Азиатска козметика и грим - тема 31

• 16 662
  • 179
  •   1
Отговори
# 45
Агент, 50+ съм.

Пробвах ISA KNOX Tervina Lumiere IIuminating Cream и O HUI Prime Advancer Ampoule Serum- и двата продукта ми харесаха изключително много по отношение на текстура,разнасяне,аромат. Сутринта кожата беше сочна,свежа и подхранена. Не можах да открия изчерпателна информация за състава им,но определено ще си поръчам още мострички от крема.

# 46
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте, може ли някой да препоръча хубав продукт витамин ц и ниацинамид. Продукти които наистина работят.
Да работят за/против какво?
Уеднаквяване на тен, прекомерен себум в т-зоната, мастни нишки по чело, нос и брадичка.
medicube - Glutathione Glow Serum(5% ниацинамид)
Cos De BAHA - TN Tranexamic Acid Niacinamide Serum (5% ниацинамид, 5% транекзамова к-на)
medicube - TXA Niacinamide 15 Serum (10% ниацинамид, 5% транекзамова к-на)
TIRTIR - Niacinamide 20% Serum (20% ниацинамид, 2% алфа-арбутин, глутатион)
COSRX - The Alpha-Arbutin 2 Discoloration Care Serum - още по-комплексен продукт (Alpha-Arbutin, Tranexamic Acid, Glutathione, NAG, Niacinamide, Ferulic Acid)

Серум с витамин С е сложно да се предложи - дали да е аскорбинова киселина или дериват, какъв процент толерира кожата, предпочитания за консистенция и т.н. Ако искаш, погледни тук и си набележи какво ти допада.  
Аз съм доволна от 107 soseo VINBIOME Vitamin C Serum, но на някои хора причинява раздразнения.
Работещи продукти са Melano CC Vitamin C Premium Essence, COSRX - The Vitamin C 23 Serum, MISSHA - Vita C Plus Spot Correcting & Firming Ampoule, но всичко е относително и субективно.

Всичко това обаче не би имало и грам смисъл, ако не се ползва адекватно и сериозно слънцезащита.

Против прекомерен себум - двойно почистване, BHA, глинени маски, обилна хидратация.

В момента използвам на tirtir витамин ц, но мисля че ми идва леко тежко на моето лице. Седи ми като мазен филм.
Защото е безводна формулировка, първа съставка - Propanediol, тя дава мазното усещане, въпреки че изобщо не е мазна. Това е гликол - използва се като разтворител и може да създаде леко оклузивно усещане, като филм, който някои хора интерпретират като "мазен". Често се влага в серуми с вит. С, защото подпомага асборбирането му, а и безводните формули са по-устойчиви.
Или ползвате минимално количество или търсите продукт без Propanediol в челните позиции.
Може да включите някой балансиращ тонер, например EQQUALBERRY - Swimming Pool Daily Facial Toner, голям хит в момента и въпреки гадното си име - е добър хидратиращ продукт. Много деликатно ензимно ексфолиране, подходящ за ежедневна употреба.
Или beplain - Mung Bean Balancing Toner - той е с PHA и Aquaxyl(мощен хидратиращ комплекс).

Пробвайте и тампони от тънките, напоени с BHA (поне 2%), 2-3 пъти седмично на проблемните места. Например Anua - BHA 2% Gentle Exfoliating Toner или Isntree - Chestnut BHA 2% Clear Liquid.

Поръчала съм си на Paula’s choice ексфолиращия тоник. Ще пробвам с него и с тампони. Благодаря много за информацията.

# 47
  • Бургас
Благодаря за предложенията за пудри дами! Май клоня към тази на O HUI, но ще пиша какво съм поръчала и избробвала.
По темата за серум с вит. С да дам и моите 5 стотинки - много харесвам действието на  By Wishtrend Pure Vitamin C 21.5% Advanced Serum. Силничък е и доста лепкав, но при мен само той успява да изсветли лунички и малки пигментни петна останали от лятото. Аз съм много стриктна със слънцезащитата, но прекарвам много часове в морето, понякога и 10 - 12 часа и все имам по някой фал с петната, но към днешна дата с третиноин вечер и вит. С денем се справих успешно с тях. До започването на сезона....LaughingLaughingLaughing
Исках и друго да пиша, но трябва да бягам. Хубав ден ви пожелавам.

# 48
Достатъчно зряла кожа... ще го извадя този крем да видя дали се топи при мен добре от топлината на ръцете. Имам го, но не съм го отваряла.

Хормоните са ми добре. Миналата година пусках изследвания. Тази ще пускам отново към края на годината.
Не очаквайте изненади в хормоните ако цял живот (след пубертета) сте имали този проблем. Но ако цял живот сте били с нормална или суха кожа и проблемът е скорошен то може и да има някакви отклонения.

Нещо полезно от мен като допълнение към азиатските ни продукти:

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 18:42 от Agent Provocateur

# 49
Достатъчно зряла кожа... ще го извадя този крем да видя дали се топи при мен добре от топлината на ръцете. Имам го, но не съм го отваряла.

Хормоните са ми добре. Миналата година пусках изследвания. Тази ще пускам отново към края на годината.
Не очаквайте изненади в хормоните ако цял живот (след пубертета) сте имали този проблем. Но ако цял живот сте били с нормална или суха кожа и проблемът е скорошен то може и да има някакви отклонения.

Нещо полезно от мен като допълнение към азиатските ни продукти:

Никога не съм била със суха кожа. Но мисля ,че при мен проблема е от слънцето. Много време прекарвах в печене без продукти с фактор. Та може би кожата ми е доста дехидратирана, но все пак полагам грижи от година някъде за нея. Луничките изчезнаха. Но себума още е прекалено много.

# 50
Здравейте, за пръв път пиша тук. Можете ли да ми дадете мнение за серума с Матча на Some by mi , както и тонера с киселините и измиващия гел. Имам тук там пъпчици и белези от тях, както и разширени пори и пигментации. Ако имате други предложения също бих опитала.
Благодаря!

# 51
Grinning Готино видео, добре е да се напомня, че състоянието на кожата се дължи на комплексни фактори и постоянна грижа.
За стреса е добре, че вече започва да се му обръща внимание.
Grinning малко цинично ще прозвуча, но в един момент клипа ми заприлича на рекламен за азиатския начин на живот, представяйки ни го за цветя и рози - стават рано, Малко медитация, часове наред си вариш бульончето в пълно спокойствие, дълъг сън…. Определено ме подразни сравнението със смръщени европейки, Sunglasses направо лично го приех заради цялата европеидна раса.

Всичко е важно, което посочиха- грижа, хранене, спокойствие….., но и там не е правило, всички да са с прекрасна кожа и да изглеждат супер на 50+.
Корейската козметика е най-иновативната и най-развиващата се, но също така Корея е меката на естетичната хирургия, с най-много естетични интервенции на глава от населението, натискът да изглеждаш добре е огромен и от това може да зависи работата ти. Което не се връзва много със спокойствието в големите градове и индустриалните райони в азиатските държави. За влиянието на хиндуизма и будизма за спокойствието в Азия в различните държави атеисти са между 20 и 50%. Grinning та и там е пълно със стресирани, смръщени азиатки.

П.с. Да не се чете като неодобрение към клипа, важно е да се следват съветите в него, а като необходимост от един малко по-реалистичен поглед върху живота на двата континента и да отдадем заслуженото на нашия, за мен относно спокойствието Европа е много спокойна и щадяща към жените в сравнение с начина на живот в много азиатски държави. Взимайки хубавото от тях и да го съчетаваме с нашия начин на живот да успеем да постигнем възможно най-доброто.

# 52
Интересно ми е какво се случва с европейската козметика - как вървят продажбите и? Дали са занижени поради това, че доста жени, пък и мъже сигурно, ползват азиатска такава? Ако знае нещо по въпроса, нека сподели, моля.

# 53
Grinning малко цинично ще прозвуча, но в един момент клипа ми заприлича на рекламен за азиатския начин на живот, представяйки ни го за цветя и рози - стават рано, Малко медитация, часове наред си вариш бульончето в пълно спокойствие, дълъг сън…. Определено ме подразни сравнението със смръщени европейки, Sunglasses направо лично го приех заради цялата европеидна раса.
Аз също.
А всички напъни на жълтите да постигнат бяла кожа е доста показателен коя кожа е издигната в култ (дори за тях).
Бих казала, че и в зряла възраст бялата кожа изглежда в пъти по-добре от азиатската. Но, разбира се, нищо не ни пречи да вземем всичко полезно от Изтока като грижа и продукти, без да ги превъзнасяме излишно.

# 54
Култът им към бялата кожа не е свързан с това да приличат на нас, а го приемат като признак на висок стандарт, не работиш на полето, не е необходимо да излизаш навън в слънчевите часове, това също беше споменато в клипа shadow living, отпреди ератата на избелващите кремове и слънцезащитата, така са постигали бяла кожа, седейки вътре и излизайки само с чадърче, било е и е белег за класова принадлежност.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 06:51 от zari65

# 55
О, умират си да приличат на нас. И очите мечтаят да си оперират, и лимфодренажните масажи са ги измислили, за да изваят малко скули и релеф на топчестите си лица.
В Азия вече има много бели, но преди 30г. бял като отиде там му се кланяха като на бог. Имах приятел малък математически гений, още по комунистическо време Партията го прати да учи в Китай - щяха да го изядат китайките Laughing

# 56
О, умират си да приличат на нас. И очите мечтаят да си оперират, и лимфодренажните масажи са ги измислили, за да изваят малко скули и релеф на топчестите си лица.
В Азия вече има много бели, но преди 30г. бял като отиде там му се кланяха като на бог. Имах приятел малък математически гений, още по комунистическо време Партията го прати да учи в Китай - щяха да го изядат китайките Laughing

Съгласна съм с това мнения. Най-известната процедура в Южна Корея е операция на двойния им клепач. Правейки я и премахвайки този двоен клепач, те придобиват една по-европейска визия. ( пример за това е известният корейски актьор Lee Dong Wook).

# 57
Здравейте,моля за помощ-пуснах първа поръчка от Yesstyle,но не знаех,че трябва в адреса да се пише телефонен номер.Изпратена е на 31 март.На изпратения ми линк нищо не излиза.Какво да правя,кога да я очаквам,в пощата ли да ходя и да питам???

# 58
Щом е изпратена на 31.03, най-вероятно съвсем скоро ще излезе информация в тракинга. При мен обикновено излиза с повече от седмица закъснение след шипването.

Не се притеснявайте за телефонния номер - има поле за телефонен номер, където най-вероятно сте го въвела, но е възможно да не се принтира пълния номер на лейбъла на пакета. Ако е такъв случаят, няма да получите СМС, а известие по пощата, за това си наблюдавайте и тракинга. Моите поръчки пристигат за около месец, така че предполагам към втората половина на април е вероятно и Вашата да пристигне.

Скрит текст:
Последната ми поръчка е шипната на 10.03, първата информация за проследяване е от 18.03, последната  - от 02.04  и все още я очаквам.

# 59
Grinning Готино видео, добре е да се напомня, че състоянието на кожата се дължи на комплексни фактори и постоянна грижа. За стреса е добре, че вече започва да се му обръща внимание.
Само това имах наум, като го постнах. И през ум не ми минава да подведа под общ знаменател стотици милиони европейки или милиарди азиатки.

Отворих си Hwanyu сета и да, кремът си я доста вазелинест като консистенция, но се топи изключително лесно от топлината на пръстите и за нощен крем е просто идеален! Когато под него има няколко слоя други продукти нямам проблем с разнасянето му, но определено не "загребвам" щедро количество. Но според мен определено не е мислен за дневен, а за нощна тежка артилерия. PS Аз нямам спомен да съм ползвала азиатски крем като дневен изобщо. За тази цел - емулсии и сънскрийни.

В този ред на мисли най-приятният като консистенция нощен крем, който върши нещо е популярният японски Cle de Peau La Creme, но въпреки копринената му текстура сутрин се събуждам с лице плуващо в мазнина с него.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 17:54 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт