Хеликобактер пилори - трета тема

• 4 616
  • 157
  •   2
Отговори
# 105
Здравейте, и аз съм във филма Хеликобактер от м.Януари😞 Трети тест фецес положителен .. Може ли някой да ми обясни какво означават стойностите от тестовете. Правя количествен. Първи път- 25, втори тест-29., трети тест - 8.49. Все е положителен но ккаво точно означава стойността, доктора не ми го обясни на разбираем език 😛 Благодаря

А лечение имаше ли?

Да , първо с 2 АБ Оспамокс и Левофлоксацин,, след тях стойността беше дори по-голяма, после пух 1 месец Улкамед , след него вече е 8.5. Сега ми назначи  схема с 3 АБ - пак Оспамокс, Лекоклар и Метронидазол . Но направих алергична реакция , та сега ще правя кожни тестове да видим дали е от АБ.

Бактерията ви вече е резистентна към оспамокса. Сменя, се изцяло комбинацията. Тестът показва че имате и то много над граничната стойност (мисля, че беше под 1). Схемите обикновено са 2 АБ и улкамед. Писали сме какви са протоколите в групата.

# 106
Привет! Включвам се на темата за хеликобактер пилори. Много съм наплашена в момента за лечението на тази бактерия. От седмица вече съм на АБ, общо 3 антибиотика за 2 седмици. Днес е ден 7, и имам чувството, че нищо не работи и няма подобрение. Симптомите ми започнаха преди месец с ежедневно гадене. Ако сте минали през това лечение исках да попитам дали симптомите ви спират по време на лечението защото аз не виждам никаква разлика и съм притеснена. Емоционално съм изтощена вече и нямам никакъв кураж. Имам чувството, че всеки изминал ден става по-зле. Това нормално ли е? Вие имахте ли гадене непрекъснато и исках също да попитам дали при вас 2-рата седмица беше по-тежка от първата? Кога започнахте да виждате подобрение? Какви са били симптомите при вас? Имали ли сте странични ефекти от антибиотиците?

Много ще съм благодарна, ако споделите!

# 107
Прочетете 1-8 стр на текущата тема. Има отговори на всичките ви въпроси.

# 108
Никъде не видях кога хората започват да виждат подобрение? Просто искам да знам, че съм на правилния път!

# 109
Никъде не видях кога хората започват да виждат подобрение? Просто искам да знам, че съм на правилния път!

Индивидуално е. Вървете по собствения си път.
Януари разбрах, че нося такова нещо в себе си. Пих два антибиотика. Тогава започнах с кефира. Май правих двийна скопия, пробата показа бактерия. Пак два антибиотика. Преди два дни пуснах изследвания. Засега е в норма. Ще видим. Защото не усещам онази лекота от преди.
Така, че четете и пробвайте. Различно е за всеки и неговата бактерия.

# 110
Има и в трета тема на стр 2 и 3. Елора, гликоза и мн. Други сме писали. И във втора тема има на този линк.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1275411.1005

Може да нямате подобрение. Но няма да имате ХБ.

# 111
Привет! Включвам се на темата за хеликобактер пилори. Много съм наплашена в момента за лечението на тази бактерия. От седмица вече съм на АБ, общо 3 антибиотика за 2 седмици. Днес е ден 7, и имам чувството, че нищо не работи и няма подобрение. Симптомите ми започнаха преди месец с ежедневно гадене. Ако сте минали през това лечение исках да попитам дали симптомите ви спират по време на лечението защото аз не виждам никаква разлика и съм притеснена. Емоционално съм изтощена вече и нямам никакъв кураж. Имам чувството, че всеки изминал ден става по-зле. Това нормално ли е? Вие имахте ли гадене непрекъснато и исках също да попитам дали при вас 2-рата седмица беше по-тежка от първата? Кога започнахте да виждате подобрение? Какви са били симптомите при вас? Имали ли сте странични ефекти от антибиотиците?

Същото ми пратихте и на лс, та отговарям тук.
Ами малко се успокойте, че тия нерви също влияят на имунитета и на какво ли още не.
Прочетете темите ако искате.
Лечението трябва да си го изтърпите. Гадно е, няма сън, но сте длъжна да търпите.
Кога ще се оправите никой не може да ви каже, индивидуално е. Гаденето освен от драмата ви и от АБ също може да има, от аб много странични ефекти се получават. Аз имах и кожни проблеми, ама търпях.
Аз съм почнала да се оправям месец и половина - два след прекратяване на лечението.
Имах гадене и гастрит.
Но аз за стомаха си взимам все още хранителни билкови добавки.
Дъвчете мастикс, писала съм назад неведнъж за това.

# 112

Същото ми пратихте и на лс, та отговарям тук.
Ами малко се успокойте, че тия нерви също влияят на имунитета и на какво ли още не.
Прочетете темите ако искате.
Лечението трябва да си го изтърпите. Гадно е, няма сън, но сте длъжна да търпите.
Кога ще се оправите никой не може да ви каже, индивидуално е. Гаденето освен от драмата ви и от АБ също може да има, от аб много странични ефекти се получават. Аз имах и кожни проблеми, ама търпях.
Аз съм почнала да се оправям месец и половина - два след прекратяване на лечението.
Имах гадене и гастрит.
Но аз за стомаха си взимам все още хранителни билкови добавки.
Дъвчете мастикс, писала съм назад неведнъж за това.

Благодаря, за отговора! Какви хранителни добавки използвате? И също така с какво се храните?

# 113
Експериментирала съм със страшно много хранителни добавки.
Храненето ми е нввмх като цяло.

Изследвана ли сте? Гастроскопия правене ли е за стомаха?
Ако не, направете.
Има гастрит с ниски киселини, има с високи.
На мен ми изписаха инхибитори, но те не са за мен. Е, лекарите това не ги интересува. Защото първо са много вредни, второ не е ясно гастрита дали е с високи или ниски киселини, а има много хора са с ниски и едно такова хапче може да ги вкара във филм на ужасите. Аз съм с ниски заради щитовидната и автоимунно.
Та аз съм се съобразила с моето състояние.Аз съм човек, който като има вече проблем, чете много. Напатила съм се от лекари.
Но вече съм стабилна и съм си на хлъзгав бряст преди ядене. Взимам го поради и други негови ефекти.
Имам и риган с ким таблетки.
Чат пат и от другите пия, че са ми останали. Не е нещо страшно, това са все природни продукти. Но не са много.
На работа също имам примерно някой от чайчетата ей  така да си пийвам. То са билки, нищо страшно няма и не е всеки ден.
Слагам файла, който направих за един човек за гастрита.

https://dox.abv.bg/download?id=2d05949583

Повтарям, че не съм лекар, не ти казвам какво да купуваш, това е събрано инфо за мен. Направих го за друг потребител, но ти сама трябва да си прецениш какво да пробваш от тук.
Отговорността си е твоя.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 19:28 от Елора

# 114
Експериментирала съм със страшно много хранителни добавки.
Храненето ми е нввмх като цяло.

Изследвана ли сте? Гастроскопия правене ли е за стомаха?
Ако не, направете.
Има гастрит с ниски киселини, има с високи.
На мен ми изписаха инхибитори, но те не са за мен. Е, лекарите това не ги интересува. Защото първо са много вредни, второ не е ясно гастрита дали е с високи или ниски киселини, а има много хора са с ниски и едно такова хапче може да ги вкара във филм на ужасите. Аз съм с ниски заради щитовидната и автоимунно.
Та аз съм се съобразила с моето състояние.Аз съм човек, който като има вече проблем, чете много. Напатила съм се от лекари.
Но вече съм стабилна и съм си на хлъзгав бряст преди ядене. Взимам го поради и други негови ефекти.
Имам и риган с ким таблетки.
Чат пат и от другите пия, че са ми останали. Не е нещо страшно, това са все природни продукти. Но не са много.
На работа също имам примерно някой от чайчетата ей  така да си пийвам. То са билки, нищо страшно няма и не е всеки ден.
Слагам файла, който направих за един човек за гастрита.

https://dox.abv.bg/download?id=2d05949583

Повтарям, че не съм лекар, не ти казвам какво да купуваш, това е събрано инфо за мен. Направих го за друг потребител, но ти сама трябва да си прецениш какво да пробваш от тук.
Отговорността си е твоя.

Да, направих си изследвания кръвни и Helicobacter Pylori Ig G ( CLIA) ми беше 200, а нормата е 30. Anti Helicobacter pylori Ig A ( CLIA) ми беше добре 0.05

Правих и гастроскопия и казаха, че стомаха ми е възпален заради бактерията и имам гастрит.

Благодаря за информацията която ми изпратихте, със сигурност ще пробвам някой от билките. Дано стомаха ми се възстанови бързо след антибиотика и се махне това гадене.

# 115
Да, като мен.
Ами разгледайте какво съм писала.
Което си прецениш. Проучи сама, ако трябва чети.
Дори и сега по време на лечението може да пиеш чай лайка и мента с настърган джинджи.
Или пък само лайка и джиндж или мента и джинджи. Сама трябва да прецениш кое как ти влияе.
При мен инхибиторие ми казаха да ги пия месец след спирането на аб.
Казаха ми, че е важно и го направих.
После вече спрях. То трябваше постепенно, ама аз бях нетърпелива.
От спирането също може да се получат неприятни усещания.
Не знам какъв инхибитор са ти изписали, но като го спираш го направи плавно и с намаляща доза за да избегнеш реакция. Аз не знаех как се спират и пак имах драма. Ако примерно е нексиум и са ти дали 2 по 40 /примерно/ ги правиш за няколко дни 2 по 20. После няколко дни 1 по 20  и после няколко дни през ден.
Някъде четох точно как, но не се сещам къде беше.

Месец след спиране на инхибитора се тествай. Мисля че така беше. Ако бъркам, някой да ме поправи. Просто мисля, че инхибитора като се пие и влияе на изследванията. Или поне 15 дни.
Иначе добавки може да си пиеш.

Купи си мастикс от аптеката на Поп Богомил ако си от София, слагаш си в устата, изчакваш да се разтопи, дъвчеше 15-20 минути и плюеш.
На много места се съчетава добре дъвчене на мастикс с аб лечение.

# 116
От количественият резултат за хеликобактер може ли да се направи извод от колко време имам бактерията? Резултатът е положителен с 1,96.

# 117
Естествено че не може.
Тестовете показват в момента какво имаш. Как така ще покаже кога си проимала бактерията?

# 118
Естествено че не може.
Тестовете показват в момента какво имаш. Как така ще покаже кога си проимала бактерията?
Това питам дали има връзка между количеството - например 20 пъти над нормата означава бактерията е имала повече време да се размножи, а един път означава заразяването е от скоро, или няма.
Дали е “естествено” или не не мога да кажа, не съм експерт в тази област, затова питам.

# 119
Аз не съм чула да има изследване за каквото и да е било и да показва кога е станало събитието Grinning

Общи условия

Активация на акаунт