Хипоспадия 10 или деца с урологични заболявания оперирани в чужбина

• 11 063
  • 84
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,
Бих искала и аз да споделя малко за нашия случай. Моя син е с хидронефроза и мегауретери, пикочния му мехур е също хиперактивен. Имахме операция преди 3 години и в момента е с изкарани уретеростоми на корема, чакаме за реоперация, която се надявам да  е скоро.
Тъй като имаше въпрос относно това, къде се прави уродинамика, а ние доста варианти търсехме...
Преди 2 седмици правихме уродинамика в гр.София в болница Вита изключително съм доволна и от отношени и подход. Времето за което ни направиха изследването беше между 40 и 50 минути, но го правихме без упойка, за по-малки деца, които няма да могат да се справят с болката от поставянето на катетър предлагат и лека упокойка. Също така и имат малък опит с д-р Джинович.
В Пирогов също правят уродинамика, но там не отидохме, защото искаха да ни хоспитализират 5 дена, за да могат да извършат изследването.
Апарата на д-р Джинович в момента е повреден и чака да го поправят или да му доставят нов и за сега не предлага извършване на уродинамика.
Надявам се да съм била полезна с информацията.

# 76
Здравейте момичета,

Предстои ни махане на катетъра. Бих искала да ви попитам как беше при вас. Казаха ли ви да мажете с нещо след това? Беше ли болезнено? При децата които са с памперс как следите дали се е изпишкало детето преди да тръгнете, в банята ли чакате докато се изпишка? В същия ден ли тръгнахте, и имаше ли проблем с пътуването в столчето?
Скоро ще споделя и нашия опит.
Благодаря ви предварително.

# 77
Потвърждавам написаното за д-р Джинович,
Рядко може да се срещне токова сърцат човек, безкрайно добър, мил, съвестен, отгворен.....мога още да пиша, но вече достатъчно съм изписала.

# 78
Много бързо свалиха всичко при нас, не е бавна и тежка процедура. После сложиха марля и лепенка на мястото, не казаха да мажем с нищо. Като отидохме по обяд, както казах, д-р Джинович, каза че няма нужда от нея и започна да си зараства така.
За пишкането казаха, че може баня и вечерта гледахме как си пишка, но това по-скоро, за да видим струята, иначе след свалянето видяхме, че си пишка до обяд в памперса, тоест урината е тръгнала по канала. Тръгнахме на следващия ден по обяд и нямаше проблем със стоенето в столчето.

Здравейте момичета,

Предстои ни махане на катетъра. Бих искала да ви попитам как беше при вас. Казаха ли ви да мажете с нещо след това? Беше ли болезнено? При децата които са с памперс как следите дали се е изпишкало детето преди да тръгнете, в банята ли чакате докато се изпишка? В същия ден ли тръгнахте, и имаше ли проблем с пътуването в столчето?
Скоро ще споделя и нашия опит.
Благодаря ви предварително.

# 79
Здравейте,
Да ви споделя как мина и при нас свалянето на катетъра. Детето е на 2 години и половина, опериран от коронарна хипоспадия. Отидохме в 7:30ч, както ни бяха казали. Докторът дойде в 8ч и започнаха да минават чакащите. Държахме детето и за ръцете и за краката, както всеки път на превръзка, защото много плаче и се дърпа. Доста си плака и вика, иначе става бързо. Почисти го, каза че вече може да си го мием всекидневно, да почистваме и в основата на пениса, както и да мажем сутрин и вечер със Станицид 4-5 дни (това може да е само в нашия случай). На мястото на цистофикса залепи марля, която каза че може да махнем след 4-5 часа. Като се прибрахме в квартирата свалихме памперса и зачакахме да се изпишка. Отново много плака, искаше да сложим памперс, с рев и детски на телефона си почакахме известно време. Като дойде време да пишка започна да пристъпва от крак на крак, плачеше че го боли и стискаше, само една две капки капнаха. След още известно време и пак плач се изпишка малко и решихме да тръгваме понеже се налагаше да освободим квартирата. На следващите пишкания в памперса не е реагирал, явно не е било болезнено. Карахме с колата 7 часа, като спряхме веднъж за почивка. Като пристигнахме и сменихме памперса, видяхме че е пениса е отекъл. Изглежда от позицията и пътуването. На следващия ден беше добре.
Изглежда и че страхът при детето е голям, всяко мазане и смяна на памперс при нас е много драматично. При вас може да е различно.

# 80
Мили родители,
ето и една добра новина.

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/bolnitsa-vita-s-poredna-atravmati … ispadiya-kompleks

Надявам се нещата да се подобряват и за българските деца с урологични анималии.

# 81
Според мен ще мине доста време, докато стигнат нивото в Сърбия ..
Аз искам да успокоя всички родители, на които им предстои операция да не взимат всичко прочетено на 100% от тук, защото абсолютно всяко дете е индивидуално, а има доста стресиращи коментари. Докторите
/даже и д-р Джинович, за който прочетох да не очаквам чудеса, ако детето е буйно - ами очарова ме/ са търпеливи, мили и усмихнати, дори повече от мед. сестрите. Помнете и си повтаряйте, че всяко дете е различно и просто няма как да предвидите как ще реагира в тази обстановка. Знам, че няма как да не се притеснявате и да сте спокойни, защото и аз не бях, а слушах и четях съвети да бъда, просто желая кураж и сили, минава всичко! 🌸

# 82
Здравейте,

Абсолютно подкрепям дамата с предният коментар. Доктор Джинович е невероятен и наистина прави чудеса. Най-добрият избор за нас беше той. Пожелавам успех на всички, на които предстои интервенция.

Аз имам едни въпрос относно връщането на детска градина. Може ли да споделите колко време след операцията се върнаха вашите деца , имахте ли някакви специални молби към лелите ?

Благодаря ви!

# 83
Принципно, аз също не очаквам чудеса. Не мисля, че все още в България  могат да оперират на нивото на д-р  Джинович.
Незнам дали ще го достигнат. Просто новината е лъч слетлина.
За съжаление, когато и да влезна във фейсбук в двете групи урологични проблеми попадам и на доста лоши моменти  - отново и отново.
При нас  минаха 6 г. от операцията на синът ми. И все по-рядко влизам, защото тази тема за нас е минало. Но все още изпитвам смесени чувства, и се ядосвам когато прочета за поредното дете, което е минало по нашата пътека в България. И ми е много трудно да проумения ЗАЩО 6 г. по-късно крачките са минимални, ако въобще са реални. В 21 век, при съвременните технологии, бързо развиващ се изкуствен интелект, модернизиране на базите, възможност за посещение и работа с водещи медицински специалисти  ииии пак лоши резултати.
Спира до тук.
За нас д-р Джонович е най-добрия лекар, специалист, човек, и пак на него бих се доверила.

Последна редакция: вт, 02 юни 2026, 16:00 от marychery

# 84
Благодаря на всички, които пишете и споделяте! Ние научихме за Д-р Джинович от темата и малко след това Д-р Атанасов също ни каза за него като алтернатива на опциите в България. Предстои ни операция след година. Задаваме си хиляди въпроси и изключително много отговори откриваме тук. За тези, които обмислят ТЕЛК: При нас териториалната комисия отхвърли искането, но обжалвахме пред НЕЛК и имаме положително решение. Окуражавам ви да не се отказвате, а да настоявате, както са писали и в предходни теми!

Общи условия

Активация на акаунт