Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 278
  • 653
  •   1
Отговори
# 150
Е, те в стомаха срещат солна киселина все пак, не е да няма дори и да не добавиш някаква кисела храна Grinning
Витамин Ц е хубаво заедно с колагена. Т.е. витамин Ц е нужен за синтеза на колаген, че все пак ние като го изядем, го разпадаме на аминокиселини или поне пептиди ако не напълно разпаднат, пък тях вече си ги ползваме да си направим нашия колаген, той не е да си "отива"  готов направо на мястото. 
На мен затова са ми странни тия твърдения че трябва задължително на гладно, ама чак и от кафето отстояние... чакай бре, това е просто храна а не хапчето ти с Л-тироксин  ??
Ръгам желатин в каквото се сетя и повече от това не мога да го мисля аз. Оня ден ми направиха комплимент за кожата на лицето ми, ама дали има нещо общо с това или с прословутото Ройтери - не се наемам да кажа.

# 151
Силно се съмнявам, че каквото и да е напълняване е директно и заради колагена, да ме прощават дамите изразили такова мнение. Няма особена логика от 10-20-50гр колаген дневно да има такъв ефект.
Коментирано е многократно, че не всичко е за всеки и най-вече всеки организъм реагира различно, затова нещото, което работи за мен, може да не работи за теб и т.н. да не навлизам в подробности.
Но точно колкото ти си сигурна, че не пълнееш от колаген, точно толкова и на 100% твърдя, че аз пълнея от него - като човек с хранителни алергии (и не само) съм свиканала да се наблюдавам отдавна.

# 152
Силно се съмнявам, че каквото и да е напълняване е директно и заради колагена, да ме прощават дамите изразили такова мнение. Няма особена логика от 10-20-50гр колаген дневно да има такъв ефект.
Съгласна съм с Невър. Аз пия по 50гр на ден с кафето сутрин в последните поне 18 месеца. Не само отслабнах, но свалих мазнини без да загубя мускул. Дебелее се от храна 😉
Колаген слагат в протеина да го разредят, защото колагенът е доста по-евтина суровина Sunglasses
Аз пак ще кажа,  качественият суроватъчен протеин си заслужава парите. Много обичам един английски израз: If you pay peanuts you'll get monkeys. Евтините варианти ще имат и "евтини" резултати.

# 153
Добре, перефразирам:
Приемът на колаген при мен провокира повишено желание за храна, в резултат на което качвам килограми.
Или съкратено: напълнявам при прием на колаген.

# 154

2 литра кефирница от Икеа. Simple Smile

Варих 25 яйца за седмицата и ги забравих. Към час и половина им дойде. Жълтъците са едни сиво кафеви, но пени се, не пени се, ще го ям. Joy

# 155
Беки, що се обясняваш. Така се е получило при теб, така се е получило при друг. Проба грешка. Пробва се и всеки ще прецени сам. Например любимия кефир в темата, на мен грам не ми е вкусен. Пробвах и не е моето, нека си е полезен по принцип.

# 156
Да, всеки различно реагира на дадена храна.
Освен да пробвам и каквото такова.
Май наистина към колагенов протеин клоня.

# 157
Различно си е наистина, на мен също ми звучи странно да увеличава апетита но пък знае ли човек. При мен го няма и това което се шири масово да разправят че от Б витамини, бирена мая и подобни също все гладни били и напълнявали. Абе изобщо - моят апетит си е непоклатим - нищо не го разваля но и сравнително малко неща го повишават, все си имам апетит аз Grinning Е, не говоря за откровени извращения като ядене на сладко или прехранване с въглехидрати и бира - тогава много ясно че ще ходя и храната ще я вдишвам както прави 14 годишният ми племенник, то затова и ги избягвам Grinning
Но примерно бирена мая съм изпила сигурно с кофите през годините, не усетих никаква разлика в апетита както ме плашеха всички. Не съм им казала че лъжат, предполагам че при някои наистина го има това. Макар че за някои бях убедена че се самонавиваха щото нали и на тях така им рекли, та ето нали и оправдание, просто са хора които познавам.
Но поне така казано е по-ясно, че е провокирал повече ядене, че иначе наистина написано че от него се пълнее... и аз се почесах по главата как става тая работа. Почнах да се чудя някакъв подсладен ли е бил или що, ама докато вляза да питам и се появи вече това обяснение.

# 158
Пък аз от В витамините ми се увеличава апетита, ако щеш вярвай Joy
Особено от В 12

# 159
А, вярвам ти, пък ти ако щеш вярвай че моят нищо не го бута от такива добавки Grinning Да се чете като - все си го имам Grinning
За тия около мен за които казах че смятам че се навиваха сами са хора които ги познавам лично и знам че са склонни към такова нещо. За непознати няма как да знам и приемам че всякак може да е.
То и с магнезиевия цитрат - някои имат сериозни драми и чак обезводнени накрая, а аз всяка вечер лапвам 2 грама наведнъж и не ми пука, с него и без него все ми е едно и също ходенето до тоалетната Grinning Но знам че при други това като нищо ще доведе до приключения.

# 160
Също така от пчелен прашец ми се вдига апетита също.
Там има В, но има и захари, може нещо инсулина да ми скача, знам ли.
Виж с клеева тинктура нямам драма.

# 161
Беки, що се обясняваш. Така се е получило при теб, така се е получило при друг. Проба грешка. Пробва се и всеки ще прецени сам. Например любимия кефир в темата, на мен грам не ми е вкусен. Пробвах и не е моето, нека си е полезен по принцип.

Само ако знаеш от Кефир до кефиР колко голяма е разликата... втори месец експериментирам, купувал съм от Турция, България, Литва, Беларус... то няма един с един еднакви... хеле па моите експерименти са космически различни Simple Smile От кисело стипчив до сладко ароматен Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 162
Обяснявам се, защото не харесвам такива категорични твърдения. Затова прибавям “при мен” и подобни, за да се знае, че може да има нещо и не твърдя, че при всички останали ще е така. Както и да е.
Да питам Нави - след толкова експерименти с про/пре/синбиотици, установи ли кои са качествени и си заслужава да се купуват за прием? Ще съм благодарна да споделиш, че се налага да пия и не е да си мисля само, че правя нещо Joy

# 163
О, съжалявам, но не мога да се ангажирам с такова мнение...
Мисля, че не толкова конкретния пробиотик, колкото неговото здравословно разнообразие е това, което ни държи здрави и щастливи.
Все пак в случаи, когато това разнообразие се наруши... вземаме терапевтични дози за компенсация и лечение... като инфантис за женските неразположения, плантарум за друго и т.н.
Нооо аз твърдо заставам зад правилото да си набавяме пробиотиците по естествен начин. Мляко, млечни, кефир и т.н., кимчи, комбуча, ферментирали храни...

А ако питаш за конкретна марка... не мога категорично да кажа коя, но твърдя, че е правилно да се гледат тези марки и особено продукти, на които Е опоменат конкретен щам пробиотик. Това означава че е проучено, платено, застават зад името си и има някаква гаранция...
Е, трябва да се знаят и добре проучените щамове... като ДДС-1, ЛА-14 или ЛА-5 на ацидофилуса, това са най-добрите... и са за различни цели Simple Smile

П.П.

Пример:

# 164
Мда, аз не че ги знам всеки щам какъв е, но съм силно подозрителна към добавки на които не посочват какво слагат ами пишат общи приказки че е много хубаво нещо. Говоря по принцип, не само както за пробиотиците в случая.
Магнезий сме обсъждали много пъти как има където не пишат и се оказва че е оксид. Б12 ако не напишат обикновено е цианкобаламин и всякакви такива. То ако е от по-хубавото, ще го напишат че поне да личи защо му е такава цената. Може и да има изключения разбира се, не претендирам че всичко съм виждала. Но в повечето случаи си е така.

А пробиотиците са и толкова много видове, то първо според мен да измислиш какво искаш да вземаш и вече да търсиш продукти които това съдържат.

Общи условия

Активация на акаунт