Хипоспадия 10 или деца с урологични заболявания оперирани в чужбина

• 4 095
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,
Ще е дълго, но няма как да опиша всичко с малко думи и ще говоря с имена, защото трябва да се прочетат. Ние сме поредното доволно и щастливо семейство завърнало се от Сърбия. Синът ни е на почти 2 години, като при раждането д-р Димитър Златанов ни каза, че синът ни е с пеноскротална хипоспадия с 90 градусово изкривяване и че това се оправя с две операции като първата се прави на 1 година. От там започнахме да ходим при светилата от Пирогов - първо при Пеев, който беше изключително арогантен на въпрос колко деца оперират (ориентировъчно) получихме отговор, че това не е наша работа и какво ни интересува, няма кой друг освен него да направи такава операция, като тук станаха минимум 2. След това посетихме д-р Минова, на която изрично казах, че не забелвам 40-дневното си бебе, но тя имаше друго мнение по въпроса. След като к казахме защо отиваме, получихме въпрос защо изобщо отиваме при нея тя не е администратор, че да ни дава само документи за ТЕЛК пък ние да си ходим в Сърбия да си оперираме децата (това беше единственото полезно от цялото ни посещение, чухме за Сърбия). Започнахме да четем, да търсим информация, така стигнахме до темите тук и групата във ФБ. Скъпи майки, благодарим ви, че ви има и споделяте толкова много информация, специално на Вероника, която не знам дали ме помни, но преди почти 2 години ми се обади и ми обясни толкова подробно за др Джинович, за ТЕЛК решението което ни се полага и ми даде едно спокойствие. Свързахме с др Джинович още декември 2023, много бързо ни отговори, обясни ни каква е ситуацията и каза че очаква след 2 години да пишем отново, през това време посетихме и др Атанасов, който сам по себе си каза, че не се наема да оперира детето ни и че единствената ни добра и сигурна опция е др Джинович и че той ще ни даде документ за ТЕЛК, за да можем да си помогнем финансово за операцията в Сърбия. Така и зачакахме, януари тази година реших да пиша на доктора отново, за да видим дали няма да можем да направим операцията юли месец (детето ни щеше да е на 1 год и 10 месеца тогава). Докторът помоли за нови снимки и след това каза, че най-вероятно всичко ще се реши с 1 операция и насрочихме 25 юли като дата. На 25 юли беше операцията на нашия син - една единствена на Коронарна хипоспадия с 15 градусово изкривяване според доктора, нищо общо с тази от др Златанов. Превръзките за моето дете минаваха без проблем, без да плаче, сам искаше да ходи към кабинета, намери си друго дете, с което си играеха в болницата и извън. Целият персонал е изключително мил, въпреки че моето дете има адски много енергия (2 часа след операцията той вече танцуваше и се катереше и слизаше от леглото). Отседнахме в близост до болницата, не при Оля, но попаднахме на страхотна жена, ако някой иска контакти мога да дам, каза ни че доста често отсядат български и румънски семейства. В заключение, ако някой се чуди дали да се довери на др Джинович и екипа му - не се чудете изобщо, средствата, които държавата дава заради ТЕЛК могат да ви помогнат за финансовата част, не бързайте да оперирате детето си на 1 година. Ние се срещнахме с няколко семейства, които за мен лично са минали през ада, с по 2-3 операции в България.

# 31
Поздравления, радвам се че си намерила темите, пътя към д-р Джинович и си спестила стреса и болката на детето си в България.
За съжаление много от нас минаха през разочарованието в България, и пътя към Сърбия беше нашата благословия.
Желая успех на детето и на Вас като родители.

# 32
Здравейте,
На нас ни предстои ре-операция при Джинович, но доктора иска да направим уродинамика преди да премине към това. Бих искала да попитам някой може ли да ми препоръча къде във Варна мога да направя уродинамика? А, ако не е добро решение Варна, то тогава има ли друга добра опция?

# 33
Пълна уродинамика и то на деца правят на много малко места в България. Такъв апарат има в Пирогов,
дали има и друфгаде незнам. Апарат за уродинамика има и в клиниката на д-р Джинович,
можеш да му кажеш, че искат в Белград да бъде направена. Там че си сигурна в качеството, защото тук има апарат, но дали и как се справят с уродинамиката не е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт