Хеликобактер пилори - трета тема

• 8 204
  • 241
  •   2
Отговори
# 210
Тъй да взема и аз да се включа в темата Simple Smile
Откриха ми хеликобактер.
Отидох на Гастро във Варна при д-р Албена Димитрова.
Ако на някой му е любопитно това беше нейното изписване на медикаменти:

Скрит текст:
НELIKO PROTECT – х 1 т. сутрин след хранене за 2 месеца
FLORA – х 1 т. 2 ч. преди или след хранене
THERASAL – 2 х 1 т. 30 мин преди хранене
MAGNAZYME – 2 х 1 т. по време на хранене

АНТИБИОТИК
OSPAMOX, DISPERSIBLE TABLET, 1000 MG – 2 х 1 на ден за 14 ни
LEVOFLOXACIN ECOPHARM, FILM – COATED TABLET, 500 MG – 1 х 1  на ден за 14 дни

1 месец след приключване на антибиотика – HP фекален антигенен тест – количествен

Вече изпих антибиотиците и продължавам по схемата още един месец с Flora, Therazal и Magnazume  и 2 месеца с Хелико протект. После контролни изследвания.
Днес ще търся Мастикс препоръчано от Елора в темата, но ще търся меко, че не искам да ми падат пломбите Simple Smile

# 211
Аз след антибиотиците 14 дни ,продължавам 45 дни с Панпразол и Линфорте ,като включих и Прохелико и Снейл еликсир
Обаче съм завъдила  бактерия Гарднерела и ми изписаха 6 дни хапчета Макмирор и 12 дни вагинални таблетки Макмирор
До тук добре ,нямам киселини и рефлукс ,само оригване от време на време ,но започна да ме присвива стомаха често през деня -като колики ги усещам ,отделно гърдите много ме заболяха ,зърната топли и много чувствителни...Не е от цикъл ,това стана точно след спирането на антибиотиците...
Отделно взимам и вит Д и добавка за стави
Нещо съм направила ,прекалила с комбинациите ми се струва  🙄
Утре спирам доста от добавките за да видя ще има ли промяна,оставям само вагиналните (хапчетата ги свърших ),оставям панпразола и линфортето защото са си част от продължението на схемата
Някой има ли идея за болезнените зърна и гърди ?Не съм бременна със сигурност,нито кърмя.Болките в стомаха са стрелкащи,боцкащи -като газове ,не спирам да се притеснявам какво става...
На гинеколог съм другия понеделник.

# 212
Здравейте.
Някои лекувал ли се е с Турското лекарство Trio за хеликобактер.

# 213
Като симптоми, какви имахте? Киселини, болка, кисел вкус в устата…Възможно ли е слабост и болка в краката да е провокирана от хелекобактер? Четох някъде, че бяктерията може да провокира мн симптоми не свързани само със стомаха, как беше при вас?

# 214
  • София
Здравейте! Включвам се в темата за съвет, не е за мен, а за мъжът ми. Преди 4-5 години е правил гастроскопия и е излезнал хеликобактер, изпил е 2 антибиотика. Имал е временно подобрение, но към днешна дата е доста зле, всекидневна болка. Какви изследвания и къде може да направи, за да се установи, кой антибиотик ще дейста и какъв е щама.
Също и при кой лекар да отидем. Разбира се не му се иска да прави нова гастроскопия, ако има вариант с фецес или кръвно изследване.

# 215
Нека направи първо дихателен тест , за да се открие има ли все още ХБ.

# 216
  • In the land of Never Never
Здравейте! Включвам се в темата за съвет, не е за мен, а за мъжът ми. Преди 4-5 години е правил гастроскопия и е излезнал хеликобактер, изпил е 2 антибиотика. Имал е временно подобрение, но към днешна дата е доста зле, всекидневна болка. Какви изследвания и къде може да направи, за да се установи, кой антибиотик ще действа и какъв е щама.
Също и при кой лекар да отидем. Разбира се не му се иска да прави нова гастроскопия, ако има вариант с фецес или кръвно изследване.
Здравейте, кръвно изследване не правете за хеликобактер, то  ще е положително, защото то отчита и минали инфекции. Фецес, или дихателен тест са за текущи инфекции. Фецесът за изследването се взема по малко количество от три различни места в изпражнението, началото, средата и края.
По принцип, и да няма хеликобактер, той може да е увредил лигавицата.  Впоследствие, от определени храни, и при стрес, тези проблеми може да се задълбочат.
Ако се притеснявате за рак, пуснете си и фецес за окултно кървене.
Не мога да ви посъветвам за гастроентеролог, не съм ходила отдавна. За симптомите може да му предпише нещо за намаляване на киселинността, и да се оправи. Гастроентерологът ще посъветва, дали на този етап да си прави гастроскопия, вие ще си прецените.

# 217
  • София
Направихме дихателен тест в Детокс центъра. Отрицателен е. Ами сега накъде? Болката е ужасна

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 13:07 от maryfgbg

# 218
Към гастроентеролог. Може да е гастрит.

# 219
Скрит текст:
Тъй да взема и аз да се включа в темата Simple Smile
Откриха ми хеликобактер.
Отидох на Гастро във Варна при д-р Албена Димитрова.
Ако на някой му е любопитно това беше нейното изписване на медикаменти:

Скрит текст:
НELIKO PROTECT – х 1 т. сутрин след хранене за 2 месеца
FLORA – х 1 т. 2 ч. преди или след хранене
THERASAL – 2 х 1 т. 30 мин преди хранене
MAGNAZYME – 2 х 1 т. по време на хранене

АНТИБИОТИК
OSPAMOX, DISPERSIBLE TABLET, 1000 MG – 2 х 1 на ден за 14 ни
LEVOFLOXACIN ECOPHARM, FILM – COATED TABLET, 500 MG – 1 х 1  на ден за 14 дни

1 месец след приключване на антибиотика – HP фекален антигенен тест – количествен

Вече изпих антибиотиците и продължавам по схемата още един месец с Flora, Therazal и Magnazume  и 2 месеца с Хелико протект. После контролни изследвания.
Днес ще търся Мастикс препоръчано от Елора в темата, но ще търся меко, че не искам да ми падат пломбите Simple Smile
Да пиша към днешна дата как е положението.
Първият ми фекален тест беше с резултат 1.27, днес след приемането на тези АБ и купища лекарства резултата е 2,24!!! Честно казано съм в шок. Вярвах, че ще съм ок, но уви не. Някой някакви идеи, съвет?
Аз утре ще направя още един тест, а в четвъртък съм при лекарката която ме лекува.....

# 220
Публикувала съм на по-предни страници  линк към статия на доц. (може и да е проф) Искрен Коцев който е Гастроентеролог с огроменопит. Там пише какво се предприема при неуспешна терапия. 
П. С. Видях схемата. Като прочетеш статията ще се изясни защо не е успешна.

# 221
Пускам моята схема
С ПроХелико се намали количеството от 1,9 на 1, което се води граничен резултат, за два месеца, но искам да я изчистя тази бактерия.

# 222
П. С. Видях схемата. Като прочетеш статията ще се изясни защо не е успешна.
Според теб, защо? Аз не успях да разбера.

# 223
Пускам моята схема
С ПроХелико се намали количеството от 1,9 на 1, което се води граничен резултат, за два месеца, но искам да я изчистя тази бактерия.
Прохелико заедно с посочената схема ли го приемахте или след схемата? В кой град е Вашият гастро?

# 224
Без схема, без лекарства. До края на лятото борих гинекологични неща, приемах прогестерон и нямах капацитет да се боря на няколко фронта. Поначало напоследък оплакванията ми от непрестанно оригване или позиви за оригване се усилиха значително. Схемата ми е от преглед вчера. Моето проучване доведе до извод, че е добре да се изтрепе гадта. Вече дали ще отшумят оплакванията гаранция няма, както казва семейният ни лекар “В медицината две и две не прави четири”.
Pea, какво приемахте?

Общи условия

Активация на акаунт