Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 18 542
  • 653
  •   1
Отговори
# 585
При мен има разлика, може и да не е само това и вероятно не е но определено си оказва влияние.
От яйцеварката са ми по-лесни за белене по принцип, дали защото ги вари на пара или като са пробити и дръпват вода като ги сложа да ги охладя но по-малко ме дразнят поне мен.
Има разни номера със сол във водата за варене и не помня какво още, не ме е впечатлил някой достатъчно явно щом не ги помня вече. Пък и сега варя предимно в яйцеварката и не са приложими.

# 586
Дали е от протеина или от другите пълнители, които блъскат в 90% от продукцията която се предлага? Моят си мирише на мляко/суроватка. Няма никаква химична миризма.
Абсолютно е от пълнителите. Моят протеин мирише приятно на сухо мляко. Grinning Да не обвиняваме протеина, който  е единственото полезно нещо в тея с вкусовете. Вие четете ли съдържанието като купувате?
Също така пия протеин САМО след тренировка и то силова, не самоцелно. В дните, в които не тренирам само на храна разчитам. Ако човек си седи на дупето и приема овкусен протеин или барчета, няма да му се отрази добре нито на инсулина, нито на кръвната захар. И няма да е от протеина в съдържанието, а от всичко останало. Плюс липсата на движение.

# 587
По-късно ще ви пиша какъв е моят хак за белене на яйца (че съм навън сега).😉

# 588
  • В центъра на моретата
Не знам кое точно е модерното на Whey протеина. Да не говоря, че е пълен с подсладители, вкусове и какво ли не. Колкото по-лесни се разтваря и образува хомогенна смес, толкова повече съставки против слепване има - anticaking agents. Отделно се слагат различни пудри от сорта на соев лецитин и оризова пудра.
Добре е да се чете съдържанието преди да се купува. И да, за трениращи момченца, бодибилдри може да не се отразява неативно сладкия протеин, ама за тези, които по една или друга причина отслабват или са стигнали до тази тема -по-скоро ще окаже негативно въздействие.

# 589
  • София
Здравейте,
има ли някоя/й от вас зачервяване в областта на лицето, което се активира периодично и сърби от висок инсулин?
Правих изследвания. С ИР съм и висок холестерол. На метформинов препарат съм, диета и движение. Бях и на дерматолог. Според него е алергия или инсулинът правел понякога такива зачервявания.Thinking

По темата за протеина: мен ме насочиха към хидролизиран суроватъчен протеин или grass fed whey protein powder (едно от двата).

# 590
Аз съм със зачервяване.
Много ми е писнало  да търся причини  и вече не ме вълнува.
Понякога сърби.
Няма общо инсулина. Така смятам.
Провери за хеликобактер. Може и други бактерии да правят драми.
Преди 5 години като спрях цигарите за по-дълго време зачервяването изчезна за три дни.
Когато пропуших се появи след ден.
Миналата година пак ги спрях, но само намаля зачервяването, не изчезна този път. После се откри хелико.
Щитовидна жлеза също влияе на кожата.
После пропуших и се увеличи.
От 1 ги спрях /имах прегрешения някакви/ и пак намаля.
В случая може да става въпрос за токсини и кожата ми реагира на цигарите. Лаишки казано.
Зачервявания може да са на психическа основа също така.
Хиляди причини.
Когато съм била много дебела и много болна нямах зачервяване. Имах  перфектна кожа на лицето. Но бях дебела, с много висок инсулин и никакъв цикъл.
Така че няма общо с инсулина.

# 591
  • София
Цитат
Когато съм била много дебела и много болна нямах зачервяване. Имах  перфектна кожа на лицето. Но бях дебела, с много висок инсулин и никакъв цикъл.
Ето това ми е чудно. Преди ИР и хилядите изследвания- супер кожа. Сега зачервяване на лице, бузи, брадичка. Сърби и "пламва" от нещо. Сякаш от емоции ли, и аз не знам какво.

Четох страшни диагнози за автоимунни заболявания, тичах на дерматолог и ендокринолог със всички изследвания, изключиха моите "диагнози". Не знам, от какво отключих това чудо.

ЩЗ, полови хормони, надбъбречна жлеза, ОГТТ, витамини, липиден профил, ехо на гърди, на вътрешни органи, проводимост на кръвоносни съдове, кардиолог и т.н., и т.н........
И накрая отключих паник атаки или хипохиндрия, според мен.

Сега чета назад теми и съвети. Просто съм под постоянен стрес. Едно мине, друго дойде. И в крайна сметка реших да си оправя кг. Явно влияят на всички.

Изписаха ми и берберин + инсурезист, но диетата и движението, казаха, че са по-важни.

# 592
Хубавата кожа вероятно е била въпреки а не заради ИР и кг.

Аз зачервявания не съм имала, но последните години преди да си оправя храненето започнаха да ми се появяват сърбящи плаки по лактите от време на време. Може и начална форма на псориазис или някаква екзема да беше. Просто от появата на тези до смяната на реживма нямаше много време, за да разбера какво е евентуално. Не ми липсва.

# 593
Из тия групи дето ровя напоследък за пробиотиците и червата виждам такива снимки с цялото лице червено, хистаминова реакция било и точно така рязко и сърбащо го описват. Берберинът по-скоро да има общо, отколкото инсулинът, поне аз по-скоро това бих си помислила, той е към бактерицините и кой го знае при теб какво трепе.
Със SIBO свързват такава реакция, но това подчертавам че го срещам в групи дето на SIBO са посветени така че човек да си има едно на ум - те всичко обясняват със сбъркана чревна флора и пропускливи черва. Има логика в техните приказки, просто аз съм твърде цинична че да вярвам от раз и лесно, знаете си ме.

Според мен старите теми ако действително си се захванала, ще ти изядат прекалено много време и енергия. А имаш и без това много информация да смелиш. Първият пост се допълва за следващата тема, когато има с какво, това което ти трябва е там. Чети, повтаряй, питай ако нещо не ти е ясно какво и защо, ще помагаме.
Другото е ясно - опростено и изчистено хранене, папълване на дефицити, редовно движение.

Моята кожа също беше отвратителна с високия инсулин, имах акне като в бесен пубертет, че и аз поначало съм склонна към белези... към тези от пубертета се прибавиха още много и от тогава. Цял живот ще ми напомнят, те дори не са само по лицето ми ами и цялото ми деколте е осеяно с тях.
А към момента хем съм къде по-дърта, хем хич не съм суетна и не полагам никакви специални грижи, хем кожата ми изглежда по-добре от когато и да било. Правят ми комплименти за нея, при това жени, което знаете че не е често срещано. Според мен не е нищо особено и просто се радвам че не изглежда зле, но пък повече от една жена независимо една от друга - може и да има нещо.

# 594
  • София
Из тия групи дето ровя напоследък за пробиотиците и червата виждам такива снимки с цялото лице червено, хистаминова реакция било и точно така рязко и сърбащо го описват. Берберинът по-скоро да има общо, отколкото инсулинът, поне аз по-скоро това бих си помислила, той е към бактерицините и кой го знае при теб какво трепе.
Скрит текст:
Със SIBO свързват такава реакция, но това подчертавам че го срещам в групи дето на SIBO са посветени така че човек да си има едно на ум - те всичко обясняват със сбъркана чревна флора и пропускливи черва. Има логика в техните приказки, просто аз съм твърде цинична че да вярвам от раз и лесно, знаете си ме.

Според мен старите теми ако действително си се захванала, ще ти изядат прекалено много време и енергия. А имаш и без това много информация да смелиш. Първият пост се допълва за следващата тема, когато има с какво, това което ти трябва е там. Чети, повтаряй, питай ако нещо не ти е ясно какво и защо, ще помагаме.
Другото е ясно - опростено и изчистено хранене, папълване на дефицити, редовно движение.

Моята кожа също беше отвратителна с високия инсулин, имах акне като в бесен пубертет, че и аз поначало съм склонна към белези... към тези от пубертета се прибавиха още много и от тогава. Цял живот ще ми напомнят, те дори не са само по лицето ми ами и цялото ми деколте е осеяно с тях.
А към момента хем съм къде по-дърта, хем хич не съм суетна и не полагам никакви специални грижи, хем кожата ми изглежда по-добре от когато и да било. Правят ми комплименти за нея, при това жени, което знаете че не е често срещано. Според мен не е нищо особено и просто се радвам че не изглежда зле, но пък повече от една жена независимо една от друга - може и да има нещо.
Ха, ето това не бях се сетила! Може и да си права.
Иначе е ясно, че промяната ще трябва да е повече от тотална. Чета първия пост, гледам и видеата.
Дано не е някакво автоимунно чудо и да отмине, че аман от лекари, а и те вече сигурно викат "аман" от мен.

Цитат
Просто от появата на тези до смяната на реживма нямаше много време, за да разбера какво е евентуално. Не ми липсва.
Дано и моят организъм да влезе в релси след време, с режима и движението.

# 595
Цитат
Ето това ми е чудно. Преди ИР и хилядите изследвания- супер кожа. Сега зачервяване на лице, бузи, брадичка. Сърби и "пламва" от нещо. Сякаш от емоции ли, и аз не знам какво.

Четох страшни диагнози за автоимунни заболявания, тичах на дерматолог и ендокринолог със всички изследвания, изключиха моите "диагнози". Не знам, от какво отключих това чудо.

ЩЗ, полови хормони, надбъбречна жлеза, ОГТТ, витамини, липиден профил, ехо на гърди, на вътрешни органи, проводимост на кръвоносни съдове, кардиолог и т.н., и т.н........

Сега чета назад теми и съвети. Просто съм под постоянен стрес. Едно мине, друго дойде. И в крайна сметка реших да си оправя кг. Явно влияят на всички.

Изписаха ми и берберин + инсурезист, но диетата и движението, казаха, че са по-важни.
Явно си филмарка.
Хубаво е да се спреш да четеш и да си поставяш сама диагнози.
Аз от припадък пък също отключих паник атаки. Заключила съм ги.
Сама си причиняваш стреса.
Ако искаш напълней отново за да имаш хубава кожа Joy
Несериозно е обаче.
Другаде е проблема.
Аз съм вече с хубав инсулин и кз, та не е от него.
То тогава трябваше тука всички да са червени в лицето.
Като за последно може да провериш хеликобактери и ако имаш да лекуваш. Има хора са имали зачервявания от това. Симптомите са различни при хората.
Ако не е и това освен да ти препоръчам са се усмихваш по-често,  и да си живееш живота, друго не мога.
Аз по брадичката нямам. Само на бузките, но е намаляло вече.
Един кардиолог ми препоръча да отида на ревматолог за да изключи друго автоимунно, обаче не ми се занимава.
Мързи ме Grinning
Просто вече ми писна да обикалям поредния.
Червена съм и това е. Grinning

# 596
  • София
Скрит текст:
Цитат

Явно си филмарка.
Хубаво е да се спреш да четеш и да си поставяш сама диагнози.
Скрит текст:
Аз от припадък пък също отключих паник атаки. Заключила съм ги.
Сама си причиняваш стреса.
Ако искаш напълней отново за да имаш хубава кожа Joy
Несериозно е обаче.
Другаде е проблема.
Аз съм вече с хубав инсулин и кз, та не е от него.
То тогава трябваше тука всички да са червени в лицето.
Като за последно може да провериш хеликобактери и ако имаш да лекуваш. Има хора са имали зачервявания от това. Симптомите са различни при хората.
Ако не е и това освен да ти препоръчам са се усмихваш по-често,  и да си живееш живота, друго не мога.
Аз по брадичката нямам. Само на бузките, но е намаляло вече.
Един кардиолог ми препоръча да отида на ревматолог за да изключи друго автоимунно, обаче не ми се занимава.
Мързи ме Grinning
Просто вече ми писна да обикалям поредния.
Червена съм и това е. Grinning
Еми, и аз май ще трябва да пия по-често от хапчето "майната му" и да си оправя режима. Ще проверя за хеликобактер.Hands Plus1
Скрит текст:
Четох за Кушинг, Липус, какво ли не. И си изкарах акъла. И соц. мрежи май ще огранича.

# 597
Чети за ИР сега, не за тия неща. Спокойствие и силна храна - това ти трябва за момента, по много и от двете.

# 598
Оф да, баш лупус имаше предвид.
Ако искаш провери и при ревматолог също за да ти олекне.
Аз ще ходя, ама не знам кога, може би есента, не ми се занимава сега.
Но от отслабването и режима слънчевата алергия ми намаля и се облекчи много.
Последните 2 години пък като се борих с цигарите установих, че странните сърбежи по тялото ми са от цигарите.
Надявам се не пушиш, нали?
Но наистина спри да четеш, това ще те побърка.

# 599
  • София
Чети за ИР сега, не за тия неща. Спокойствие и силна храна - това ти трябва за момента, по много и от двете.
Hug

Оф да, баш лупус имаше предвид.
Ако искаш провери и при ревматолог също за да ти олекне.
Аз ще ходя, ама не знам кога, може би есента, не ми се занимава сега.
Но от отслабването и режима слънчевата алергия ми намаля и се облекчи много.
Последните 2 години пък като се борих с цигарите установих, че странните сърбежи по тялото ми са от цигарите.
Надявам се не пушиш, нали?
Но наистина спри да четеш, това ще те побърка.
Питах дерматолога, каза, че нямам такова нещо, и нямам нужда от ревматолог. После питах 100 пъти и ендокриноложката за тези заболявания, която каза, че не е това, и само дето не ми отвори вратата да си изляза.Joy
Но ще проверя, де. Малко да се успокоя и да си подредя режима.

Общи условия

Активация на акаунт