Козунаци 2025

• 29 468
  • 462
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Аз довечера ще бъркам твърд квас за Козунака и утре ще замеся рания следобяд един, пък и хляб ще трябва да меся, в събота да ги пека.  Утре вечер пак същото упражнение и в събота пак ще меся Козунак и хляб за събирането на родата у мама.

# 286
  • София
Ето и моя козунак по рецептата на Morena с три втасвания

# 287
А аз да попитам малко глупав въпрос, от рецептата на Морена за 3 втасвания, ако увелича всички грамажи по две, съответно два козунака ли ще се получат? Joy Исках да направя 3 - 1 за проба вкъщи, но сега осъзнавам, че имам само 1 кг брашно, а го взех от италианския, който ми е далечко. Frowning1

# 288
  • Sofia
А аз да попитам малко глупав въпрос, от рецептата на Морена за 3 втасвания, ако увелича всички грамажи по две, съответно два козунака ли ще се получат? Joy Исках да направя 3 - 1 за проба вкъщи, но сега осъзнавам, че имам само 1 кг брашно, а го взех от италианския, който ми е далечко. Frowning1
Цялото тесто делиш на колкото искаш - 2-3-4 Козунака и според наличните ти съдове за печене. Simple Smile
Добави ако ти трябва накакво друго бяло брашно, няма да е такова съществено количество.  Например тип 630 на Лидл или Съединение от Била, или Екстра на София мел.

# 289
Е, ако разделиш на 3, ще станат 3 по-малки щом искаш толкова да са Grinning
Има по-горе снимки даже 1 доза на 4 разделено, защото дамата ги е искала малки.

# 290
При мен не че ги искам малки, но във висока форма с диаметър 18-20 см или тънка и продълговата най-добре се изпичат. Иначе искам 1 голям кръгъл, но в средата след печене спада🤔😑

# 291
  • София
Да попитам ползващи подсладител, za половин кг тесто колко се слага? Имам ксилитол и един течен суити, не обичам сурово тесто да пробвам затова моля за помощ

# 292
  • In transit
При мен не че ги искам малки, но във висока форма с диаметър 18-20 см или тънка и продълговата най-добре се изпичат. Иначе искам 1 голям кръгъл, но в средата след печене спада🤔😑
Да не би много да стягаш плитката, като я завиваш в средата? Като ги правя кръгли, в средата винаги най-много се надуват.

# 293
  • Sofia
Да попитам ползващи подсладител, za половин кг тесто колко се слага? Имам ксилитол и един течен суити, не обичам сурово тесто да пробвам затова моля за помощ
Виж при мен - https://morrennaa.blogspot.com/2021/04/blog-post_29.html

# 294
Моля за извинение за въпроса.
Чета старите теми и гледам рецепти.

Лабрекс не е влизала от доста време.
Много прекрасни неща съм научила от нея.

Някой да знае нещо ?
Моля, не трийте въпроса !

# 295
  • Балчик
Една доза традиционен с левито мадре от днес.

Руло пак с левито мадре, с крем от  шам фъстък, хартиената форма не издържа.

И още един козунак с левито, пробна нова за мен рецепта.

Козуначета с левито

И коломба, пак с левито мадре

# 296

Това са моите козунаци без яйца. Този път не са напълно веган, защото сложих кисело мляко. Станаха меки, влажни и вкусни.

# 297
Моля за извинение за въпроса.
Чета старите теми и гледам рецепти.

Лабрекс не е влизала от доста време.
Много прекрасни неща съм научила от нея.

Някой да знае нещо ?
Моля, не трийте въпроса !
И на мен ми липсва Лабрекс. Питах и в темата за форумните липси. Скараха ми се. Но доколкото разбрах, Лабрекс е добре, дала си е почивка от форума.
Добре, че рецептите ѝ са тук и можем да ги ползваме.

# 298
Сетих се аз, за козунак с шипков мармалад и орехи. Това си беше класика преди трийсетина години. Направо ме е яд, че не се сетих в Лидл да погледна за шипков мармалад, а бях в магазина преди няма и час. Взех от лимоните с ядлива кора.

Има шипков мармалад в лидл .

# 299
Въпрос към тези които имат от новите модели фурна: на какво програма печете Козунак и на колко градуса? На 4D или без вентилатор?

Общи условия

Активация на акаунт