Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 18 534
  • 653
  •   1
Отговори
# 45
Резултат от биопсията. Още не съм я обсъждал с лекаря:

# 46
А за хелико не те ли тестваха?

# 47
А за хелико не те ли тестваха?

Това ХП е имено това. Отрицателно.

# 48
Браво, радвам се.
Ама това хиперемичен гастрит какво ще да е. Гастрит, ама какво значи хиперемичен и гуглето не го знае.

# 49
  • София
хиперемичен
Кръвонапълнен, съдържащ повишено количество кръв.
https://www.puls.bg/reference/dictionary/dictionary_3428.html

# 50
  • на острова на мечтите
Кето панировка става хубава от равни части хуск и бадемово брашно, като обем равни а не като тегло че хускът хич не тежи. Кокосово брашно също става за паниране, ако не те дразни миризмата му, пак ще стане хрупкаво.
благодаря,мила! Копирах в телефона. И все се каня да си препиша всичко на хартия, да ми е подръка, ама познайте😉😁
Снощи опекох прясно зеле нарязано на филии. Да не го хвърлям, че сурово не беше по мой вкус. Неочаквано добре се получи.

# 51
Кейла аз го слагам в кюфтета/ руло от тиквички, пасирам го с яйцата преди да ги сложа в сместа. Така процедирам и със спанак, коприва и други зелении, ако не ги готвя самостоятелно. Виждала съм и рецепти за сърми от кейл, ама аз лично нямам време да се занимавам с такива врътни.

Снощи си сътворих чудна разядка от сурови червени чушки - накълцах ги на дребно и после смесих с овче сирене и пасирани варени яйца с малко гръцко мляко от лидл колкото за консистенция. Добавих зехтин, чесън, копър, според мен много щеше да върви и орех вътре, ама нали ги избягвам заради щитовидната. Мисля да ми влезе в постоянния репертоар с рецепти, сутрин с яйца за закуска ще е бърз начин да вкарам малко зеленчук в менюто. Вдъхнових се от майонезата с варени яйца дето навсякъде я хвалят и то наистина много вкусно стана като ги пасирах.

Рецепта за кето козунак има в инстаграма на Ерменкова. Имам една позната много голям фен й е и покрай нея се чудя дали да не си взема някой от нейните режими, ей така от любопитство какво пък толкова ги хвалят.

# 52
Я дай рецептата за кето козунака.

Иначе за режимите  и знам, че всеки ден присъствал еритритола.
Че и в салата от зеле го слагала.
Откачена работа.

# 53
Почнахте ли да си вземате Д3 от слънцето Simple Smile
Аз го правя от февруари, когато мога... там времевия прозорец беше много малък и индекса нисък, но сега е много по-добре. При UV индекс 4 са ти достатъчни 30-на минути при 50% голо тяло за да вземеш едни 1200-1300 единици Simple Smile

# 54
Нави, тествай си нивата, щото това от слънцето да образуваш вит Д3 много зависи от нивото ти на холестерол, от черният ти дроб дали може да го преобразува и нивото на мелатонин в кожата.
Гущер, имаш хронично възпалена стомашната лигавица. Не е болка за умиране. С курс омепразол и като внимава какво ядеш ще се оправиш. Никакъв алкохол и нищо ръжено, не че ядеш такива неща де 😁
Аз си увеличих калориите над 2100и вдигнах Вх до 70-100гр в някои дни, но от зеленчуци и берита. И се чувствам много по-добре. Това в контекста на 4-5 силови на седмица и по 10км ходене 4 пъти в седмицата плюс още 2-3 малки по 5км. Стабилизира си крилата, но в последните 3 месеца свалих още по 5см от корема и талията, 2см от бедрата и 3см от подгръдна та.

# 55
Алкохол от време на време приемам. А и люти чушки ям на поразия. Нищо не ме боли, не ми пари. Странна работа.
Нещо месечния кантар ме разочарова днес: +2 кг. и +2 см. на екватора. Този месец бая тренировки изпуснах, а храната - все едно не съм изпускал. Sad

# 56
Нави, тествай си нивата, щото това от слънцето да образуваш вит Д3 много зависи от нивото ти на холестерол, от черният ти дроб дали може да го преобразува и нивото на мелатонин в кожата.
Меланин, не мелатонин Wink
Да, абсолютно вярно иначе. За съжаление, масово не е достатъчно излагането на слънце поради ред причини.

Започнах да топя мазнини като вдигнах протеините аз и като цяло храната. Дневния протеинов шейк ми се отразява добре на целите. Включих и креатин (поправям се не креатинин, а креатин), от който не знам дали има някакъв ефект. Тренировките 5 дни в седмицата плътно и тежко. Вече и релеф тук-там се вижда, а килата са +4 за 8 месеца само мускул.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 21:37 от Nevermoresleep

# 57
Алкохол от време на време приемам. А и люти чушки ям на поразия. Нищо не ме боли, не ми пари. Странна работа.
Нещо месечния кантар ме разочарова днес: +2 кг. и +2 см. на екватора. Този месец бая тренировки изпуснах, а храната - все едно не съм изпускал. Sad

И при мен се оказа хроничен.
То не боли в началото. Ама усещаш дълбоко, че нещо не е наред.
Кафе на гладно не пий, ако пиеш.
Плодове на гладно също.
Ако те интересуват добавки, кажи. Ще направя списък какво съм ползвала.
Не ползвам хапове за стомаха.

# 58
Значи преди години 4 или 5 ходих при гастро за парене и болка. Имаше изследване за хеликобактер - отрицателно. Каза, че било "вероятно" гастрит и пих някакви хапчета. Рефлукс винаги съм имал. Обаче, след като минах на режим нищо - нито болка, нито парене, нито киселини. От година и три месеца не познавам стомашно неразположение. Диагнозата не е изненадваща за мен, ама гастрита не отминава ли с времето като се пооправи храненето?
За добавките, може да напишеш какво вземаш. Ще съм благодарен!
Във вторник съм на лекар и ще говорим. По телефона се чухме и каза, че било добре. Нямал съм хелико, а също и някакъв автоимунен гастрит.

# 59
По-късно, може би вечерта или утре ще направя списък.

Виж сега, то една храна може да си ок сама по себе си.
Но да дразни вече разранена лигавица.
Аз колко стар чесън можех да опукам. Ама по много скилидки като реша да убивам вампири.
И след обострянето не можех да ям стар чесън. Пресен лук мога.
Месеци ми трябваха за да се успокои и въведох малко чесън, има дразнене, но по-малко.
Вчера тествах с пресен чесън, нямам драма.
Скоро пак ще тествам със стар чесън.
Една лютеница която взимах зимата и хапвах по-малко установих, че ми прави драма и то голяма.
Вече не я ям и оттогава нещата много се оправиха.
Но си взимам добавките.
Ще пиша по-късно, че сега с други неща се занимавам.

Общи условия

Активация на акаунт