Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 130
  • 653
  •   1
Отговори
# 540
Употребяваш ли протеин преди/след тренировка?

# 541
Да, всеки ден, но днес доктора каза, че вдига инсулина и го спирам.

# 542
Може би защото протеините ги пиете без нищо друго.
Ами ако има и мазнина?
Дали пак ще се вдига?

Относно чатгипити.
Бях споделила как не знае всичко. За една елементарна билка не може инфо да намери и го зарязах. Сама почнах да си търся инфо.
А днес още по фрапиращо

https://youtu.be/v6qLxYMNgdw?t=914
Направо си лъже и измисля.
Joy

# 543
Избягвам да разчитам на ИИ за сега, че като търся нещо искам да си прегледам източниците, повече време иска естествено. Обаче Интернет е за всички и кажи речи кой каквото си иска може да публикува в мрежата и да си стои там да го има. Съответно да подлежи на намиране при търсене...
А това с разправянето на такива небивалици повечето хора смятат че е понеже е програмирано винаги да ти излиза с отговор, няма предвиден вариант да рече Не знам. и да приключите до това.
Точно в тая тема няма нужда да изтъквам какви и колко глупости са изприказвани и изписани през годините относно ИР. Не ми и хрумва да питам джипити-та и прочие да ми събират те информацията Grinning

# 544
ММ му даде да му пише един казус и му зададе броя на страниците и темта. Цял ден мисли и от време на време като го пита какво стана вика работя. Накрая изкара 3 листа. ММ му написа че му трябват повече и ИИ написа, че няма повече информация.

# 545
Не само че не знае, ама и като не знае си измисля Joy
Много рядко го ползвам.

# 546
Офф, аз пък по цял ден го разпитвам понякога...
Направо прекалявам. Ако някой ми хакне там профила и ще падне  под масата 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 101 въпроса в  минута, ужас. ММ все ми вика и той, че чата е тъп. Ама напоследък вместо да потърся, каквото и да е в Гугъл, се усещам, че веднага отварям чата.
Обаче как хубаво обяснява епикризи. Снимам пращам и обяснява. На ММ епикриза от 6 листа ми обясни едно към едно с доктора, че даже  и повече го разбрах. Като му кажа какво имаш предвид и обяснява. А при лекаря забравяш понякога някой и друг въпрос. Ние даже като ходим на консултации, в много от случаите сме със списък от въпроси в телефоните. Не за моята ИР, за ИР все ще прочета, или вас ще питам, като ходихме за хистологии, биопсии, комисии, когато минаваше лечението, при един лекар, при втори, трети, пък тогава решаваш какво що. Та аз със списък с въпроси съм ходила, да не пропусна нещо, и накрая като се прибера пам 100 други въпроса... та сега поне има чата да питаш.

# 547
Обаче с думата "потеклено" се справи по-добре от Гугъл. Че и много описателно.😂
И на мен ми е казвал, че не знае (макар и с повече думи, примерно "Нямам информация за..." и дава после разни други предложения какво да направи или какво да попитам). Естествено, не разчитам на пълна достоверност, но проверявам какво ще каже, а за важното, ако ми трябват, си търся и други източници за потвърждение.

# 548
Може би защото протеините ги пиете без нищо друго.
Ами ако има и мазнина?
Дали пак ще се вдига?
Аз моите си ги пия с масло и/или сметана. Не знам дали вдигат инсулина, след няколко месеца ще си правя годишните изследвания и ще видим дали се е повишил в сравнение с миналата година.

Няма лошо да се пита чата разни неща, но не и да му се доверява човек напълно и само от него информация. Като с всеки друг източник, проверката е висша форма на доверие.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 21:58 от Nevermoresleep

# 549
Аз с вода го пия, моя сега е шоколадов с подсладител. Последно такъв пиех, но няма да го пия вече. Докторът каза, днес никакви подсладители, за мен те са действали като захарта. Та край, и протеинови барчета не. Аз и от  тях взимах от време на време, даже много пъти на обяд пиех протеин с барче. Ама край. Ще ям яйца и мръвки. Иначе Глюкофажа няма да го пия, може да си пусна след месец два пак изследванията. Но при 1.9  хома няма да почвам Глюкофажа пак. Аз  даже му казах.

# 550
Аз само неподсладен и неовкусен взимам. Тези с разни вкусове са категорично не. Протеиновите барчета са  възхвалени десерти - абсолютни боклуци.

# 551
Аз с вода го пия, моя сега е шоколадов с подсладител. Последно такъв пиех, но няма да го пия вече. Докторът каза, днес никакви подсладители, за мен те са действали като захарта. Та край, и протеинови барчета не. Аз и от  тях взимах от време на време, даже много пъти на обяд пиех протеин с барче. Ама край. Ще ям яйца и мръвки. Иначе Глюкофажа няма да го пия, може да си пусна след месец два пак изследванията. Но при 1.9  хома няма да почвам Глюкофажа пак. Аз  даже му казах.
Е, при редовно заместнаве на обяд с подсладен протеинов шейк и протеинов бар, е нормално да не се подобриш а напротив... Не е от теб, от тези продукти е Grinning Не са точно като захарта, но вдигат инсулина, а за "протеиновите" барове по-добре да не пиша какво мисля че не е прилично.
Всички дето сме тук по-отдавна ще ти кажем същото по въпроса. Яж мръвки или яйца и не се занимавай с глупости.

# 552
Аз с вода го пия, моя сега е шоколадов с подсладител. Последно такъв пиех, но няма да го пия вече. Докторът каза, днес никакви подсладители, за мен те са действали като захарта. Та край, и протеинови барчета не. Аз и от  тях взимах от време на време, даже много пъти на обяд пиех протеин с барче.
Аз и затова по-рано питах дали си консумирала неща с подсладители...Дали ще е вафла с подсладител (примерно) или протеин/барче с подсладител, няма особена разлика.

# 553
Абсолютно. Няма да купя вече от тях, днес съм без протеин. Обаче и без месо, карах я на яйца, утре ще правя пържоли и риба, че ще закудкудякам вече. Но килограмите си ми стоят, грам не съм качила, даже напротив, свалих. Ама то от тичане  по болниците не, че съм направила нещо в уау в храненето ..

# 554
Колко пъти сме писали за подсладителите? Ти и барчета. Е, това режим ли е, сериозно Joy
В първия пост има инфо за подсладители и протеини.
Невена също веднъж даде май линк към проучване където пише, че и при подсладители се вдига, защото самото ядене на сладко дава сигнал, панкреаса отделял инсулин, ама няма какво да обработи.
Ако ще си купувам протеин, то ще е чист без подсладители. Я в кефир, я във вода.
Гълтам и бегам.
Впрочем като съм на мц и правя нещо с подсладител ми се стопира отслабването както ако имаше захар. Даже със захар ще наддам леко.
Може и калориите да са виновни,знам ли. Но затова подсладителите са ми 1 пъти в месеца.

Общи условия

Активация на акаунт