Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 178
  • 653
  •   1
Отговори
# 465
Днес вкарах едни 3000 единици Д3 на терасата Simple Smile УВ индекс 8, 65 единици в минута при 30% голотии за моята кожа и възраст...
Още малко и съвсем ще спра аптечната му форма Simple Smile

Единствените яйца, които не обичам са сварените за Великден. Все едно имат кокали, че ги варят толкова дълго...
Не знам с какво да ги комбинирам, че да ги преглъщам добре Sad
Виж, козунак все още не ми се е преял. Тотално съм се повредил, ама аз вече две години хлебни неща не консумирам или крайно спорадично, с нежелание... Освободил съм се от глутеновите екзорфини Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 466
Със зелената салата ги прокарвам но и на мен не са ми любими такива твърдо сварени яйца.
Другото е нещо което поне в моето семейство често се е правило за мезе когато се седне вечер, харесвахме го и тези дето не сме фенове на ракията де Grinning Сварени яйца и нарязани там на четвъртинки примерно - това нещо е поръсено не само със сол и пипер, ами и и ръснато отгоре олио (за нас зехтин) и оцет. Не съм фен на оцета, особено на винения, обаче точно на твърдо сварено яйце много му отива, "отваря" го някакси и вече не е толкова тричаво. Май и червен пипер участваше ама не помня вече, отдавна беше. Аз не живея при тях от ученичка и съответно като съм си аз, не праварявам яйцата така, тя майка ми ги убива направо...
Ама и тя три пъти ме пита колко боядисани яйца да ми пратела, защото знае че аз няма да боядисам. Едвам си стиснахме ръцете че не искам повече от 2-3 там за идеята, а че искам сурови повече, да си ги сваря както аз искам Grinning

# 467
Идеални са ми великденските яйца със зелената салата, на яйчен салата, на "мезе" със сирене и червен пипер, мариновани (ако изобщо останат). Аз обаче не им "взимам душата" при варенето и си остават сравнително сочни.🙂
Изобщо не обичам сварени яйца с посинял жълтък.🤢
Натка, и аз предпочитам пресни яйца пред преварени. Познавам обаче хора, за които точно яйцето с посинял жълтък е най-вкусно...🙂
Гущер, ти май неотдавна имаше опит с едни преварени яйца. Как бяха на вкус?😅🤔

# 468
Нямам избор за великденските, там не мога да изляза на глава с майка ми... Отделно че после нали и боите са в гореща вода и яйцата горещи още някое време, абе утрепани отвсякъде стават, те и посинели сякаш от бой Joy Затова и не ги искам.
Другото дето се сещам е някаква рецепта имаше при която се пасираха с още някакви неща, уж да имитира майонеза, не знам в нея дали не могат да се пробутат. Макар че те пак ще миришат по-различно, май по-добре с оцет да заминат Grinning

# 469
А кога жълтъка е посинял?
Като са варени повече ли?

# 470
А кога жълтъка е посинял?
Като са варени повече ли?
Да, като ги превариш става още по-тричав и сивкав на цвят.

# 471
Ми ще разбера после. Ощ. 10 минути ги варях, ама седяха и във врялата вода.

# 472
Аз варих яйцата 20 минути на пара (в уред за готвене на пара). Пише 20-25 минути за твърдо сварени, аз и на 23 минути съм пробвала и няма голяма разлика. Не им посинява жълтъкът, даже си запазва и жълтичкият цвят (не изсветлява). После в горещата вода по още няколко минутки с боичките и пак няма "поражения" по жълтъците.😊 Но в уреда на пара времето за сваряване на яйцата е различно от това на котлона. Мисля, че на котлона се сваряват по-бързо (след завиране на водата), забравила съм, отдавна не варя в тенджера.
За ежедневна консумация (през останалото време на годината) ги обичам най-много jammy или средно сварени. Преди няколко години бях заварила намалени и сварени боядисани яйца от Кауфланд- точно средно сварени, много вкусни- мисля, че бях заредила поне 160 яйца тогава.😅

# 473

Христос воскресе!

# 474
Воистину Воскресе!
Живи и здрави!

Долче, моите ги варих час и половина. Ми, изядох си ги. Жълтъкът беше станал кафеникав, па и белтъкът на места.

# 475
Гущер, що толкоз много си ги варил?
Забрави ги, нали? Joy

Обаче моите бая седяха във врялата вода, бях навън за 30 минути.
Това счита ли се за още варене?

# 476
Ехеее час и половина
Защо толкова време

# 477
Gossipss,
За баба ти, най-добре е б12 да е метилкобаламин или хидроксикобаламин. Цианокобаламин формата на се усвоява добре даже е токсичен за някой хора.
След болницата си подберете препарата с б12.
Аз съм взимала подезични таблетки и назален спрей. Назалния спрей е с ефекта на инжекции. Направо навлиза в кръвообращението. Спомням си как направо светнах след една две дози от спрея, а преди това бях толкова уморена...
Христос Воскресе! Бъдете здрави и добри!
Точно такова май е изписала докторката
Това е за вкъщи, но тя ще има в сряда инжекция. Вече е добре, няма световъртеж.

Аз съм й взела, по рецепта от невроложката всичко, нищо не съм й взимала сама.

# 478
Гущер, ти си ги варил все едно дърт петел а не едва яйца Joy

# 479
Христос Воскресе!
Елора, супер козунак!
Gossipss,
Този продукт изглежда добре, друго е, но е метилкобаламин, което е важното!

Общи условия

Активация на акаунт