Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 286
  • 653
  •   1
Отговори
# 135
Момичета идвам да се отчета и аз малко. Още сме във Франция, не съм тренирала фитнеса се оказа неудобен за нас тук. Само крачките дето правя са ми движението и клякам всяка вечер 10×15. Гледам да не ям забранени неща, но вчера опитах едно сладко нещо с крем и ягоди. Не се сдържах, от на ММ чинията...пуста му лакомия. Обаче като не тренирам имам чувството, че съм станала 100 кила, а знам че не е така. Нямам търпение да се приберем да ида на тренировка, то това моето ненормална работа иначе закусвам скир, черита, краставици, яйца. Ям сирена, всякакви, но по-малко, като седнем някъде стек и салата всеки ден правя по 25000+крачки, ама и то са от мотане насам натам не са бързо ходене, та едва ли се броят и кантар нямам тука, което ме депресира направо. Днес няма да ям докато издържа и това е, поне малко фаст да направя.

# 136
Тренирам си. И кардио и силови.
Защо мислиш, че правя няколко клека и малко кростренажор.
Ако седна да обясня какво точно правя, ще ми трябва много повече време отколкото отделих да напиша на Гущер поста за гастрита Joy
О, нямах предвид теб, а по принцип. Извинявам се, ако е прозвучало, че само към теб се обръщам Hug
Суроватъчният протеин е най-добър по отношение на усвояемост и аминокиселен профил.
Нави протеин приемам само след тренировка. В дните, в които не тренирам обикновено закусвам котидж и сьомга или яйца и бекон. Има дни, в които и телешки стек имам за закуска Joy

# 137
Тренирам си. И кардио и силови.
Защо мислиш, че правя няколко клека и малко кростренажор.
Ако седна да обясня какво точно правя, ще ми трябва много повече време отколкото отделих да напиша на Гущер поста за гастрита Joy
О, нямах предвид теб, а по принцип. Извинявам се, ако е прозвучало, че само към теб се обръщам Hug
Суроватъчният протеин е най-добър по отношение на усвояемост и аминокиселен профил.
Нави протеин приемам само след тренировка. В дните, в които не тренирам обикновено закусвам котидж и сьомга или яйца и бекон. Има дни, в които и телешки стек имам за закуска Joy

Няма проблем.
Макар че със сигурност повече неща правите от мен, аз с моя кръст и гръбнак гледам да съм внимателна и не правя бързи неща.
А за колагенов протеин вчера писах
https://www.myprotein.bg/p/sports-nutrition/clear-collagen-prote … -powder/12865492/
Чудя се и за него. Тук пише, че се разтваря във вода, не пише в мляко, ама не пише, че и  не мога.
Нали колагена е и за кожа и коса. Та още му се чудя.
Все си мисля, че като го сложа в кефира ще си действа.
Някъде четох, че се пие протеина уж преди тренировка, а ти след тренировка.
Ама или този или суроватъчен.
Лошото е, че не мога да разбера има ли подсладител този без вкус.

# 138
Протеин пият моите синове, веднага след тренировка. С/д час и нещо обаче идва стабилното хранене. Не използват протеина, за заместване на хранене, а по скоро за допълване. Елора, виж от желания протеин, дали няма еднократни дози, за проба. Щукна ми една идея?! Гущер, нали си от Сф? Сипи на Елора, ако е удачно и за двамата-3 дози от твоя протеин, да пробва, все някак ще си го размените.
Колаген, чист, без вкус- аз си слагах 10гр. в кафето сутрин и 10гр. в кафето следобед. Капвах и малко безл.мл.
Половинът го слагаше наведнъж 20гр. в овкусено кисело мл., щото иначе уж го усещал в чая.  Елора, колагена освен за коса и кожа и за кости и сухожилия. Верно поопъна ми се лицето, но го спрях, временно, защото мисля, че задържах вода и качих 3 кг. Изпихме общо близо 2кг, с моя мъж. С/д спирането му- заминаха. Всичко май е проба/грешка при нас, че нали влачим и по още някакво заболяване.

# 139
От колагена и аз качих, а при мен свалянето е мнооого трудно…
Дори е момента съм 10 кг отгоре, които идея си нямам как ще оправя Cry Май е по-добре да ида на пазар за дрехи и каквото-такова…

# 140
Аууу, тогава не искам колаген Grinning

# 141
Моите 10 кг не са от колагена де Joy
Само 3 са от него, останалите от лакомия покрай лекарства, ама когато се налага пия - ко да правя…

# 142
Ох, явно се задържа вода от него.
Иначе на таблетки съм пила, но не съм напълнявала. Но таблетките са нищо работа.

# 143
  • Sofia
На мен ми се отваря апетит от Геритамин (вит. А и Е) и го спрях.

# 144
Тази сутрин изнЕнАдАх жената като и донесох 15 литра краве и 20 литра топло овче мляко...
12 литра подсирихме, преди малко нарязохме в тенджерата, красота ви казвам... НЕ съм го пастьоризирал, ще зрее поне 2 месеца в хладилната витрина... останалите 8 литра бърза пастьоризация и подготвям затоплената хладилна чанта за поне 15 бурканчета кисело мляко - овче Simple Smile
Кравето на другия котлон се пастьоризира, от него ще направим сигурно 20-на бурканчета кисело мляко и останалото заделям за кефир-а и за домашен сладолед Simple Smile

А каква лудница е в кухнята няма да ви кажа... мадрата ряпа да яде Simple Smile

# 145
Намазах и аз 3 буркана овче, преди малко си ги прибрах в хладилника и съм много щастлива. Ще има сега да си ги ям по малко, както едно време ядяхме течния шоколад като го нямаше - 2 лъжици и прибираш за после, че да не свърши много бързо Joy
Аз ако го хвана, мога сигурно почти буркан да изям, но не ми звучи най-добрата идея та бавничко ще е.

# 146
А за колагенов протеин вчера писах
https://www.myprotein.bg/p/sports-nutrition/clear-collagen-prote … -powder/12865492/
Чудя се и за него. Тук пише, че се разтваря във вода, не пише в мляко, ама не пише, че и  не мога.
Нали колагена е и за кожа и коса. Та още му се чудя.
Все си мисля, че като го сложа в кефира ще си действа.
Някъде четох, че се пие протеина уж преди тренировка, а ти след тренировка.
Аз моят колаген си го пия с кафето и не се съобразявам да не е около ядене. Ефект определено има. Когато започнах да го приемам миналата година, косата ми спря да пада и от тогава нямам косопад никакъв. Убедена съм, че е от него, защото тогава първо не се хранех достатъчно и второ просто няма как да е съвпадение като се има предвид, че преди ми падаше доста и започна да пада още преди да мина на режимно хранене. С други думи няколко години продължи и изведнъж месец след започване на приема на колаген и край.

Няма значение кога се пие протеина - преди или след тренировка. Аз го пия сутрин вместо закуска, защото сутрин не мога да ям. Не закусвам откакто се помня.

# 147
Много се чудя Невър.
Тука пишат, че са напълнели и ме хваща страх, но ми се иска точно заради косата и кожата.
Но е колагенов протеин, тоест не чист колаген.

Карен, не знам защо така се редактира този сайт.
Иди на my protein сайта и в раздел протеини си го има като отделен раздел.
Даже и електролити си харесах.

# 148
Силно се съмнявам, че каквото и да е напълняване е директно и заради колагена, да ме прощават дамите изразили такова мнение. Няма особена логика от 10-20-50гр колаген дневно да има такъв ефект.

# 149
  • София
Аз съм купувала и пила телешки колаген. Никаква разлика в килогамите. Не съм се чувствала и подпухнала. Аз го приемах разтворен в кисело мляко, защото ми казаха, че желатин и колаген трябва да са с кисело, за да се усвоят.

Общи условия

Активация на акаунт