Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 18 553
  • 653
  •   1
Отговори
# 60
Тези люти чушки "на поразия", не ти правят услуга на гастрита, Гущер.

# 61
...
Започнах да топя мазнини като вдигнах протеините аз и като цяло храната. Дневния протеинов шейк ми се отразява добре на целите. Включих и креатинин, от който не знам дали има някакъв ефект. Тренировките 5 дни в седмицата плътно и тежко. Вече и релеф тук-там се вижда, а килата са +4 за 8 месеца само мускул.

Страхотно!
Може ли да споделиш какви са ти тренировките? Аз мисля да наблегна на плуването, не ми се ходи в зала... търся вариант за домашно натоварване Simple Smile
Ще се радвам, ако споделиш какъв е твоя тренировъчен сет за деня Simple Smile Аз също търся покачване на маса и релеф.

# 62
Нави, в зала ходя аз. Домашните тренировки не са за мен - нямам мотивация, освен че са ограничени в прогреса. Жилището ми е малко и нямам място за складиране на тонове гири и тренировъчна екипировка. Това което постигам в залата, няма начин да го докарам в домашни условия или поне би ми отнело години, вместо няколко месеца. Бавно ми се случват нещата, сигурно защото съм жена и не първа младост... Целта ми е покачване на мускулната маса, не просто да съм стегната и в тонус. Искам да кача 10кг от базовото от което започнах, което беше 20кг мускул, така че още много имам да работя.

Програмата ми е разделена на два дни горна част тяло, два дни долна и един ден цяло. Килограмите на някои упражнения са такива, че никакъв начин вкъщи. Това е в момента: 

Скрит текст:
Ден 1
Goblet Squats
Chest Press Machine
Close Grip Bench Press
Pec Fly Machine
Front Rise
Lateral Rise
Cable Triceps Pushdown

Ден 2
Single Leg Press
Back Extension
Decline Oblique Crunch
Side Bends
Hamstring Curls
Leg Extension
Seated Calf Rise

Ден 3
Goblet Squats
Pull Ups
Step Ups
Dumbbell Chest Press/Machine
Dumbbell Shoulder Press
Hanging Knee Raise

Ден 4
Pull Ups
Bent Over Row
Dumbbell row
Single arm Read Delt Fly
Cable Triceps Pushdown

Ден 5
Leg Press
Back Extension
Decline Sit Ups
Hamstring Curls
Leg Extension
Calf Rise

# 63
Нави, тествай си нивата, щото това от слънцето да образуваш вит Д3 много зависи от нивото ти на холестерол, от черният ти дроб дали може да го преобразува и нивото на мелатонин в кожата.
Меланин, не мелатонин Wink
Да, абсолютно вярно иначе. За съжаление, масово не е достатъчно излагането на слънце поради ред причини.

Започнах да топя мазнини като вдигнах протеините аз и като цяло храната. Дневния протеинов шейк ми се отразява добре на целите. Включих и креатинин, от който не знам дали има някакъв ефект. Тренировките 5 дни в седмицата плътно и тежко. Вече и релеф тук-там се вижда, а килата са +4 за 8 месеца само мускул.
Ауто корект, кво да се прави.
Креатинин отнема 3 месеца да се натрупа, ако взимаш по 5гр/ден, затова някои хора правят зареждане с по 30гр/ден за 2 седмици, но тогава има подуване и други гастроинтестинални симптоми Grinning
С теб сме на една вълна, в протеина и железата е истината. Аз си тренирам вкъщи и прогрес има сериозен. Но най-тежкият ми дъмбел е 15кг,така че наистина във фитнеса има по-голямо разнообразие. За сумо клекове ползвам 24кг пудовка.

# 64
Какво е пудовка?

Да, в железата е истината твърдо. Забравих да спомена, че кардио не правя. Само 5 минути средно бързо ходене на пътеката за загрявка, но и това понякога пропускам.

Месец и половина го взимам креатина някъде. По 5гр. Не съм правила зареждане, реших, че не ми е толкова спешно, освен че не е най-приятната напитка на света.

# 65
  • София
Гущер, започваш диета веднага. После ще се консултираш лекар дали ще изпише и лекарства.
Спираш всякакви люти, пикантни подправки, лук, чесън, черен пипер и т.н. Подправките да са зелении основно.
Спираш и трудно смилаеми храни. Зеле например, ти бобови не ядеш нали? Ако ядеш ядки, изключи ги. Добре е да спреш и млечните даже. Без пържено задължително.

# 66
Да ви разкажа нещо интересно. От ноември вит.Д ми е над горна граница. Ендото веднага ми спря добавката. В края на февр. все още е 104, при горна гр. в лаб. 100. С/д опред. възраст и забол. вит Д се усвоява в червата от храната, не толкова от кожата. Ям много яйца, рибни, гъби и вс. ок. през зимните месеци. От нд обаче, съм на много топло 28-30 град. всяка сутрин омлет, на обед и вечеря риба. Но започнаха да ми излизат големи сърбящи пъпки, явно алерг. реакция. Сетих се да спра омлетите и сега закусвам мазно сирене с печени домати/зеленч. Пъпките се успокоиха, няма нови. Как мислите реакция м/у яйца, слънце и висок вит.Д ли е? Или и рибните/морски , с които прекалявам. ( щото ги ям и заради Натка -:) ) Разликата, от изминалите месеци е силното слънце и омлетите. Преди яйцата ми бяха предимно варени.

# 67
На мен ми звучи като хранителна непоносимост по-скоро отколкото от високите нива на вит.Д за дадените симптоми.

# 68
Така внезапно да се развие яйчна непоносимост, възможно ли е? Толкова яйца изядох, покрай режима, лесно и бързо хранене. Ще пробвам пак, с варени яйца след 10 -15 дни и ще пиша. Иска ми се, да не ги изоставям, че много ги обичам.

# 69
Възможно е да има натрупване, възможно е да е от комбинация с нещо друго, възможно е да е точно тази храна от това място, а може и изобщо да не е от храната. За съжаление, много са вариантите и трябва да се тестват, за да се установи евентуална причина.

# 70
За яйцата знам, че не бива да се прекалява, защото не са домашни за повечето от нас и съотношението на омега 3 към омега 6 е в много голяма полза на 6-цата... което предизвиква възпаления.

Интересно видео за Оземпик-а, нали го предписват на диабетиците... то е и фитнес насочено това видео, хареса ми графиката на изчерпване на глюкоген-а и времето, когато почваме да горим мазнини. Все пак това зависи и от активността...

П.П.

O.M.G. гледам видеото и съм потресен... и се върнах тук да споделя нещо, което е толкова, толкова важно!
Какво си казват отслабналите хора:
- ЗАЩО да тренирам, нали вече съм слаб!

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 17:22 от Navy

# 71
Costa, стана ми любопитно, защо спомена "нищо ръжено" (в смисъл, по-дразнещо е от пшеничните неща ли)?🙂
Нави, според мен все още не сме трайно на такива температури, че да можем да си вдигаме вит. Д само от слънцето. Както споменаха и други, това зависи и от други фактори, не само по колко време стоим на слънце.
Galina, по-скоро е нещо свързано с повишената консумация на яйца и риба, особени, ако са пържени и с повечко добавена мазнина. Относно вот. Д, мисля, че може би нивата му се дължат на повишено количество мазнини от яйцата и рибата (това с пъпките не е обичаен симптом на предозиране с вит. Д).
Ще ми припомните ли как се правели онзи тест с вода и сода? Колко сода в колко вода и колко време след това се изчакваше?🙂
Гущер, като цяло не са ти лоши резултатите според мен. И аз съм любител на лютото, макар че обикновено не ми е чак всеки ден. Ракии и твърди алкохоли обаче не близвам.

# 72
Аз зная, така, грубо казано- мазнините започват да се горят, с/д 30 мин. на ативната тренировка, дали ходене, бягане, колело, фитнес. По-добре да не се спира, че тъкмо тялото е загряло. Но как е при йогата? Някой с опит да каже.

# 73
Costa, стана ми любопитно, защо спомена "нищо ръжено" (в смисъл, по-дразнещо е от пшеничните неща ли)?🙂

Офф, тоя ауто корект ще ме съсипе. Нищо пържено, не ръжено Joy
Невър пудовка е kettle bell

# 74
Costa, ясно.😃 За стабилизираните крила разбрах, че става дума за кг, но това с ръжените неща и че Гущера не яде такива ми прозвуча като да има някакъв резон да се избягват ръжените.😅

Общи условия

Активация на акаунт