Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 287
  • 653
  •   1
Отговори
# 120
Чак пък космични цени не видях.
Но не видях чист телешки протеин.
Протеин Долче, не ми трябва  колаген.
Отивам да питам Денис дали има такова животно каквото търся.

В 12 миналия път тествах, добре си беше ,а  и до преди няколко дни си пих от него малко.
Абе ще видя някакво желязо в ихерб с други витамини.
Аман.
И на хематолог ще отида, то се е видяло.

# 121
Изсл. на Елора, са много добре. За желязото, си знаеш, трябва добавяне. В12  не видях. На прав път си с всичко, което правиш.
Граховия пртеин, сам по себе си има отвратителен вкус.
Момичета, ако добавяте протеин на прах към ежедневието си, е хубава да се съблюдава и физ. натоварване, че да не започне вдигане на тегло.
С/д определена възраст ранното ставане 4-5 ч. за дълъг период, не е желателно, заради хормоните.

# 122
Галинче, то аз го взимам за заместване на ядене. Не е баш увеличаване.
Идеята е да сменя примерно да не е яйце всеки ден закуската.
А  кефирче с малко протеинче. Ама затова искам телешки чист. Не ща лактоза, не ща яйчен протеин.
Ако не открия пък ще взема от онзи бадемовия с уж всички аминокиселини да го пробвам.
Ама като ходя из центъра.

# 123
  • Sofia
Здравейте, миналата година писах веднъж тук с тревожни резултати, попрочетох и започнах диета. Спрях хляб, сладко, картофи, ориз, всякакво тесто изобщо. Позвовявала съм си шоколад 85% на линд и разни течни с ниски въглехидрати.. Яла съм боб, леща, грах, червени чушки, всякакви млечни, моркови. За половина година отслабнах от 75 на 60 кг при 166 см височина.
Изследванията ми от май 2024 са:
глюкоза 0  - 4.7
60 мин - 9.4
120 мин - 5,2

Инсулин 0 - 7,39
60 мин - 127
120 мин - 97
Общият холестерол - 6,68 , триглицериди - 0,80
Към декември изтървах диетата и пак започнах почти старото хранене. Качих 1 кг. Холестеролът ми през януари скочи до 8,3. Ендокринологът иска да дава и за него медикаменти , и за инсулиновата резистентност.
Преди това поиска нови изследвания и днес резултатите са следните:
Глюкоза 0 - 4,5
60  мин - 5,97
120 мин - 3,63
Инсулин 0 - 4,7
60 мин - 41
120 мин  - 11
Холестеролът е паднал малко - 7,30. Триглицеридите също - 0,56. Лошият холестерол си стои също висок , даже малко се е вдигнал.
От профила трябва да съм доволна , нали така ? С холестерола не знам какво да правя....

# 124
Елора, граховият протеин придава грахов хлебен вкус на палачинките. Като им сложиш плънка с месо, майонеза и горчица и някоя маруля, стават супер.
Суроватъчният протеин е с по-добър аминокиселини профил от телешкия, като съотношение. И много по-бързо усвояем.Но аз го пия само след тренировка.
И не забравяйте да тренирате.Grinning Защото какви ще бъдем на 70 се определя от това какво ще правим в следващите 30 години. Няколко клека и кростренажор не са достатъчни да направят мускул.

# 125
Тренирам си. И кардио и силови.
Защо мислиш, че правя няколко клека и малко кростренажор.
Ако седна да обясня какво точно правя, ще ми трябва много повече време отколкото отделих да напиша на Гущер поста за гастрита Joy
Писа ми една потребителка за суроватъчен, ако не намеря телешки.
Но аз си ям млечни, та викам телешки.
Ама пък в краен случай суроватъчен. То и без това няма да е много и редовно това пиене на протеин.

# 126
desive, ти доколкото разбирам си се върнала към хранене което не ти се отразява добре? При това положение, кое му е за чудене ако ти се влошават някои неща по изследванията?
То е много общо казано така както си го написала де, триглицеридите са ти чудесни всъщност и натоварването не изглежда зле и то.

Много сте изписали пак, ще се връщам да ви чета сигурно утре да видя какви сте ги бистрили. На гости съм на нашите, считайте че съм все надупена в лехата с марулите и паса като невидяла Joy С кюфтета, де, да не помислите че съм само на зелено Grinning
Имаше чат-пат и нережимно ядене, но то тук е неизбежно това, ще го преживея, а и утре се прибирам.

# 127
Кофтета та кИфтета...
Днес на Айтос спрях на Градина, турски ресторант, две телешки ударих, най-вкусните, които съм ял Simple Smile

Най-накрая си купих машина за сладолед Simple Smile Unold Nobile. Наистина прави страхотен сладолед! И най-важното... ще е и полезен Simple Smile

# 128
Е много ясно че ще ям кифтетата, а не бухтичките на мама Grinning Тук си имаме ясни приоритети, ама ха! В тях закуска хич не се включва поне при мен, камо ли представата на майка ми - бухти или пък пържени филийки. Хващам си чашата с кафе и гледам лошо, а при опит да ме и нахранят с тия неща, почвам и да съскам Joy

# 129
Вижте  какво намерих
https://www.myprotein.bg/p/sports-nutrition/clear-collagen-prote … ariation=12917286
Хем протеин, хем колаген.
Ама пък колагена не трябва да се приемало с храна знам и трябва само с вода. Не става да го слагам в кефирчо.
Е, ако реша колаген, може това да опитам.
Уж имат без вкус, значи този без вкус, трябва да е без никакви подсладители.

# 130
И аз днес на телешки кюфтета.😅 5 броя, към тях таратор с кефир, ленено семе и една краставица, гарнитура селъри. "Обядът" беше по изключение кефир и протеин (овкусен, но кефирът ми беше супер кисел, въпреки че му сложих още толкова вода😅, та всъщност на вкус беше нормално сладко).

# 131
  • София
Аз днес на спанак с бекон и карфиолен ориз. получи се превъзходно.

# 132
протеините под каква форма ги приемате и защо в такава?

# 133
На прах.
Иначе де, писала съм в първия пост, че не съм много ок с тях.
Ама пък да опитам.
Идеята ми е да разнообразявам закуската, защото само с яйце не може.
А месо сутрин няма начин да ям.

# 134
Аз веднъж дневно под формата на шейк, защото с храна не мога да докарам мин. от 120гр дневно, които гоня заради тренировките.

Общи условия

Активация на акаунт