Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 242
  • 653
  •   1
Отговори
# 240
Какви мита?
Няма вече да има безплатна доставка и ще ни оскъпяват нещата ли?
Откога? Ужас.

# 241
Елора, спокойно. Не се знае от кога. Нека първо  ЕУ да анализират активността на Тръмп и да измислят отговор.

# 242
  • на острова на мечтите
Данъците на американски стоки вече са активирани от 2/4. Аз смятам да сменя IHerb с един италиански сайт. Преди поръчвах от тях. Трамп се изсили множко.
Днес довършвам едни тиквички. ММ донесе една щайга. Тиквички и чушки в петък плюс една пазарска  торба с див копър и цикория.
Мръвките вървят успоредно със зелените, но ми даде зор да ги оползотворя. Трудоемко си е.

# 243
Вече ми стана навик като се прибирам у дома, живея на 2-я етаж, да се засиля и да изтичам до 7-я по стълбите, после бавно да си сляза до моя етаж и да се прибера. Ако някой съсед ме види и ще повика линейката да ме приберат Simple Smile Simple Smile Simple Smile правя си бърз хиит...

Обаче при мен нещата малко не се връзват. Хапвам си добре към 14 часа, но докарвам 1000-1100 калории, към 70 гр протеини, 80 грама мазнини... 20-на въглехидрати. До тук добре, но идва 18 часа и трябва да ям, но не съм гладен, сит съм, а съм тренирал сравнително леко, обаче си е тренировка... като сметна съобразено с моя метаболизъм калориите на празен ход, после тренировката, ми трябват ми едни 2200-2400 някъде... а аз съм в дефицит и съм сит, ебаси...

Поръчах си от фитнес1.бг малко протеини, от хубавите, на 50% отстъпка са Simple Smile

Но с този енергийно-нутриентен баланс трябва да направя нещо.... не трябва да съм в голям дефицит и трябва да съм на +130 грама протеини поне...

# 244
То зависи какви марки пазаруваш. Ако са внос пак от там, пак ще си се отрази в цените. За сега съм се заредила, че аз купувам все количества да ми изкарат по много дълго, докато ми потрябват пак ще го мисля дали ще са обичайните ми марки или ще търся европейски алтернативи.

Navy, ти щом зорът ти е да качваш, изобщо в никакъв дефицит бива да не си, камо ли голям Grinning 1100 ккал дори и за жена на диета са малко и бихме й се скарали че не бива така, камо ли за мъж който не гони да отслабва а иска да качва мускул. Застани по-сериозно с яденето, не знам как но намери начин.

# 245
  • на острова на мечтите
Италиански са. Днес ги погледнах. Имат и 20% отстъпка.

# 246
Този оранжевият човек и преди това не ми беше симпатичен, сега пък съвсем...🤡 Дано се вразуми, ама надали...🤨

# 247
Ако напиша какво мисля за него, ще ме минат с метлата, че сигурно ще ме и напляскат с нея Grinning За това неговото и хапчета няма измислени.
С протеина и аз нещо ми се струва че не успявам да докарвам колкото ми се иска, особено ако се целя в поне 30 грама на всяко ядене. Примерно яйца мога да изям достатъчно само ако са бъркани, но варени рядко мога повече от 3, 4тото вече ми идва малко в повече. А то едно яйце е 6-7 грама протеин. Да кажем 4 и ако има там и сиренце или нещо друго малко, да ги закърпя на 30. Ама не съм толкова гладна, то трябва хептен нищо друга да не ям и съответно ще ми писнат тия яйца.
Кефира взех да си го желирам по-редовно и така да го ям, пак си е още протеин там че аз желирам като за гумени бонбони а не като за парфе Grinning Обаче... засища и той.
Трябва нещо да измисля. Уж не си пълня стомаха със салата, не е от това.

# 248
Аз си изяждам спокойно по 4 яйца Л. В повечето случаи (за основно хранене имам предвид). И ако са ми сварени/сготвени така, както ги обичам. А с малко лют сос как се връзват.🙂
Сега съм взела едни Л от Лидъл, теглих ги, едно сварено/сготвено яйце тежи над 57 грама (без черупката, само яйцата тегля). Добре че претеглих, че по навик ги въвеждах в Cronometer по 50 грама за яйце.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 22:55 от dolce miele

# 249
Варени са ми много, бъркани мога и 5-6 ако реша, малко съм странна с яйцата Grinning На омлет от 4 големи пак ми идва малко голям но бих го изяла ако много наумя, на очи също биват. Но най-лесни за правене и за носене с мен са ми варените, съответно те са ми и най-чести, та по 3 броя са там. Трябва да почна да пробутвам със салатата и примерно по едно поширано, то като се разбърка течният жълтък с нея може и да успея да се напрявя че не ми е 4тото Grinning

# 250
Как ще коментирате становището на Ентелекта Изкуствен?

# 251
Наскоро слушах Стан Събев и той вика, че мъжете по време на тренировка горят В, а жените мазнини.
Та може би заради това.

# 252
и неговото обяснение... логично ми звучи.

Въпреки, че Кето-то ме спаси и дължа страшно много на него, за да обърне живота ми в правилната посока.

Сега просто умувам...

# 253
Според мен ИИ-то не е много да му вярваш за такива неща, защото то просто събира каквато информация има из нета, а пък през годините що неща най-различни има изписани по темата за въглехидратите...
Бих се насочила към примерно Бен Бикман и разни други хора които са учени и като имат какво да кажат, има и защо да го кажат, според мен те са по-достоверни източници. Между другото, точно той не е привърженик на ниски протеини, както си е при кето "по книга" и пак го счита за кетогенно хранене.

# 254
Според мен ИИ-то не е много да му вярваш за такива неща, защото то просто събира каквато информация има из нета, а пък през годините що неща най-различни има изписани по темата за въглехидратите...
Бих се насочила към примерно Бен Бикман и разни други хора които са учени и като имат какво да кажат, има и защо да го кажат, според мен те са по-достоверни източници. Между другото, точно той не е привърженик на ниски протеини, както си е при кето "по книга" и пак го счита за кетогенно хранене.

Гледай, мнооого добър алгоритъм Simple Smile
Ето защо го ползвам Simple Smile Виж Simple Smile

и

Общи условия

Активация на акаунт