Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 239
  • 653
  •   1
Отговори
# 285
hrupka, слагала съм протеин в палачинки предимно. Иначе е добре и в желирани десерти с кисело мляко или заквасена сметана, разбъркан в заквасена сметана или скир, или пък кефир. Понякога и с добавки ядки, чия, горски плодове. Със замразени горски плодове може да се блендира на "сладолед".

# 286
Стеличка, сладкият корен не е ок. Стимулира производството на инсулин. Наскоро си купих чай джинджифил и ехинация с идеята, че е само това. Обръщам после да прочета и се натрисам на сладък корен, умрях от яд. Същото и с Бронхопам.

# 287
Стеличка, сладкият корен не е ок. Стимулира производството на инсулин. Наскоро си купих чай джинджифил и ехинация с идеята, че е само това. Обръщам после да прочета и се натрисам на сладък корен, умрях от яд. Същото и с Бронхопам.

Ех, жалко. Имам го в някои чайчета за гастрита.
Един на чайчета Йоги, даже вчера си купих.
Ама пък съм добре с инсулина отдавна.
Абе чела съм за сладкия корен, но може би съм се съсредоточила върху ползи за стомах, не за инсулин.

Joy
Предишният ми протеин, от който е останало известно количество, е тъкмо ванилия със сукралоза. Синът ми сега го потребява, ама как... Скоро направи един бананов сладкиш, подобен на Елориния от първа страница и го подслади с протеина. Хем протеиново, хем с ванилов аромат. Мога да каже, че се получи добре.

Оф, вчера в кауфланд имаше протеинчета на прах за 2 лв. И взех 3 вида.
И ме е яд. Аз нали не искам с подсладител.
Но ми стана интересно. И след като се прибрах се питам сега какво ще го правя туй сладниковото.
Ами каквото ти каза. Сладкиш Joy

И се чудя още дали колаген или протеинов още.
То може и двете.
На едно място знам насипно колаген май продават. Иначе в тримарт за 54 лв - само 500 грама.

# 288
А, вероятно не са само Тримарт да продават такова, по разни здравословни магазини сигурно също ще имат насипен.

Аз за днес малко над 22 часа фаст че така и не огладнях през деня. Една зелена салата с варени яйца, преглътнах някакси 4 броя ама четвъртото хич без желание...  Ако огладнея поне малко ще си дояждам по-късно сигурно а ако не - каквото стане. Правих супа топчета че утре сигурно няма да имам време да готвя, вече не намирам хубаво цвекло и този път не е розова... и ми е странно да я гледам така Joy Следващите два дни предимно с тая супа ще се прехранвам. Говоря за доста силна супа, разбира се, аз обичам да ям а не само да сърбам та течността е колкото да има в какво да плуват и да не е чак като яхния Grinning

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 17:31 от natka

# 289
Имам тиганче за тези, американските палачинки, но го ползвам за 2 или 3 яйца кога си правя. Днес ми дойде тамЪн Simple Smile
Щото опрях пак до помощ от тенекето, оказа се, че нямам нищо подходящо за вечеря, а не ми се ядяха боклуци, в смисъл неподходящи храни за това време...
Та използвах тиганчето...
Тенекето ми даде рецепта за счукано ленено семе, но аз го направих на брашно, две лъжички с трета слънчогледово. Сложих и две лъжици домашна извара във вече смляното на брашно зърно.
Добавих лъжичка домашно масло, някой и друга подправка, малко прясно домашно млекце, щипка сол и за капак - една лъжица от тоя, подсладения протеин - пък каквото ще да става. Лъжица не мерителна, ами нормална, супена... Тя мерителната му е много голяма ха ха ха ха...
Малко кокосово масълце колкото да намажа тиганчето и омесената смес бум - на палачинка-кюфте Simple Smile

Без да си кривя душата..... хареса ми Simple Smile

# 290
Хм, лененото семе е по-добре да не го обработваш топлинно по принцип. Не че ще се гътнеш че си го изял така веднъж, ама баш редовно недей.

# 291
  • София
hrupka, слагала съм протеин в палачинки предимно. Иначе е добре и в желирани десерти с кисело мляко или заквасена сметана, разбъркан в заквасена сметана или скир, или пък кефир. Понякога и с добавки ядки, чия, горски плодове. Със замразени горски плодове може да се блендира на "сладолед".
Благодаря ти!

# 292
Много храни вероятно е по-добре да не бъдат обработвани термично, но топлинна обработка за кратко време и на не много висока температура едва ли е чак такъв проблем. Не говорим за препържени храни, разбира се.

# 293
Пържено изобщо не го разглеждам, то си е отделно. Лененото масло е нестабилно просто, от тази гледна точка го казвам че не е за редовно ядене така приготвено лененото семе.

# 294
Е, да му мислят тези, които редовно го консумират. То и смляно е хубаво да не стои дълго, а да се мели преди консумация.

# 295
О да, аз и на сестра ми съм казала да не купува от това готовото смляно или натрошено и да не го пече, че тя по едно време го харесваше и купуваше за по-лесно, слагаше си го в някакви неща. Тя по-често от мен си прави режимни печива и се чуди какво да ръгне в тях че да не са все едно и също.
Напоследък се вкарва в ред и в режим и тя, че беше почнала много през просото с храненето, обаче не се чувстваше добре на "общо" хранене. Освен че тя си обича и сладко, а стандарните сладки неща всички ги знаем какви са, то ужас там. Тя е 50 кила с дрехите, ама се присъедини с храненето към нашето понеже искаше да стабилизира КЗ и то не както масово я съветваха да си носи бонбони и захарчета... Както можете да си представите, то взе че й хареса Grinning И както се беше разглезила така, изтърва юздите с храненето и увяхна пак, та сега поне се чувства по-добре отново.

# 296
Хора, ако глюкозата ми на гладно е 5.5, но инсулинът е 4.6 (в норма) и гликираният хемоглобин също, както и НОМА, има ли от какво да се притеснявам? Кърмя все още, имах гестационен диабет по време на бременността си, но правих обременяване  с глюкоза миналата година и всичко беше Ок. Видях това като част от всички профилактични, които пуснах и реших да питам вас. Simple Smile

# 297
А имаш ли оплаквания или симптоми които да те карат да се притесняваш в тази насока?

# 298
Не. Даже ям захар и въглехидрати доста намалено, като цяло се храня по калориен дефицит. Но винаги на гладно ми е била 4, 4 и нещо макс и се шашнах малко.

# 299
Колко е гликираният хемоглобин?
Ако няма симптоми, при тези резултати изглеждат наред нещата, но винаги с едно на ум, щом е имало проблеми в миналото.

Общи условия

Активация на акаунт