Азиатска козметика и грим - тема 31

• 67 551
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
До адрес и аз пренасочих.Винаги така правя с чуждестранни сайтове( а и някои български)защото нямат опция офис.

# 586
  • София
А ендокринолог/гинеколог посещавали ли сте?

Естествено.

# 587
Привършвам околоочния си крем и не знам какъв да си купя. Със суха кожа съм, 40+.
Откакто ползвам кремовете на AHC не заглеждам никакви други кремове за околоочния контур.На 50 ще стана скоро,живот и здраве.

От втория вече привършвам втора опаковка,като от време на време го ползвам и за цялото лице.Сега лятото страхотно ми действа на сухата кожа.Определено изпъва кожата около очите,не си въобразявам.Кожата е мекичка и пухкава.

Първият,който е предпоследната версия ползвам основно зимата.Той е по-плътен и мазен.Чувството на подхранена и мека кожа е уникално през целия ден.

Catalano, благодаря че сподели преди време за серията Heart

# 588
Аз в момента ползвам черната версия на ΑΗC - потвърждавам, че е много добър крем, особено за цената си по нищо не отстъпва на скъпи кремове. Зимата ще пробвам и останалите!

https://www.stylevana.com/en_EU/deal-a-h-c-ten-revolution-real-e … rGPBoCpWoQAvD_BwE

# 589
Здравейте. Споделете, моля ви от кои продукти за коса сте доволни. Синковеца заминава за година в Китай и няма как от тук да му натоваря шампоани и балсами за целия период/ изрусява се, боядисва се.... със сигурност и там ще експериментира с цветове/.

# 590
  • София
А какво ще кажете за този? Поръчах мини за проба и очаквам скоро да пристигне.

# 591
Veka, има много серии за акне. При момичета малко по-сложно идва защото и се гримират, което вкарва още много компоненти за съобразяване. Тънък е и момента с пресушаването на кожата, тъй като продуктите за акне много изсушават кожата.

Какво акне излизат и няколко пъпки или цялата става на пъпки, големи, подкожни или повърхностни. Кожата като цяло каква е -мазна, смесена, нежна детска или по-груба, широки пори или не?
От това, което написа, си мисля, че по-скоро е убягване на някой детайл в грижата със скокообразно бушуване на хормоните.

Нямам познания за китайска козметика, а вносните корейски и китайски са скъпи там. За боядисването салон - не са скъпи и са добри, техните тъмни коси не се изрусяват лесно,  за качеството на боите не знам.

# 592
Някой знае ли защо доставката до България от Stylevana е толкова скъпа? 😅 Исках да си поръчам няколко неща но не ми се дават 30лв за доставка. А пък гледам че доставката до Гърция и Румъния е 3 пъти по-евтина. Защо така? 🤔

# 593
Stylevana EU
Безплатна доставка над 95€
Поръчките идват на адрес и не се дължи нищо допълнително.
Stylevana DE
Безплатна доставка над 48€.
Използва се превозвач до немски адрес, плащат се само неговите такси.

# 594
  • Бургас
Може ли препоръка за серум с висок процент съдържание на вит. С? Любимия ми Pure Vitamin C 21.5% Advanced Serum на By Wishtrend оксидира много бързо, да не казвам, че последните два които поръчах от Джолсе дойдоха вече окислени. Единият беше протекъл от капачката, другият издаде звук при отваряне като газирана напитка и е яркожълт на цвят. Та търся сега серум който има висок процент вит. С, но е добре стабилизиран. Мелано СС за зимата ми върши работа, но след лятото имам нужда от поне два-три месеца с по-силен.

# 595
Може ли препоръка за серум с висок процент съдържание на вит. С? Любимия ми Pure Vitamin C 21.5% Advanced Serum на By Wishtrend оксидира много бързо, да не казвам, че последните два които поръчах от Джолсе дойдоха вече окислени. Единият беше протекъл от капачката, другият издаде звук при отваряне като газирана напитка и е яркожълт на цвят. Та търся сега серум който има висок процент вит. С, но е добре стабилизиран. Мелано СС за зимата ми върши работа, но след лятото имам нужда от поне два-три месеца с по-силен.

Ето няколко идеи от Catalano Purple Heart , всички над 21% -

https://www.yesstyle.com/en/tirtir-pure-vitamin-c24-serum-30ml/i … ml/pid.1127258022
https://www.yesstyle.com/en/cosrx-the-vitamin-c-23-serum-20g/inf … ml/pid.1113464106
https://www.yesstyle.com/en/innisfree-vitamin-c-23-ampoule-20ml/ … ml/pid.1131126347
https://www.yesstyle.com/en/isntree-hyper-vitamin-c-23-serum-20m … ml/pid.1122107009
https://www.yesstyle.com/en/tiam-vitamin-c24-surprise-serum-30ml … ml/pid.1121897372

# 596
  • Prismatica Aerie
Може ли препоръка за серум с висок процент съдържание на вит. С?
Benton - Vitamin C Serum
COSRX - The Vitamin C 23 Serum
mixsoon - Vitamin C 20 Serum
Anua - Vitamin C 20 Blemish Serum
Isntree - Hyper Vitamin C 23 Serum
innisfree - Vitamin C 23 Ampoule
IOPE Vitamin C Expert 25% Antioxidant Toning Ampoule + IOPE Vitamin C Expert 40% Mask Concentrate ✨

# 597
  • София
Veka, има много серии за акне. При момичета малко по-сложно идва защото и се гримират, което вкарва още много компоненти за съобразяване. Тънък е и момента с пресушаването на кожата, тъй като продуктите за акне много изсушават кожата.

Какво акне излизат и няколко пъпки или цялата става на пъпки, големи, подкожни или повърхностни. Кожата като цяло каква е -мазна, смесена, нежна детска или по-груба, широки пори или не?
От това, което написа, си мисля, че по-скоро е убягване на някой детайл в грижата със скокообразно бушуване на хормоните.

Зари, благодаря за отговора!
Дъщеря ми не се гримира, освен червило или балсам на устните. В последните две години сме посещавали ендокринолог почти всеки месец или са правени изследвания, които той преглежда и назначава лечение. Редовно е преглеждана и от гинеколог, но така или иначе промяна в хормоните може да има, но не е нещо, което не е лекувано. Тя използва специални медицински кремове, които силно пресушават кожата, но спират пъпките. Лятото обаче употребата им е леко рискова, и затова тя спира да ги употребява и предполагам от слънцезащитите, очевидно веднага излизат тези едрите, подкожни пъпки и тук-там дребни.

# 598
Здравейте! Дълго избягвах “нагазването” в тази тема, защото съм любознателна и със слаби ангели. Благодаря на всички пишещи и споделящи! Изчетох само тази тема, признавам си, нямах време за предходните. Дъщеря ми има акне, което е много странно, може няколко дни да има хубава кожа, а след тях без промяна в рутината й се появяват едни едри пъпки, но без връх. Обиколи ли сме всякакви дерматолози и сме изпробвали всичко от българския пазар в сегмента медицинска козметика. Дали й се запушват порите от слънцезащита или е нещо друго не знам, но ми се иска да пробва азиатска козметика за акнетична кожа. Бихте ли ми препоръчали някакви продукти, от които имате впечатления и определяте като действащи в тази проблематика? Въпросният Про уред, за който иде реч в тази тема, подходящ ли е за борба срещу акне. Предварително благодаря!

Века, привет.
много се радвам, че някой преди мен е питал за гинеколог/ендокринолог, понеже обикновено аз съм черната станция Sweat Smile която обяснява на хората, без тези специалисти просто е... нелогично да се маже отвън нещо насляпо и да се надяваме да поправи проблем отвътре.

Коментирахме темата надълго и нашироко с конкретни продукти тук, ще ви е от помощ.

Ако използвате Епидуо или друг подобен препарат, задължително добавете в рутина нещо за защита на кожната бариера, защото това ще й разкатае лицето - серамиди, центела азиатика... Освен обичайните активни съставки при проблемна кожа като ниацинамид, салицилова киселина и т.н.

На мен ми го изписа светило в дерматологията (което ме прегледа за 3 минути от 2 метра разстояние), не бях убедена и го спрях по собствена преценка, избрах да си реша проблема изоснови и се оказах права в предположението си, че с мазане нямаше да стане. Споменавам го, защото мисля, че и при вас е същата ситуацията - щом досега не сте регулирали успешно с продукти от нашия пазар, а тук си има изявени работещи фаворити - проблемът може да не е в козметиката.

Все пак, щом пишете за козметика, коментирам по този въпрос: варирате ли слънцезащитата, каква използва, пробвахте ли да откриете варианти, от които не излизат пъпки? И отстранява ли я правилно, как почиствате кожата генерално?

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 11:38 от Ironfeather

# 599
... нелогично да се маже отвън нещо насляпо и да се надяваме да поправи проблем отвътре.

Варирате ли слънцезащитата, каква използва? И отстранява ли я правилно, как почиствате кожата?
Hands Point Up
много важно е почистването !!!

Тези изсушаващите продукти могат да имат обратен ефект. С "подкожните" пъпки съм се борила на средна възраст и с вече суха кожа - пробвайте да спирате за по минимум 10тина дни определен вид храна - започнете със спиране на захарта, после на млечните и най накрая на глутена. Може да даде някакъв отговор на въпроса от какво се получават.

Общи условия

Активация на акаунт