Азиатска козметика и грим - тема 31

• 69 140
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
... Нещо не разбрах как ще ми възстановят парите. Някой знае ли каква е процедурата?

Сумата за канселирания продукт ще се появи след пращането на конкретната поръчка в профила като Yesstyle Credit. Сумата ще бъде реално преведената към търговеца - ще рече, че ще са отчетени отстъпките, които сте ползвала. Има и вариант да Ви върнат парите по сметка при условие, че до 30 дни от изпращане на поръчката им пишите и поискате това от тях. В имейл, с който Ви съобщават за възстановените пари, има бутон-връзка, който е за кореспонденция с Yesstyle.

Дано съм била полезна!

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 14:59 от Rallitza

# 106
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Светли празници, прекрасни момичета!

Да попитам за този бустер  - Collagen Glow Booster Serum - мога ли да го ползвам заедно с Reedle Shot 300 или трябва да са в отделни рутини??
Също дали и с витамин С може да се комбинира??
За първи път ползвам подобен продукт с млечна киселина и затова се чудя с какво мога да го комбинирам...
Не виждам млечна киселина в състава. Може да се ползва спокойно с всичко.

Каталано, при мен този код- EGGFEST не дава - 15%, а - 18%  в кошницата. Валиден до 22.04.

Пробвайте, ако не е лимитиран и така.
EGGFEST не е валиден при мен.

# 107
  • София
Странно е положението с кодовете и отстъпките по сайтовете... Хм.
 При мен е така:

# 108
  • Prismatica Aerie
EGGFEST18 ≠ EGGFEST

# 109
  • Русе
Rallitza, благодаря много за разяснението. Hug

# 110
  • Бургас/Пз
Благодаря Каталано. Не знам къде го прочетох това за млечната киселина. Сега се зачетох повече и видях, че е млечен протеин. Ще го ползвам спокойно значи.

# 111
  • София
Маги сигурно 137 евро ти е излязло ,писала си 107 евро
Преди време го бях поръчала ,но ми канселираха поръчката ,оня ден пак поръчах от немския сайт .
Надявам си този път да го получа .

Благодаря, че споделихте, най-накрая и аз си я взех. При мен излезе 106еур.

# 112
  • Бургас/Пз
Момичета, кажете повече за тази машинка на Medicube. Какво точно се прави с нея и какво действие има на кожата. Някой , който я е ползвал повече време може ли да сподели. С всеки продукт ли може да се ползва и при ежедневна грижа ли или само като процедура.

# 113
  • Prismatica Aerie
Най-популярните марки за слънцезащита в Корея за април 2025 според Korea Corporate Reputation Research Institute:

И след като Dr.G e номер 1 - му дължим малко по-обстоен обзор.

Dr.G Green Mild Up Sun+
Минерален сънскрийн - Zinc Oxide; съдържа центела, Houttuynia Cordata, Pycnogenol, Pro Vitamin D;  подходящ за всички кожи; полуматов финиш.
Скрит текст:

Dr.G - Green Mild Up Sun Essence
Химични филтри; лека, хидратираща формула; подходящ за нормална/суха кожа.
Скрит текст:

Dr.G - Green Mild Up Skin Sun Lotion
Физични филтри; съдържа пикногенол, вит.Е, центела.
Скрит текст:

Dr.G - R.E.D Blemish Soothing Up Sun
Съвременни химични филтри; хипоалергенна формула; подходящ за склонна към акне и чувствителна кожа; успокоява зачервявания, хидратира, балансира.
Скрит текст:

Dr.G - Brightening Up Sun+
Хибриден, мултифункционален сънскрийн (органични+неорганични филтри), подходящ за мазна кожа. Лек tonе-up (прасковен отенък); съдържа пикногенол(мощен антиоксидант);
Скрит текст:

Dr.G - Brightening Up Moisture Sun
Mинерален - zinc oxide; съдържа каламин(успокояваща съставка); бежово-розов оттенък - умерен tone-up ефект; подхранваща формула, подходяща за по-суха кожа.
Скрит текст:

Dr.G - Vita Clear Sun Serum
Химични филтри; 5% ниацинамид; антиоксидантен комплекс - вит.Ц(дериват)+вит.Е+глутатион
Скрит текст:

Dr.G - Black Snail Glutathione Tone Up Sun
Хибрид; бледорозов нюанс, подходящ за база; съдържа охлювен муцин, глутатион, пептиди.
Скрит текст:

Dr.G - Pore Blur Up Sun
Хибрид; подходяща база за грим; бледолилав оттенък - озарява; блърва пори, контролира омазняването на кожата.
Скрит текст:

Dr.G - Medi UV Ultra Up Sun+
Хибрид; устойчива формула; подходящ за всякакъв тип кожа; успокоява раздразнения - идеален за чувствителна кожа; полуматов финиш.
Скрит текст:

Dr.G - Medi UV Mild Sun
Минерални филтри; подходящ за чувствителна кожа; хидратираща формула; естествен финиш.
Скрит текст:

Dr.G - Nice Birdie Up Sun
Хибрид; подходящ за дейности на открито - устойчив на пот, себум, прах, пясък.
Скрит текст:

Dr.G Baby Mild Up Sun SPF 35 PA+++
Физичен филтър - цинков оксид; подхранваща формула със серамиди и масла; подходящ за деца.
Скрит текст:

Nature High Brightness Всички слънцезащити с минерални филтри "белеят", повече или по-малко - независимо какво твърди производителят. Това, разбира се, зависи и от фототипа на кожата - при мен например, бял филм почти не се забелязва, но имам проблем с изсушаване след 1-2 чàса, затова и физичните слънцезащити не са ми опция.

Съществува и един относително по-нов филтър, който е хибрид сам по себе си - Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol (Tinosorb M, Bisoctrizole), и вложен във формула, която претендира за химична - може да остави бял филм. Оттам и недоумението, защо някои химични слънцезащити оставят бял филм. Но пък филтърът е чудесен - високостабилен и широкоспектърен.
Имайте предвид, че корейските слънцезащити с физични филтри са масово и с Butyloctyl Salicylate - SPF бустер, който помага за стабилизиране на слънцезащитния крем и повишава неговата UV-абсорбираща сила - абсорбира UV светлина и предизвиква химична реакция, която трансформира UV-лъчите в топлина - т.е. държи се като химичен филтър! (Всъщност е много подобен по хим.структура на октисалат.)
Това не е непременно нещо лошо, тъй като Butyloctyl Salicylate е признат за безопасен, но ако даден продукт твърди, че е 100% минерален - не би следвало да съдържа химични филтри... Както и да е.

PS
И понеже напоследък често чета оплаквания от "непазещи" слънцезащити, си позволявам за пореден път да изразя мнение. Не подценявам ничия интелигентност, ясно е, че всички знаем как да се мажем. Но няма лошо да си припомняме понякога основни неща, които някак ни убягват, а именно - недостатъчното количество слънцезащита е най-честата причина за обвиняването ѝ в неефективност. И никое количество не защитава на 100% от UV радиацията.
Добре е да се съобразява вида слънцезащитен продукт с дейностите, които извършваме, както и с климатичните условия. Има слънцезащити специално формулирани за дейности на открито и те са по-адекватен избор, когато сме за по-дълго навън.
Слънцезащитните формули за ежедневно ползване се разрушават в течение на деня, поради естественото омазняване на лицето, потенето, слънцето.. Т.е. в някакъв момент е необходимо подновяване, този момент обаче е индивидуален и зависи от средата, в която сте и какво правите.
Повече информация - 1-ва страница на темата.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 07:30 от Catalano

# 114
  • София
Catalano, можеш ли да дадеш примери за слънцезащити без Butyloctyl Salicylate? Направих бърза справка и наистина се съдържа във всяка минерална. А точно това преобразуване на UV лъчите в топлина, характерно за химичните филтри, се опитвам да избегна, тъй като влошава розацеята.

# 115
  • София
Като говорим за слънцезащита, искам да споделя нещо интересно. Ползвам такава на скин1004, синята капачка. Бях на почистване на лице и преди това ми направиха анализ на кожата с апарат visia. Резултата хич не е добър, ще прикача снимка. Високият процент е супер резултат, колкото по-нисък, толкова по-зле. Интересното е, че откъм слънцезащита съм почти 100%, дори козметичката се изненада и каза, че съм отличник. Много ми стана интересно, теста беше направен на почистено лице. Та донякъде съм спокойна, че явно тази слънцезащита работи за мен. И да, зачервяванията са зле, ама мъча ги. Ако имате препоръки за продукти за тях, ще съм благодарна.

# 116
  • Prismatica Aerie
Catalano, можеш ли да дадеш примери за слънцезащити без Butyloctyl Salicylate?
Не съм срещала и една такава.

PS
Извинявам се! Всъщност, Dr.G Baby Mild Up Sun SPF 35 PA+++ е без. Но, очевидно с по-нисък фактор. И се съмнявам в елегантността на формулата.
Трудно е да се направят слънцезащити с приятни текстури само с TiO2 и ZnO - за да се постигне SPF50, трябва да се вложат в доста висок процент и формулата ще стане плътна, пастообразна, тежка.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 23:29 от Catalano

# 117
Catalano, можеш ли да дадеш примери за слънцезащити без Butyloctyl Salicylate? Направих бърза справка и наистина се съдържа във всяка минерална. А точно това преобразуване на UV лъчите в топлина, характерно за химичните филтри, се опитвам да избегна, тъй като влошава розацеята.

От коя слънцезащита си най-доволна на плажа? Питам, защото и аз съм с Розацея....

# 118
Catalano, благодаря за информацията относно слънцезащитни. Изненадана съм, че Nivea е в списъка. Това беше неочаквано

# 119
  • Germany
И аз благодаря за инфото, много полезно👍🏼 А, какво означава най-популярен бранд? Класацията е за най купувана марка или най-добра, или… зачудих се просто, не че е нещо супер важно. Сега погледнах и видеото, явно е за най-продавана😎

Общи условия

Активация на акаунт