Всичко за гел лаковете - тема 58

• 49 187
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
От отдавна не съм се включвала в темата, понеже вече нямам толкова време за маникюр покрай бебето.
Вчера разглеждах Тему и ми излязоха различни видове ел. пили. Сетих се за темата и реших да ви пиша дали имате отзиви за ел. пили, поръчани от там?
Загледала съм тази:
Скрит текст:

# 361
Здравейте, момичета. Не съм се включвала от месеци в темата, но напоследък си правя едноцветни, скучни нокти. Нещо започвам да се отчайвам, правя се от няколко години вече и все още имам доста кусури с маникюра. Направо се замислям дали да продължавам или да продам всичко и да си намеря маникюристка. А с това ТПО нещата съвсем се прецакаха. Имам няколко цвята на клареса със съставката, които ще изхвърля, както и няколко бази на коди. В геловете ми на деларо и днка не виждам съставката, обаче гледам, че масово ги продават по групите, тъй че може и аз да греша. Ако трябва да изхвърля и тях, то това са едни 400лв на боклука. Както и да е, пускам последния си маникюр.

# 362
  • Пловдив
А защо ще ги изхвърляте, както много маникюристки казаха това е вещество, което спомага за полимеризацията, в момента, в който се втвърди е безопасен.
Аз единствено мисля да взема нова база, поради това, че правя алергия, така или иначе в бъдеще всичко от европейския пазар ще е без тази съставка.

# 363
FreesiaR, може ли линка, от който поръчвате директно (EU), akzentz.com?
А при вас алергията в какво се изразява?

Едит: А всъщност, ако мога да попитам- каква лампа ползвате?

За weex не виждам инфо никъде, ще чета по шишенцето.
Ако трябва да си сменям марката направо не знам. Тези Луксио откъде се поръчват оригинални ?
според мен звънни им първо на телефона от сайта да помолиш да пратят състав. Може да се окаже, че просто ги е домързяло да качат инфо в сайта, то дори не е написано държавата, където е произведено.

аз поръчвам луксио директно от европейския им сайт, имат и официален вносител за българия - https://pronailshop.com/collections/luxio-gel-lak, където не винаги имат всички лакове и понякога трябва да се чака седмица. Имай предвид обаче, че луксио е 100% гел, на мен нанасянето ми е много лесно, но може да се различава по нанасяне с weex. Иначе луксио са си скъпи, реално няма по-висок клас от тях, но аз не съм салон, че да трябва да купувам по 100 лака и поддържам големи наличности.

@Десиссслава - конкретно kinetics shield - са без тази съставка и са хема-фрий: Щом имате алергия гледайте shield серията, която е с по-пречистен състав и няма хема. Кинетикс са си европейска марка от среден към висок клас, пазарът им е предимно в Европа и там изненади няма.

@Pepina709 - Коди имат ТРО навсякъде, дори и в топ лака: https://www.scribd.com/document/783618757/Kodi-professional-Top

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 15:29 от the_13th

# 364
andreia professional true pure имат tpo-l (ETHYL TRIMETHYLBENZOYL PHENYLPHOSPHINATE) в състава си. то било уж по-безопасно, ама гледам,че пак е рисково. гледам, че kinetics и те това имат.

# 365
FreesiaR, може ли линка, от който поръчвате директно (EU), akzentz.com?
А при вас алергията в какво се изразява?

Едит: А всъщност, ако мога да попитам- каква лампа ползвате?
Скрит текст:
За weex не виждам инфо никъде, ще чета по шишенцето.
Ако трябва да си сменям марката направо не знам. Тези Луксио откъде се поръчват оригинални ?
според мен звънни им първо на телефона от сайта да помолиш да пратят състав. Може да се окаже, че просто ги е домързяло да качат инфо в сайта, то дори не е написано държавата, където е произведено.

аз поръчвам луксио директно от европейския им сайт, имат и официален вносител за българия - https://pronailshop.com/collections/luxio-gel-lak, където не винаги имат всички лакове и понякога трябва да се чака седмица. Имай предвид обаче, че луксио е 100% гел, на мен нанасянето ми е много лесно, но може да се различава по нанасяне с weex. Иначе луксио са си скъпи, реално няма по-висок клас от тях, но аз не съм салон, че да трябва да купувам по 100 лака и поддържам големи наличности.

@Десиссслава - конкретно kinetics shield - са без тази съставка и са хема-фрий: Щом имате алергия гледайте shield серията, която е с по-пречистен състав и няма хема. Кинетикс са си европейска марка от среден към висок клас, пазарът им е предимно в Европа и там изненади няма.

@Pepina709 - Коди имат ТРО навсякъде, дори и в топ лака: https://www.scribd.com/document/783618757/Kodi-professional-Top

Да, оттам. Трябваше обаче да си направя профил, където прикачих сертификат за маникюристка, който намерих в интернет хахах Иначе не ми даваше да поръчам, защото сайтът не е за крайни потребители, а за салони.

Не ми е уау лампата, бях я взела на някаква промоция - https://nailsbg.com/produkt/led-lamp-za-manikyur-i-pedikyur-sun- … -max-280-w/?_gl=1*6d5gb8*_up*MQ..*_ga*OTI1ODE4MzY3LjE3NTU1MjQ3NTI.*_ga_NZGQKLPMH8*czE3NTU1MjQ3NTEkbzEkZzAkdDE3NTU1MjQ3NTEkajYwJGwwJGgxNTA5NDAxMjI0

моята алергия бе - зачервяване около ноктите на всички пръсти, силен сърбеж. После спрях и пробвах след 7м - беше още по-зле, дори имах и силен обрив. Откакто почнах да гледам състава на лаковете не съм получавала. Тогава дерматологът ми обясни, че веднъж отключена алергия, тя не изчезва, просто трябва да се избягват алергените.

# 366
Как ти доставиха Луксио от akzentz ? Пише, че не доставят до локации с официално представителство, в листата фигурира и България.

# 367
Как ти доставиха Луксио от akzentz ? Пише, че не доставят до локации с официално представителство, в листата фигурира и България.
Лана,
През май си писах с производителя в инстаграм и казаха, че изобщо нямат официален дистрибутор в България. Дадоха ми полски сайт, аз поръчах директно от akzentz като измамих системата, че съм маникюрист. Цената бе същата.
В сайта на akzentz има линк със сайтове на представители, този за бг не работи. Странно защо https://pronailshop.com/collections/luxio-bazi-topove се представят за официален дистрибутор за БГ като според Луксио не са. Моето предположение е, че за да им дадат ексклузивни права, то трябва да имат минимум продадени бройки на месец, а те не могат да достигнат минимална бройка при положение, че салоните предпочитат да зареждат с много по-евтини продукти от по-нисък клас.

# 368
И аз си направих регистрация и ще поръчам. Дано нямам проблем.
Благодаря много !

# 369
Благодаря за споделения опит FreesiaR.
Относно доставката, аз мислех, че евентуално с транспортна фирма може да се използва.. 
Аз тъкмо поръчах някои продукти от сайта на Полинка- а и бяха да добро намаление и точно след няколко дни видях за ТПО “лудницата” и как всички разпродават по групите..
От началото на годината сигурно не се бях лакирала, сега ползвах за подложка PNB Hema free scotch база и отгоре гел в бутилка на Cosmetics zone.. да видим ноктите ми как ще са.
Иначе продуктите изглежда да се държат добре за сега. Нищо особено не е маникюрът ми, но го снимам да не съм съвсем голословна.

# 370
  • София
Здравейте! Интересно ми е кой е най-подходящия начин за направата на френски маникюр за начинаещ, който сте изпробвали. Бих искала да чуя няколко мнения, тъй като се чудя между няколко варианта, които да изпробвам за следващия ми маникюр. Снабдила съм се с лепенки, със силиконов печат, който гледах, че може да се ползва и в направата на френски, имам достатъчно четки за рисуване, дали с точки, които да свързвам или пък да направя криви ивици около нокътя и после да изтривам до получаването на желаната "усмивка", наистина бих искала да чуя съвети за вече минали през вас техники.

# 371
Най-чистия и перфектен френски е вградения, но това е съвсем друго направление.
За маникюр с рисуван френски най-добрия метод си остава да имате точна ръка и да го нарисувате равномерно. Ако не се справяте толкова добре с тънка четка другия добър метод е този с почистването на "усмивката" със спирт. Всичко останало - лепенки, печати и т.н. за мен не са добри методи - цапат, става криво, назъбва се линията, минавате отгоре пак с тънка четка или почиствате със спирт и накрая резултата пак не е задоволителен.
Трябва да пробвате и да прецените кое ви е удобно, кое ви се получава и кое ви харесва, индивидуално е. Иначе браво за това, че сте се информирали и подготвили.

# 372
  • Пловдив
Някой поръчвал ли е от този сайт?

https://topcoat.bg/?searchcampaign=topcoat.bg&gad_source=1&gad_c … zeIEtdt5gm-0KTHWP

Много евтини са им лаковете, чак съмнително.

# 373
Веналиса  и Кани нали ги има в Алиекспрес и то на такава цена те от там сигурно зареждат скоро не съм влизала там от както съм с Шийн да видя на колко са.Иначе на снимка са много привлекателни  лъщят,но вече не им вярвам на китайските и сега с тия съставки.

# 374
За пореден път съм безкрайно разочарована. Счупи ми се нокът, който правих в сряда, а утре съм на кръщене.
Думи нямам, бясна съм.
Пиша в темата сигурно за стотен път, не мога да избера продукти, които да купя и сама да се правя - все ще е по-добре от претъпканото в салона

Общи условия

Активация на акаунт