Азиатска козметика и грим - тема 31

• 16 649
  • 179
  •   2
Отговори
# 30
И аз много благодаря за информацията за пептидите и предложенията за пептидни серуми,изключително полезно за всички нас! 😊🤗

Давам отзиви от първите два продукта,които тествах от поръчката от stylejolly.com
Серумът The Whoo Hwanyu Imperial Youuth Fist Serum е добър,бързо попива,което за мен е важно.
The History of Whoo Hwanyu Imperial Youth Cream - голяма мъка да го разнеса,въобще не ми хареса. По-плътен, тежък и мазен ми дойде дори от The history of Whoo Radiant Regenerating Cream ,и двата крема не ми допадат.
Серум с ниацинамид съм ползвала Niacinamide 10 Serum  на Cos De BAHA ,добра апликация, не е воднист,колко върши работа не мога да преценя,аз мажа много неща, кое каква полза дава не мога да отлича.

# 31
...азиатски матиращи пудри. ... Ако имат и слънцезащита още по-добре, в офиса нося грим и предпочитам този начин на подновяване.
Въпреки че питаш Агент, си позволявам  да дам предложение, дано няма нищо против.
Canmake - Marshmallow Finish Powder SPF 50 PA+++, дрогериен клас, много фина и лека.
club cosmetics - Suppin Powder UV SPF 50+ PA++++, тази е подобна, но е прозрачна.
И ако искаш да се поглезиш - Shiseido - Anessa Perfect UV Brush-On Powder SPF 50+ PA++++
 В японския масмаркет има чудни пудри със SPF, но както знаеш - не бива да разчиташ на тях Heart
Как бих могла да имам нещо против!? Та и за мен е полезно!

Да отговоря - имам само една корейска пудра и 2 японски. Корейската е матираща и със СПФ и си я харесвам и ползвам през лятото. Ето тази:

Двете ми японски не са брутално матиращи и нямат СПФ, но много си ги харесвам и тях, блърват прекрасно:

PS Още една корейска съм купувала, но тийнката каза, че се изрива от нея, а и аз не се влюбих в този продукт (но аз имам ужасно много пудри, цял живот съм била с мазна кожа и пудрите са ми най-купувания продукт последните 30+ год!)

PS Maya,  на колко години сте, ако не е нахално да попитам?

# 32
  • София
И аз благодаря за информацията за пептидите. В момента ползвам BIOHEAL BOH - Probioderm 3D Lifting Ampoule. Текстурата му е гъста, леко лепкава, но много бързо попива. Кожата ми определено го харесва.

И мен ме тръшна грипа и вече втора седмица не успявам да се възстановя напълно. Обаче в момента кожата ми е много добре и съм си въобразила, че се дължи не само на козметиката, но и на инфрачервената лапа, която ползвам за нагревки.

Накрая да попитам, Reedle Shot може ли да се ползва в една рутина с киселини? Зная, че в миналата тема се обсъждаше този продукт, но не открих дали е добре да се съчетава с продукти с киселини.

# 33
Здравейте, може ли някой да препоръча хубав продукт витамин ц и ниацинамид. Продукти които наистина работят. Благодаря предварително

# 34
  • Prismatica Aerie
И аз си получих поръчката от StyleJolly, със Спийди, изпратена на 16.03.
Както и предполагах, изпратили са ми старата версия на Bichup Ultimate Recovery Youth Serum, а именно Bichup Self-Generating Anti-Aging Concentrate.

Допусках го, предвид ниската цена, но все пак рискувах, защото описанието беше The history of Whoo Bichup Self Rejuvenating Serum Large Special Set. Ще го ползвам, но съм леко разочарована. Имам общо 5 изразходени опаковки в различни мл. и версии и ми е много любим продукт.
Тук съм писала за него.
Преглед на Одил.

А да, пратили са мостри разбира се - неща, които няма да пробвам, защото не са ми интересни. Аз сигурно съм единственият човек, който не се радва на мостри.

Здравейте, може ли някой да препоръча хубав продукт витамин ц и ниацинамид. Продукти които наистина работят.
Да работят за/против какво?

Накрая да попитам, Reedle Shot може ли да се ползва в една рутина с киселини?
Зависи какви са концентрациите на киселините и от потентността на Reddle Shot. Технически може, но се имат предвид корейските продукти с киселини, които са слаби по подразбиране.

PS Още един код  -15% за YS: TINAKBEAUTY

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 16:13 от Catalano

# 35
А дали според вас Booster-a на Medicube става да се ползва от хора с розацея /много чувствителна кожа, която пламва и се изчервява все още?

# 36
Мдааа, съгласна - 3 гр пудра на тази цена си е глезотия! Grinning
Веднъж през живота си си позволих да платя 80 долара за 3 гр пудра и до ден днешен си пазя кутията да ми напомня, че има разумно и не-толкоз-разумно харчене Rolling Eyes

Както и предполагах, изпратили са ми старата версия на Bichup Ultimate Recovery Youth Serum, а именно Bichup Self-Generating Anti-Aging Concentrate.

Допусках го, предвид ниската цена, но все пак рискувах, защото описанието беше The history of Whoo Bichup Self Rejuvenating Serum Large Special Set. Ще го ползвам, но съм леко разочарована. Имам общо 5 изразходени опаковки в различни мл. и версии и ми е много любим продукт.
Тук съм писала за него.
Преглед на Одил.
Aз лично бих им писала любезно, но твърдо и бих поискала компенсация! Подобни подхлъзвания на клиент ме дразнят ужасно много! Че продуктът е добър е ясно, няма нужда от курвенски номера!

Дори аз си купих тестери на старата версия, че ми беше любопитно да я сравня с новата (и разбира се, цената беше добра!)

PS Вчера ходих на козметик и коментарът и ме зарадва "не знам какво правите за кожата на лицето си, но продължавайте да го правите" - това от устата на рускоговоряща кака е голям комплимент за мен, англосаксите са много по склонни да правят празни комплименти от Източния блок!

# 37
  • Prismatica Aerie

Скрит текст:

Тук съм писала за него.
Преглед на Одил.
Aз лично бих им писала любезно, но твърдо и бих поискала компенсация! Подобни подхлъзвания на клиент ме дразнят ужасно много! Че продуктът е добър е ясно, няма нужда от курвенски номера!
Така и направих всъщност, в някакъв момент се ядосах и пуснах Inquiry.
Сетът вече го няма, но картинката беше невъзможно малка, за да се види како точно пише на шишето..
Факт е, че описанията не отговарят на показаните  опаковки:
https://stylejolly.com/Product/Detail/view/pid/6386/cid/357

Новата версия, този сет съм го имала:
https://stylejolly.com/Product/Detail/view/pid/10880/cid/357

За тях все е Self Rejuvenating Serum.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 17:25 от Catalano

# 38
Здравейте, може ли някой да препоръча хубав продукт витамин ц и ниацинамид. Продукти които наистина работят.

Уеднаквяване на тен, прекомерен себум в т-зоната, мастни нишки по чело, нос и брадичка.

# 39
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Уеднаквяване на тен, прекомерен себум в т-зоната, мастни нишки по чело, нос и брадичка.
medicube - Glutathione Glow Serum(5% ниацинамид)
Cos De BAHA - TN Tranexamic Acid Niacinamide Serum (5% ниацинамид, 5% транекзамова к-на)
medicube - TXA Niacinamide 15 Serum (10% ниацинамид, 5% транекзамова к-на)
TIRTIR - Niacinamide 20% Serum (20% ниацинамид, 2% алфа-арбутин, глутатион)
COSRX - The Alpha-Arbutin 2 Discoloration Care Serum - още по-комплексен продукт (Alpha-Arbutin, Tranexamic Acid, Glutathione, NAG, Niacinamide, Ferulic Acid)

Серум с витамин С е сложно да се предложи - дали да е аскорбинова киселина или дериват, какъв процент толерира кожата, предпочитания за консистенция и т.н. Ако искаш, погледни тук и си набележи какво ти допада. 
Аз съм доволна от 107 soseo VINBIOME Vitamin C Serum, но на някои хора причинява раздразнения.
Работещи продукти са Melano CC Vitamin C Premium Essence, COSRX - The Vitamin C 23 Serum, MISSHA - Vita C Plus Spot Correcting & Firming Ampoule, но всичко е относително и субективно.

Всичко това обаче не би имало и грам смисъл, ако не се ползва адекватно и сериозно слънцезащита.

Против прекомерен себум - двойно почистване, BHA, глинени маски, обилна хидратация.

# 40
Скрит текст:
Cos De BAHA - TN Tranexamic Acid Niacinamide Serum (5% ниацинамид, 5% транекзамова к-на)
COSRX - The Alpha-Arbutin 2 Discoloration Care Serum - още по-комплексен продукт (Alpha-Arbutin, Tranexamic Acid, Glutathione, NAG, Niacinamide, Ferulic Acid)

Серум с витамин С е сложно да се предложи - дали да е аскорбинова киселина или дериват, какъв процент толерира кожата, предпочитания за консистенция и т.н. Ако искаш, погледни тук и си набележи какво ти допада. 
Аз съм доволна от 107 soseo VINBIOME Vitamin C Serum, но на някои хора причинява раздразнения.
Работещи продукти са Melano CC Vitamin C Premium Essence, COSRX - The Vitamin C 23 Serum, MISSHA - Vita C Plus Spot Correcting & Firming Ampoule, но всичко е относително и субективно.

Всичко това обаче не би имало и грам смисъл, ако не се ползва адекватно и сериозно слънцезащита.

Против прекомерен себум - двойно почистване, BHA, глинени маски, обилна хидратация.

В момента използвам на tirtir витамин ц, но мисля че ми идва леко тежко на моето лице. Седи ми като мазен филм. Преди това ползвах на cosrx , той пък ми лепнеше. Не знам дали не съм слагала повече отколкото е било нужно, но като цяло ми помагат и двата. А за ниацинамид сега ползвам на cosrx, харесва ми просто търся и други варианти. Слънцезащита на haruharu жълтата опаковка. Просто не мога да се преборя с този себум не знам защо. Двойно почистване правя ползвам на haruharu олиото и на skin1004 пяната. Тонера на some by me и сега привършвам на round lab тонера. Ще търся друг за хидратация, явно не е достатъчна. След това слагам серума на isntree с хиалуронова киселина, розовата ампула на skin1004 и за сутрешната рутина ползвам крема на round lab , а вечер крема на skin 1004  цантела пробио.

# 41
Просто не мога да се преборя с този себум не знам защо. Двойно почистване правя ползвам на haruharu олиото и на skin1004 пяната. Тонера на some by me и сега привършвам на round lab тонера. Ще търся друг за хидратация, явно не е достатъчна. След това слагам серума на isntree с хиалуронова киселина, розовата ампула на skin1004 и за сутрешната рутина ползвам крема на round lab , а вечер крема на skin 1004  цантела пробио.
Можете да редуцирате донякъде себума елиминирайки дехидратацията, като наслагвате леки и хидратиращи формули, но ако се надявате да се "преборите" напълно с този проблем ще се разочаровате. Количеството кожен себум има връзка и с хормоналния ви фон (прогестерон, балансът на естроген и прогестерон, тестостерон), та само с мазила таз работа няма как да стане. Ще си ползвате и листчетата за попиване, и пудрите, но като ударите 40++ и видите колко по-бързо се сбръчкват сухите и нормалните кожи ще оцените мъката да поддържате в добър вид по-мазна кожа.

PS Аз бих си спестила крем сутрина и бих подбрала лек сънскрийн на мястото на крема.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 20:12 от Agent Provocateur

# 42
Просто не мога да се преборя с този себум не знам защо. Двойно почистване правя ползвам на haruharu олиото и на skin1004 пяната. Тонера на some by me и сега привършвам на round lab тонера. Ще търся друг за хидратация, явно не е достатъчна. След това слагам серума на isntree с хиалуронова киселина, розовата ампула на skin1004 и за сутрешната рутина ползвам крема на round lab , а вечер крема на skin 1004  цантела пробио.
Можете да редуцирате донякъде себума елиминирайки дехидратацията, като наслагвате леки и хидратиращи формули, но ако се надявате да се "преборите" напълно с този проблем ще се разочаровате. Количеството кожен себум има връзка и с хормоналния ви фон (прогестерон и баланса на естроген и прогестерон), та само с мазила таз работа няма как да стане. Ще си ползвате и листчетата за попиване, и пудрите.

PS Аз бих си спестила крем сутрина и бих подбрала лек сънскрийн на мястото на крема.

Разбирам, да. Хормоните са ми добре. Миналата година пусках изследвания. Тази ще пускам отново към края на годината. Доста теми изчетох знам че няма да изчезне напълно , но ако мога да го намаля до минимум ще е супер. Не е чак толкова мазно просто седи на точки като капчици и то само по челото носът и брадичката.

# 43
  • Germany
Хубави неща пише Агента, така си е, след 40 попресъхват нещата 😉
Ето едно предложение за приятно серумче от мен Jumiso All Day Vitamin Brightening & Balancing Facial Serum (за вечерно ползване обаче).

# 44
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Скрит текст:

В момента използвам на tirtir витамин ц, но мисля че ми идва леко тежко на моето лице. Седи ми като мазен филм.
Защото е безводна формулировка, първа съставка - Propanediol, тя дава мазното усещане, въпреки че изобщо не е мазна. Това е гликол - използва се като разтворител и може да създаде леко оклузивно усещане, като филм, който някои хора интерпретират като "мазен". Често се влага в серуми с вит. С, защото подпомага асборбирането му, а и безводните формули са по-устойчиви.
Или ползвате минимално количество или търсите продукт без Propanediol в челните позиции.
Може да включите някой балансиращ тонер, например EQQUALBERRY - Swimming Pool Daily Facial Toner, голям хит в момента и въпреки гадното си име - е добър хидратиращ продукт. Много деликатно ензимно ексфолиране, подходящ за ежедневна употреба.
Или beplain - Mung Bean Balancing Toner - той е с PHA и Aquaxyl(мощен хидратиращ комплекс).

Пробвайте и тампони от тънките, напоени с BHA (поне 2%), 2-3 пъти седмично на проблемните места. Например Anua - BHA 2% Gentle Exfoliating Toner или Isntree - Chestnut BHA 2% Clear Liquid.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 21:14 от Catalano

Общи условия

Активация на акаунт