да е някъде в коментарите, иначе абсолютно не помня. Хунав ден на всички и успешно лечение

# 59
  • София
Мелиса, аз имах подобен проблем. Не знам дали се е дължал на ХБ. Фактите са, че по време на очистването ми за колоноскопията и при лечението на ХБ проблемът се задълбочи, заради честото ходене до тоалетна. В последствие обаче не съм имала проблеми.
Но аз лекувах и гъбична инфекция и заедно с АБ ми изписаха и нистатин. После пък (а и досега) пия екстракт от грейпфрутени семки. Та не знам на какво се дължи както проблема, така и "излекуването"  - дали на ХБ и премахването му или на гъбички и тяхното очистване. Но засега съм екстра.

Общи условия

Активация на акаунт