Хеликобактер пилори - трета тема

• 4 811
  • 163
  •   1
Отговори
# 60
Преди време беше препоръчан пробиотици/добавки, от коити имало добър резултат Може ли отново да ги припомните?
Толкова антибиотици не съм пила за съзнателните си години И този горчив вкус на всичко, заради тях, тотално ми писна.

Аз такава отрова като тези антибиотици през живота си също не бях пила. Гастроентеролога ми изписа за след антибиотика, ензими и пробиотици. В съседната тема хвалят този пробиотик:

Ензими купих също по препоръка от темата:
Скрит текст:
Серапептаза и бромелайн.

# 61
Мелиса, аз имах подобен проблем. Не знам дали се е дължал на ХБ. Фактите са, че по време на очистването ми за колоноскопията и при лечението на ХБ проблемът се задълбочи, заради честото ходене до тоалетна. В последствие обаче не съм имала проблеми.
Но аз лекувах и гъбична инфекция и заедно с АБ ми изписаха и нистатин. После пък (а и досега) пия екстракт от грейпфрутени семки. Та не знам на какво се дължи както проблема, така и "излекуването"  - дали на ХБ и премахването му или на гъбички и тяхното очистване. Но засега съм екстра.

Благодаря ! Аз трябва да започвам лечението на ХБ по схемата, но още се ослушвам. Препоръчаха една комбинация от Турция- Trio. Доктора видя съставките и каза че е добро. Ще отскоча до там да го купя. Ще видя след лечението как ще е, макар че последния път при прием на АБ ми ставаше много лошо и затова отлагам.
Благодаря още веднъж !!!

# 62
Допълвам се, много важно при хеликобактер било като се започне антибиотика да се изчисти зъбния камък, най-много там се задържала бактерията, отделно смяна на четките, това също е препоръка от доцентката гастроентеролог.

# 63
Допълвам се, много важно при хеликобактер било като се започне антибиотика да се изчисти зъбния камък, най-много там се задържала бактерията, отделно смяна на четките, това също е препоръка от доцентката гастроентеролог.
О, това не го знаех. Зъбен камък нямам, но веднага ще махна четката.

# 64
И аз не го знаех, но си сменям четките на два месеца.

# 65
Здравейте, вчера правих тест, днес се оказа положителен. Бях при гастро, изписа ми три антибиотика и пробиотик. За диета нищо не спомена. Питането ми е- от какво трябва да се ограничавам, за пикантно ясно.

# 66
Здравейте, вчера правих тест, днес се оказа положителен. Бях при гастро, изписа ми три антибиотика и пробиотик. За диета нищо не спомена. Питането ми е- от какво трябва да се ограничавам, за пикантно ясно.

А можехте да я попитате!!!
Аз си питах. Че и за други неща.
На предишната страница 58 пост е обяснила потребителка. Ако искате направете като нея.
В предишни страници също може да е коментирано. В първия пост също има линк.
На мен ми казаха без газирано, солено, люто.
Е, аз и трите неща не ги ползвам от години, нито ми предстои, та си останах на моя си нввмх режим.

# 67
И аз не го знаех, но си сменям четките на два месеца.
То и аз ги сменям, но съвета е, когато започнеш лечението. Аз имам още 4 дни до края на втория опит с тъпите антибиотици и се надявам да е успешен Не оия лекарства, освен едно за хронично заболяване, и пак антибиотиците явно не ги убиват.

# 68
Здравейте,
Дали може да споделите какви симптоми сте имали от Хеликобатер? От няколко месеца имам кашави изпражнения, подут стомах и газове предимно вечер. Посетих гастроентеролог, който каза, че не вижда нищо притеснително. Изписа ми Креон, пробиотик и да намаля стреса.
Калпротектин излезна 57.2, а от микробиология все още чакам резултати.
Чуденката ми е дали на своя глава да си пусна и изследвания за Хеликобактер за всеки случай?
здравейте, аз съм като с вашите симптоми и имам хеликобактер 10 пъти над нормата, но няколкото гастроентеролога, на които ходих да на мнение, че не ми е от това проблема и не ми изписват лечение, само дуспаталин, ензими такива неща....и аз съм в чудене какво да правя

# 69
Ще се опитам да предам думите на доцентката, тя каза, че лекуваме бактерията в стомаха с антибиотиците, но тъй като хеликобактера е бакерия, която влиза през устата се задържа и в плаката и между зъбите, та ние я изчистваме с антибиотика в стомаха, но ако не са почистени зъбите от плаката/зъбния камък, след това отново се заразяваме защото я преглъщаме и пак отива в стомаха. Подчерта също, че доста малко гастроентеролози го казват и знаят, но е много важно като се започне лечение с антибиотика да се изчисти и зъбния камък съответно и смяна на четките. Другото, което беше, че щом веднъж съм имала хеликобактер, то трябва по-често да почиствам  зъбен камък отколкото досега.
След антибиотика изследвания се правят като минат поне два месеца.
Диета не ми е назначавала, препоръча да си взема някаква добавка за черния дроб, защото е доста натоварен след силните лекарства, както вече писах, ензими и пробиотици. Взех си добавка за черния дроб, от която бонуса е намаляване на апетита. За ензимите и пробиотика писах вече, тях си ги избрах от съседната тема.

# 70
В такъв случай ще правя и жабуркане със сребърна вода или сода+мед.

# 71
Жалко, никой не ми е казвал и не съм сменяла ни четки, ни съм почиствала зъбки при лекар.

# 72
Изписаха ми обичайната схема. Въпросът ми е как да съчетавам Улкамед и тетрациклина, които са по 4 пъти на ден. Имам предвид с храненето.

# 73

Това беше моята схема с аб.
Почти. По едно време спрях улкамеда, защото лекаря така каза. Заради цвета на изпражненията.
После тук ми казаха, че било ок и да си го пия.
Помислих и почнах да пия, ама по три.
Много гаден протокол, много гадни хапове, няма сън. Ужас.
Закусвах малко преди арилин, защото от него страшно гадене имах.
Успех.

# 74
  • In the land of Never Never
Здравейте,
Дали може да споделите какви симптоми сте имали от Хеликобатер? От няколко месеца имам кашави изпражнения, подут стомах и газове предимно вечер. Посетих гастроентеролог, който каза, че не вижда нищо притеснително. Изписа ми Креон, пробиотик и да намаля стреса.
Калпротектин излезна 57.2, а от микробиология все още чакам резултати.
Чуденката ми е дали на своя глава да си пусна и изследвания за Хеликобактер за всеки случай?
здравейте, аз съм като с вашите симптоми и имам хеликобактер 10 пъти над нормата, но няколкото гастроентеролога, на които ходих да на мнение, че не ми е от това проблема и не ми изписват лечение, само дуспаталин, ензими такива неща....и аз съм в чудене какво да правя
Изследвайте си хранителни непоносимости, ако имате възможност най-пълния, около 270 храни. При мен излезе това, след куп ненужни изследвания, това ми препоръчаха накрая и се оказа че имам няколко.
След това реших да направя и генетичен панел за осем вида непоносимости, и се оказа, че имам проблем с усвояването на лактозата, както и хистаминова непоносимост. Но не е задължително да имате същото, непоносимостта към храните може да е сама за себе си. Това не е алергия, а просто реакция на някои храни.
Ако имате хранителни непоносимости, като ги премахнете, ще изчакате месец-два, вероятно симптомите ще минат.

Общи условия

Активация на акаунт