Всичко за гел лаковете - тема 58

• 47 682
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Минавам да се похваля с последната ми придобивка от SHEIN - очарована съм! Изключително полезен аксесоар, и изключително евтин с поръчка с код от нов профил.
Ооо… дай, моля те, линк! Много е готин!

Заповядай!
http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lff6QCAbVk6 … rom=GM74408586984

В комплекта има един дунапренен разграничител, аз си поръчах допълнително още 2. Също така има и 3 слойни органайзери.
И аз ще си поръчам още един двоен, че много хубава работа върши - на единия слой прекрасно пасва лампата 😊 Даже си мисля дали да не в 3 слоен🫣

# 646
Имам същата в лилаво, от Тему😁. Много съм доволна, две години я тъпча с какво ли не и е супер здрава! На горният  ,,етаж,, са ми лампата и пилата+някакви дреболии, на долният лакове, брокати, пили и др. инструменти. Почти всичко ми побира, но аз няма много цветове 12-13 цвята и още толкова бази и топове.

# 647
Здравейте, днес ми пристигнаха лакове от Елена Арт и тръгвам да се лакирам и погледнах датата. С изтекъл срок ли е според вас?
Какво бихте ме посъветвали да направя? Изхвърлих опаковката от пратката.

Здравейте. Това е дата на производство. Но годината на производство 2024 означава, че този продукт съдържа ТПО.

# 648
Е тези от Елена Арт пак избиват рибата Sweat Smile Всички маникюристи и магазини си изхвърлиха въпросните лакове с тази съставка, а те продължават да чистят складовите си наличности само и само да не се набутат да ги изхвърлят. Направо си плачат за проверка. Как не ги е страх, че от страната на купувача може да стои инспектор? Rolling Eyes

ПС: Дори има качено видео с изявление, че са изтеглили всички продукти с ТПО... SobSob

https://www.facebook.com/elenatnikolova/videos/%EF%B8%8F-%D0%B2% … 1278036553795453/

# 649
Аз не мога да я гледам тази, много ми е антипатична наистина..

# 650
А как решихте, че лакът е с ТРО само по датата на производство, без да сте видели съдържанието на етикета? Забраната влезе в сила 2025 г., но производителите са информирани доста по-рано и са започнали да произвеждат с нова формула.
И аз не съм голям фен на Елена арт, но погледнете първо етикета, за да сте сигурни дали съдържа или не ТРО.

# 651
Здравейте! От няколко месеца правя маникюр вкъщи с лакове от Елена Арт или от Китай. По препоръка и отзиви купих този топ лак на Гелиш, но имам проблем с него. Не се изпича, седи лепкав, дори да го държа 5-6-7 мин. Имате ли представа, защо е така? Лампата е от китай, но не е от най-евтините, хубава е, не е проблем в нея, защото като сложа друг топ лак се изпича перфектно.

# 652
  • на брега на морето
Този топ има лепкав слой. Ти избърсваш ли го след изпичане? За 1 - 2 минути трябва да се е изпекъл. След това го обърсваш. Ако пак лепне след избърсване - вече не знам.
Гледах, че гелиш имат и no wipe top. Някой ползвал ли го е?

# 653
Повечето гел лакове имат остатъчен лепкав слой, освен ако изрично не пише, че са без лепкав слой.
Откъде е купен този топ? Гелиш имат много ментета, за съжаление. Иначе е нормално да остава лепкав след изпичане. Почиства се с тампонче със спирт.
No wipe топа на Гелиш също е добър, лично аз харесвам повече обикновения.

# 654
Благодаря ви! Не знаех за избърсването, маникюристката ми не го е правила. Топовете, които ползвах също си ставаха без избърсване. Ще пробвам със спирт или ще купя някакъв специален разтвор.

# 655
  • Down south
Ползвам Gelish от години, трябва да се мине със спирт след изтичането.

# 656
А как решихте, че лакът е с ТРО само по датата на производство, без да сте видели съдържанието на етикета? Забраната влезе в сила 2025 г., но производителите са информирани доста по-рано и са започнали да произвеждат с нова формула.
И аз не съм голям фен на Елена арт, но погледнете първо етикета, за да сте сигурни дали съдържа или не ТРО.

Много украински марки гел лакове не бяха готови за новите закони на ЕС относно TPO. Коди започнаха да създават нова формула през лятото на 2025 г. През 2024 г. имаше стара формула с TPO за всички марки. Можете да поискате да направите снимка на етикета със съставките за продукти, произведени през 2024 г.

# 657
Здравейте, момичета!
Включвам се с един подранил Коледен маникюр, който до Коледа ще бъде сменен 😄

Искам да питам как лепите стикерите, които НЕ са водни? Върху неизпечен гел/база/лак или върху изпечен? Махате ли лепкавия слой преди това?
Изпитвам затруднение с по-големи стикери, повдигат им се крайчетата и после трябва да пиля, за да изравня.
Слагам върху изпечено покритие с лепкав слой, минавам с база, запилявям неравното, после топ.
Този път пробвах върху неизпечен прозрачен гел, с идеята да "потъне" в него, но пак се повдигнаха крайчетата.

# 658
Моята схема с такива стикери е следната:
Махам лепкавия слой от цветната база или гел лак, и залепям стикера. Хубаво притискам с една пинсета от Али Експрес, тя има гумено връхче точно за тази цел, а от другата страна остро върхове за да се хващат стикерите. Ще сложа линк.
Ключов момент е добре да се залепи и да прилепне стикера към нокътя. След това нананаям прозрачен гел. Става и с прозрачна база, но с гела по-добре се случва изравняването, и стои по-като вграден самия дизайн. После махам лепкавия слой, ако има нужда изпилвам леко с пила и минавам с пръст да съм сигурна че няма неравности. На финала слагам топ лак.
Същото правя и с ваденките и с фолиото.
До сега не са ми се отлепвали никога по тази схема. Стоят си по 3 седмици без поражения.
I just found this on AliExpress: BGN4.26 | 2-in-1 Dual-Ended Nail Art Tweezers Stainless Steel Tweezers With Silicone Pressing Head for Stickers Rhinestones Manicure Tool
https://a.aliexpress.com/_EvVGZha

# 659
Аз лепя върху изпечен гел лак, но НЕ махам лапкавия слой. Притискам хубаво с пинсета и след това изпичам още веднъж. Остатъка от лепкавия слой допълнително "захваща" стикера. Отгоре с база правя изравняване, защото няма как да е 100% гладко.

Общи условия

Активация на акаунт