Фраза, която мразя - 2

• 16 884
  • 612
  •   1
Отговори
# 540
Това не бях го чувала.
То и " стои ти" не е много точно, замислим ли се какво значи "стоя", но се е наложило. Отива ти, много добре изглеждаш.

# 541
Има разлика между "стои ти добре" и "отива ти".
Но да "ти застава"?

# 542
"тича ти"...

# 543
  • SF
Ходи ти. На мене този израз ми е странен. "Как ти ходи тази прическа!"
Аз ползвам "отива ти".
Глаголът "отивам" е заменен с "ходя", уж са синоними. Щом отива някъде, значи ходи. А понякога толкова бързо ходи, че даже тича. После пък е застанало и стои.
Ей така някак си представям развоя на нещата от "отивам" до "тичам". Simple Smile Simple Smile Simple Smile

От друга страна, може да използвам и "роклята ти стои". Не й отива като цвят, моделът не е актуален, но на жената й стои добре. Ако не й отива, по-добре да не я купува.

# 544
Ходи ти. На мене този израз ми е странен. "Как ти ходи тази прическа!"
Аз ползвам "отива ти".
Глаголът "отивам" е заменен с "ходя", уж са синоними. Щом отива някъде, значи ходи. А понякога толкова бързо ходи, че даже тича. После пък е застанало и стои.
Ей така някак си представям развоя на нещата от "отивам" до "тичам". Simple Smile Simple Smile Simple Smile

От друга страна, може да използвам и "роклята ти стои". Не й отива като цвят, моделът не е актуален, но на жената й стои добре. Ако не й отива, по-добре да не я купува.
Аз казвам, че на някого му отива нещо или, че му стои добре. Обаче съм чувала и "направо ти заспа". 😆

# 545
Това "заспа" съм го чувала в смисъл, че размерът е точен, приляга ти. Но не значи, че ти отива, защото цветът е неподходящ, например.

# 546
Аз съм чувала и "тича ти".

# 547
  • SF
И аз ползвам "отива ти" (оригинала).
Отива ти, тича ти, ходи ти, стои ти, седи ти, пасва ти,  заспива ти...  Всички те (за съжаление) вече са заменени с "топ!"

# 548
Роклята е топ и много добре ти е застанала. Joy

# 549
  • Пловдив
И цветът ти тича. Trollface

# 550
В Търново много го ползват "тича".

# 551
  • SF
В Габрово пък роклите и прическите ни ходят.

# 552
Не е май много по темата, но, много ме дразни фразата /въпросът  "Как си?", зададен от куртоазия. Имате ли такива случаи? Ми, както и да съм, теб едва ли те интересува! Ай, спести си го...

# 553
А как се различава дали човекът пита от куртоазия или наистина се интересува?

# 554
И от куртоазия да е, нали все нещо трябва да се каже. Да мълчи като темерут ли? По цял свят са приети такива нищо не значещи фрази.
Виж дразни ако нещата задълбочзат с разни съжаления как не сте се виждали отдавна и как ама ей на, още утре ще се обади да се видите.

Общи условия

Активация на акаунт