Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 184
  • 653
  •   1
Отговори
# 450
Амахаа, няма да ми обиждаш шедьовъра ей момиченце tooth
И се вика глетаво, не клисаво Stuck Out Tongue Winking Eye

Оф, наистина е велик, просто това е вече моя сладкиш. На мц, на Коледа, Великден.
Скрит текст:
Само още едно парченце ще мушна, много лесно влиза обаче Joy
Като направя скоро с шоколад ще дам снимка и ще кажа мнение.
Брашното е бадемово от това лидълското. Което си е най-изгодно.

# 451
Абе нали ти е вкусно, щом те радва това е важното. А глетаво и клисаво е едно и също, мен баба ме е учила клисаво да казвам Grinning
Боровинков режимен кекс с ванилия и лимон - не може да е лошо, със сигурност е вкусен. Аз като ти казвах да си харесаш някакъв режимен сладкиш и да му ръгнеш ампула есенция за козунак и да го наречеш, не бях далеч от истината Grinning За коледа евентуално с друг аромат и/или с друг плод, не се сещам какво се слагаше в коледните сладки - и си готова и с коледен Grinning
Аз се разминах тая година с правенето на козунаците, отпадна събирането с нашите така че до тук съм що-годе примерна. Сестра ми са там само тая вечер и утре рано се връщат, уредих се да ми наскубят от домашните марули, ще имам и домашни яйца и пак овче кисело мляко - ей това е празнично угощение, другото не е интересно Grinning
До тук отклонението ми е последните 2-3 дни по мъничка лъжичка мед към пробиотичното кисело мляко, страхотен десерт става и медът е някакъв супер ароматен. Това естествено е изядено на пълен стомах а не самостоятелно. Чакам цикъл всеки момент и само се чудя какво да изям... не съм гладна, не е да ми се яде нещо конкретно, камо ли пък да държа да е сладко. Ама ме гонят бесовете и търся все още нещо Grinning Това беше разнообразието този път, добре че не изтрещявам така всеки месец че не мога аз да се понасям. Не е до храната дали ще кривна, а до това че не знам какво искам... ама искам! Joy

# 452
Елора, как успяха да не ти потънат боровинките на дъното? На мен все не ми се разпределят по равно, дори като правя нормален кекс с брашно за домашните.

# 453
Нати, портокалови корички и лимонови има и това също го прави ужасно вкусен.
Есенция за козунак ли имало? Как се нарича точно, да я търся?

Costa, ами боровинките ги сложих на финала.
Направих както в рецептата. Разбих яйцата,млякото, маслото и подсладителя. Обърках обаче  и ванилията я турих при сухите съставки. Ама не ми е драма. После прибавих всичко към разбитата смес. И хуск турих малко като по рецептата. Замалко сол да забравя. Просто ръснах от солницата.
Накрая като омешах всичко сложих боровинките и внимателно разбърках. Може би има значение гъстотата, ама си стана. Те нали омекват бързо, макар и замрезени, та си изпуснаха бая цвят, но си има и цели.
Иначе останаха боровинки, пак ще се прави, има си хас.

# 454
Има някаква ама не я знам на какво мирише, то точно козунак пишеше Grinning Ампулки пак като тези на Др Йоткер но не помня марката същата ли беше. По същите места ще да е, де, трябваше ми бакпулвер и нали стои наоколо и той, видях че и това имало.
Аз на козунак когато правя ароматите които слагам са ром и лимон, евентуално и малко ванилия. Не че и портокал би го съборил ама обикновено нямам. Есенции слагам, нямам вяра на кората на лимоните в магазина, а не се избиват хора да ми подаряват от личното си дърво, рядко се случва Grinning

Дописвам че се оказа лесно за намиране, ей това ще да съм гледала или нещо много подобно - не пише на какво точно мирише
https://bulgarianfood.co.uk/product/103267/меркурий-есенция-за-к … -maestro-4-г.html

# 455
Мерси Нати, ще търся и такова да имам, че то невинаги може да намеря портокал примерно. Лимони има, ама сега портокалите ще изчезнат.

# 456
Търсих да видя на какво евентуално се очаква да мирише, ама не намерих никъде, стана ми любопитно... Ама няма да си купя само за да разбера де Grinning Иначе корички продават, но са захаросани, точно за слагане в сладкиши са. Могат и да се замразят, когато имаш подходящи, ако ги опаковаш хубаво нищо им няма. Мен ме притеснява че ги третират с всякакви неща тия кори и не смея да слагам в нещо, та решавам че ампулата е по-малкото зло, в редките случаи когато правя нещо.
Даже и за ванилия съм си взела пак такива есенции, че лесно мога да тръсна примерно 1 капка само, ако нещо забъркам там 1 порция на момента Grinning

# 457
Абе ще си стържа аз корички, изкуственяци не искам.
Ако няма портокал и лимон ще свърши работа.

# 458
Аз портокал не се сещам да съм слагала, просто кората на лимоните в магазина също не са нещо дето бих го настъргала и яла, не че другото го считам за много полезно. Иначе лимонова кора си е супер в сладкиш или в дресинг, спор няма.

# 459
Интересно се е получил Елора. Като кекс по -скоро.
Зайче аз съм третирала фигурно пързаляне години. При нас нямаше такива сцени. Явно е до спорт.

Gossipss
ДаниHeart
Къде ни изчезна Тайсче?Heart EyesHeart

# 460
Абе кекс, ама да ти кажа като козунак на вкус почти.
Нати, по рецепта си бяха портокаловите и си ги сложих. И вече ще слагам и тях.
Иначе мих хубаво корите.

# 461
За протокола...моята баба ме е учила, че не е клисаво, не е глетаво, а е потеклено!😆😝
Елора, много добре изглежда сладкишът!🙂 Аз, честно казано, предпочитам по-сочни сладкиши и не съм особен фен на козунаците (не държа нито на въздушност, нито на конците, още по-малко пък на някакви засукани плънки). Козунак ям само по Великден и то само, ако е с прясно мляко.
Nevermoresleep, накара ме да се замисля...Колко мускул се очаква да качваш на месец, ако ядеш стабилно (мисля, че спомена месец)?
Има и незахарасосани лимонови корички, поне на Котани (ако не бъркам марката) мисля  че бяха точно такива, фино настъргани и изсушени лимонови корички. 🙂
Аз боядисах яйцата днес. Заредила съм с доста кори с яйца, 60 кюфтета, пилешки обезкостен бут, скумрия, суров бекон слайс, зелени салатки, пресен лук и репички, прясно мляко и най-обикновени козунаци от Кауфланд по 99 ст. бройката (вкъщи ги харесват).😅 Нито ми се меси домашен козунак, нито ми се прави режимен сладкиш, а и с основното не ми се заиграва и ще се улесня.😊 Няма да има шоколадови зайци или яйца, но имаме тъмен шоколад (ако някой изобщо се сети и поиска).

# 462
О да, и това ми допада, сочността.

# 463
Христос Воскресе! Светъл празник на всички!🙂

# 464
Христос Воскресе на всички.

Общи условия

Активация на акаунт