Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 195
  • 653
  •   1
Отговори
# 435
Ако подлага Емилова и деца на глад е изрод направо.
Ама явно се стреми да си има постоянна клиентела. Стреми се към хора с по-малко мисловни процеси и супер доверящи се.

# 436
Да и деца й водят, гледах я някъде се  рекламираше с едно дете, как било свалило и т.н. пак с глад ама малко по-облекчен. Беше  детето с майка си, която беше супер благодарна на тая жена. Просто   думи нямам, да довлечеш на детето си какво ли не за в бъдеще, защото си на ниво дебил...

# 437
Горкото дете, след време го чака нещо страшно.

Имам и аз един колега е фен на Емилова и все гладува. Все на плодове, все се чисти. Все купува за по 200 лв комплекти за изчистване.
Бъзикам го един ден след като каза, че пак гладува и се чисти.
Викам - кога успя да се замърсиш Joy
Иначе не е дебел, отслабнал е. Но не е бил и нещо много дебел. 10 кила излишни.
Ту гладува на плодове, ту му пада пердето и яде всичко. Идва при нас и се тъпче със солети, каквито сладки сме донесли.
Иначе се оплаква как му става лошо, трепери, но било полезно.
Но тичал всяка сутрин, това явно засега му помага.

# 438
И на мен ми стана лошо като чета как се мъчи тоя човек, оставаше и да не трепери...

# 439
Абе не е глупав. Чете уж книжки. Има самочувствие, че знае и прави нещо, но има старо инфо.
И пости моля ти се Joy
Няколко дни е на вода, плодове и чайове с мед. На бюрото му има мед и си похапва. Имал нужда вика.
После идва при нас като не гладувал и почва да взима солети, бонбони и бисквити. И се хвали как еди колко си дни не ял и сега заслужавал да си хапне Confused

# 440
Нати, във връзка с азиатците…
Скрит текст:
А бе не знам мек ли е Фънг, дебел ли е, но такива мускули като показаните не се правят за няколко месеца лежерно 2-3 пъти в седмицата тренировка. Да не говорим, ако е човек на средна възраст, не на 20 и не взима разни субстанции.
Делауър го подозирам в последното.

# 441
Бодибилдър не е баш здравословно спортуване в нормални дози. Както и всеки един друг спорт когато е сериозен спорт вече, де. Там също става едно за сметка на друго, както и ти става основно занимание и немалка част от живота, а не както друг просто ходи във фитнеса или по пътеките във Витоша за да не е уседнал и да му се сплесква задника на стола. Племенникът ми се занимава със спорт, ходи по състезания и прочие, радвам му се като се върне с медал обаче и виждам дори на тая възраст какво му коства, а представям си когато по-голяма част от живота ти минава така.
Томас може и да се зоби с нещо, де да го знам, но може и просто да влага достатъчно време в тренировки и да поема достатъчно протеин за целта. На него му е част от работата в немалка степен, а не да тича преди или след работа да вмъкне ходенето на фитнес.
Аз съм и леко скептична че всичките тия влогъри или инфлуенсъри или както щете им речете, наистина вземат всички неща които рекламират.

# 442
Познат баскетболист ми каза:
- В началото правиш спорт за здраве, след това е здраве за спорт...

Пореден познат споделя лични перипетии с Емилова... хваща се, отслабва 5, след това бързо качва 8. Това за мен е лекуване на главоболие с чук, на който си залепил асперинче...

БЛАГОДАРЯ за съветите, фастинга и тренировките! До голяма степен и аз стигам с опит и логика до този резултат... близо две години ми е процесa на здравословна трансформация, като последната година е най-активна, не само четене и опити а реално действие... 15 здравословно свалени кила без странични ефекти, травми, увисване на кожи и подобни, за моите години го считам за малка лична победа Simple Smile

Сега регреса с килата спира и започва да работи везната на преобразуването мазнини към маса. Фаста искам да го задържа възможно най-дълго заради подобрения метаболизъм, да напомня 50+ възраст и чести хранения може да ми е по-трудно отколкото 2 обилни, дори с чийтване с добавки.

ЧатГПТ се опита да ми изчисли мазнината на база 3 измерени величини и се получи около 20%
Аз го намирам за малко високо, целта ми е 17-18%, а неговата препоръка за изваяно тяло е 15%
Физиологично това представлява смъкване на 3 кг мазнини и качване на 5 кг мускул.
Не е невъможно, дори е приятна цел. Ще видим Simple Smile

Останали сте с впечатление, че не съм с ИР или диабет, но поглеждайки назад откривам няколко типични за ИР симптоми, които съм имал и сега нямам. Това означава, че съм имал някаква степен на ИР, дори сега може да имам някакъв %, а като цяло основното да е в ремисия. Така че съм във вашият отбор Simple Smile

# 443
Така е, няма професионален спортист който да не си е навредил по някакъв начин, това са дълги години на стрес и неизбежни травми от време на време, там е напън до предела на възможностите когато гониш резултати и състезания. За тия пък дето се състезават в теглови категории да не ви казвам, то на мен ми се доплаква като видя 14 годишен дето няма къде да го ощипя ако пробвам да се мъчи защото трябвало да свали 2 кила за състезание... Ясно ви е че нормално яде като триглава ламя, а при наближаващо състезание тренировките стават и по 2 на ден често.

А при теб не знам пробвал ли си да си запазиш интервалното хранене но да не е примерно 18 маса фаст ами 15-16ч и само от време на време повече. Или дори някои дни и с под 15ч. Да можеш да вкараш в този интервал още едно хранене ако успееш. Някои успяват, нищо не губиш да опиташ.
Ти хубаво си изчистил тия кила и браво за което, ама е време да почнеш да ядеш като големите щом искаш да пораснеш Grinning

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 14:44 от natka

# 444
Познат баскетболист ми каза:
- В началото правиш спорт за здраве, след това е здраве за спорт...

Пореден познат споделя лични перипетии с Емилова... хваща се, отслабва 5, след това бързо качва 8. Това за мен е лекуване на главоболие с чук, на който си залепил асперинче...

БЛАГОДАРЯ за съветите, фастинга и тренировките! До голяма степен и аз стигам с опит и логика до този резултат... близо две години ми е процесa на здравословна трансформация, като последната година е най-активна, не само четене и опити а реално действие... 15 здравословно свалени кила без странични ефекти, травми, увисване на кожи и подобни, за моите години го считам за малка лична победа Simple Smile

Сега регреса с килата спира и започва да работи везната на преобразуването мазнини към маса. Фаста искам да го задържа възможно най-дълго заради подобрения метаболизъм, да напомня 50+ възраст и чести хранения може да ми е по-трудно отколкото 2 обилни, дори с чийтване с добавки.

ЧатГПТ се опита да ми изчисли мазнината на база 3 измерени величини и се получи около 20%
Аз го намирам за малко високо, целта ми е 17-18%, а неговата препоръка за изваяно тяло е 15%
Физиологично това представлява смъкване на 3 кг мазнини и качване на 5 кг мускул.
Не е невъможно, дори е приятна цел. Ще видим Simple Smile

Останали сте с впечатление, че не съм с ИР или диабет, но поглеждайки назад откривам няколко типични за ИР симптоми, които съм имал и сега нямам. Това означава, че съм имал някаква степен на ИР, дори сега може да имам някакъв %, а като цяло основното да е в ремисия. Така че съм във вашият отбор Simple Smile
Останали сме с впечатление, защото ти така ни каза като се включи в групата. Kissing Heart
Аз затова не обичам да гадая, ами си пускам изследвания + декса.
5кг чист мускул не се качват лесно между другото, имаш поне година работа, та и две. Слушай Натка и почвай с кюфтетата Joy

# 445
Мускул без папане не става. И аз се притеснявах в началото, че ако ям повече ще кача и мазнини освен мускул, оказа се безпочвено. Виж, ако не ям, не качвам мускул и влизам в плато.
Този месец предполагам, че пак ще съм без особени постижения, защото съм много заета през деня в работата и понякога не успявам едното хранене да го направя пълно, само подхапвам по 1-2 яйца с кашкавал или нещо такова дребно.

# 446
  • В центъра на моретата
Така е, няма професионален спортист който да не си е навредил по някакъв начин, това са дълги години на стрес и неизбежни травми от време на време, там е напън до предела на възможностите когато гониш резултати и състезания. За тия пък дето се състезават в теглови категории да не ви казвам, то на мен ми се доплаква като видя 14 годишен дето няма къде да го ощипя ако пробвам да се мъчи защото трябвало да свали 2 кила за състезание...
Не само професионален спортист.  Нагледала съм се на много и съм преживяла много. Активният спорт не носи здраве. Треньорите по лагери сами определят менюто на състезателите и въпреки всичко като се отиде в ресторанта за  поредното хранене, половината от чиниите са опразнени от храната. Свалянето на кг става с глад, диуретици, сауна с облекло (шушляк), скачане с въженце в сауна и още, и още, и още… За хаповете, които с шепи се дават - ще го спестя. А травмите се замразяват, оправят се временно, не се лекуват за дълго. И да, при три тренировки на ден преди състезания се случват травми. А когато мускулите не се възстановяват по нормален начин, вероятността това да се случи е почти 100 %. И това не е професионален спорт.

# 447
Gossipss,
За баба ти, най-добре е б12 да е метилкобаламин или хидроксикобаламин. Цианокобаламин формата на се усвоява добре даже е токсичен за някой хора.
След болницата си подберете препарата с б12.
Аз съм взимала подезични таблетки и назален спрей. Назалния спрей е с ефекта на инжекции. Направо навлиза в кръвообращението. Спомням си как направо светнах след една две дози от спрея, а преди това бях толкова уморена...

# 448
Ето козунака
https://www.forlife.bg/keto-kozunak

Скрит текст:

Уникалееееен.
Това е моя козунак вече, друго не ми трябва.
Ако имах път към лидл, щях по евтини боровинки да взема, ама от фф ги взех.
Невероятно вкусен, по-вкусен от стандартен козунак.
Мисля скоро да си направя и с шоколад.
Същите неща, ама  ще сложа орехи и парчета шоколад.
Голям кеф ви казвам.

Почти съм спазвала рецептата. Леко на око бяха брашното и млякото. Малко повече. Не 75, а 100. Бадемовото също. Добре че купих тази форма, много е удобна. Сложих масло гхи, пак на око, нали ме знаете, без очи оставам като готвя Joy
Подладителя ми беше останал еритритол и турих за цвят малко кокосова захар, че не ми се стори много сладко.

# 449
Така е, няма професионален спортист който да не си е навредил по някакъв начин, това са дълги години на стрес и неизбежни травми от време на време, там е напън до предела на възможностите когато гониш резултати и състезания. За тия пък дето се състезават в теглови категории да не ви казвам, то на мен ми се доплаква като видя 14 годишен дето няма къде да го ощипя ако пробвам да се мъчи защото трябвало да свали 2 кила за състезание...
Не само професионален спортист.  Нагледала съм се на много и съм преживяла много. Активният спорт не носи здраве. Треньорите по лагери сами определят менюто на състезателите и въпреки всичко като се отиде в ресторанта за  поредното хранене, половината от чиниите са опразнени от храната. Свалянето на кг става с глад, диуретици, сауна с облекло (шушляк), скачане с въженце в сауна и още, и още, и още… За хаповете, които с шепи се дават - ще го спестя. А травмите се замразяват, оправят се временно, не се лекуват за дълго. И да, при три тренировки на ден преди състезания се случват травми. А когато мускулите не се възстановяват по нормален начин, вероятността това да се случи е почти 100 %. И това не е професионален спорт.
Права си че от травми никой не е застрахован, разбира се че не са само професионалните спортисти. Но при тях е неизбежно и то многократно, то с и е част от заниманието...
На племенника ми треньорът не знам да им дава и хапове, за категорията си е негова грижа дали ще свали или ще се запише в долния край на следващата и ще се бие с доста по-едри от него, дано и така да си остане. Но при по-големи мащаби ги има всичките неща които описваш, за съжаление, там залогът е къде по-голям и скрупулите намаляват пропорционално... Поне той май по-високо от национални състезания не е ходил за сега, според мен по-добре и да не отива нагоре. Не му е някаква чак страст да иска да се занимава основно с това, записаха го като по-малък колкото да ходи на някакъв спорт, ако му хареса.
Но около мен съм се наслушала на какво ли не, и диуретиците май са едни от най-безобидните неща до които прибягват, то е страшно.

Никой от нас не се цели в такава кариера, поне това не ни застрашава Grinning Движение да има, пък нататък вече всичко над това го броя бонус. Дори и мързел като мен днес мрънка че не може да мърда особено - успяла съм някакси да спя усукана на една страна и съм се схванала зловещо. Личи си че е мускулно, затопляне помага на момента да се отпусне но не достатъчно че да мине, ще си помрънкам сигурно и утре. Че е и на част на гърба която почти не стигам сама, да се намажа със загряващ гел, стигам едвам с върховете на пръстите но не и да ми е удобно да намажа и втрия Grinning И съответно колкото и да ме мързи да съм активна, сега супер се дразня че гледам да стоя като препарирана Grinning

Елора, нали знаеш традицията в темата - това клисаво нещо не е козунак пък! Stuck Out Tongue
Изглежда апетитно, де, мен основно боровинките ме привлякоха Grinning

Общи условия

Активация на акаунт