Азиатска козметика и грим - тема 31

• 25 927
  • 270
  •   1
Отговори
# 120
Като говорим за слънцезащита, искам да споделя нещо интересно. Ползвам такава на скин1004, синята капачка. Бях на почистване на лице и преди това ми направиха анализ на кожата с апарат visia. Резултата хич не е добър, ще прикача снимка. Високият процент е супер резултат, колкото по-нисък, толкова по-зле. Интересното е, че откъм слънцезащита съм почти 100%, дори козметичката се изненада и каза, че съм отличник. Много ми стана интересно, теста беше направен на почистено лице. Та донякъде съм спокойна, че явно тази слънцезащита работи за мен. И да, зачервяванията са зле, ама мъча ги. Ако имате препоръки за продукти за тях, ще съм благодарна.

Майка ми също има зачервявания, та като цяло е с розацея. Този крем много й помогна.

https://makeup.bg/product/547293/

# 121
  • София
mamaLina, майка ми е с розацея и търся в момента подходящи корейски слънцезащити за нея. По принцип си ползва една европейска минерална, от която кожата й се чувства добре, взима я от козметичката си, но не е много бюджетна. Мога да я накарам да ми я снима, ако искаш.

# 122
Catalano, Heart

Нивеа от години е с много добри позиции в Азия и както съм чела правят неща специално за там.
Японците ги сравняват с тяхното biore, което за дрогериен бранд и много добро.

# 123
  • Prismatica Aerie
А, какво означава най-популярен бранд?
Oзначава, че е най-обсъждана, търсена и позитивно възприемана от потребителите марка - не е задължително, че се продава най-много. Simple Smile Всъщност, тази класация не измерва реални продажби, нито качество на съставките, клинична ефективност или цена.
Корейският институт използва т.нар. Brand Reputation Index, който включва няколко пункта - колко активно хората търсят или взаимодействат с марката онлайн,  колко често марката се споменава в медиите (в положителен аспект), колко се говори за нея в социалните мрежи, какво е отношението на хората към марката във форумите, дискусии и мнения за марката в бюти форумите и от страна на инфлуенсърите.
А топ 5 най-продавани слънцезащити в Корея са:
--Round Lab Birch Juice Moisturizing Sunscreen
--d'Alba Waterfull Tone-Up Sun Cream
--Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics
--Cell Fusion C Stick Sunscreen 100
--Dr.G Green Mild Up Sun+
Скрит текст:

Глобално:
--Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics
--SKIN1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum
--Beauty of Joseon Relief Sun Aqua Fresh Rice+B5
--Round Lab Birch Juice Moisturizing Sunscreen
--d'Alba Waterfull Tone-Up Sun Cream
Скрит текст:
(Olive Young мисля, че е най-добър ориентир).

Изненадана съм, че Nivea е в списъка. Това беше неочаквано
Nivea e популярен бранд на азиатския пазар, формулировките на продуктите са по-различни от европейските и отговарят на тамошното търсене -леки текстури, съвременни филтри, tone-up и т.н.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 14:02 от Catalano

# 124
Благодаря за включването на всички около розацеята ми. Този крем https://makeup.bg/product/547293/ го имам, но не съм го ползвала, забравила съм го в шкафа! Ще почна да го пробвам поне вечер, за да видя на мен как ще ми се отрази, че почнат ли жегите, няма да е за него. Специално за плаж ме интересува какво ползват, защото при други условия положението при мен е под контрол.

# 125
Загледах днес есенция и ампула на Medi Peel Peptide 9 и се чудя трябват ли ми, не ми ли трябват. Дали са подходящи за комбинирана кожа? (По описание ми изглеждат за суха по-скоро, но на отзиви от потребители вярвам повече, отколкото на описания).

# 126
За колко време ви идват поръчките от YS?Досега само от stylevana и jolse съм поръчвала. Тракинга показва от 3 дни The item is ready for shipment, получих имейл, че двете части от поръчката ми са пратени на 11-ти и на 13-ти април.

# 127
Три седмици в последно време отнема. Ако всичко поръчано е налично. Следете си пратките, че ако са с БГ пощи много често не идват известия.

# 128
Направих поръчка към Йесстайл на 02.04. Изпратена на 05.04. Днес вече виждам, че е в пощенския клон.

# 129
В Кокос има код до 15. май за -15% отстъпка. Проверявах периодично, за да си дам зелена светлина на препоръчан тук серум с витамин С, а покрай него грабнах и топ слънцезащита (която се оказа, че съм използвала, но не съм обърнала внимание, че е именно тази, която всички хвалят Laughing) и един сравнително базов хидратиращ крем, който ми привлече вниманието със съдържанието на сквалан и изглежда, че е реален фаворит в Кореа, не просто в Европа. Решено и поръчано за 2 минути Blush

# 130
  • София
Дай отзиви за крема на s.nature, като го поносиш, моля те, че и аз го заглеждам покрай хвалбите за него.

# 131
Дай отзиви за крема на s.nature, като го поносиш, моля те, че и аз го заглеждам покрай хвалбите за него.
И аз ще помоля за отзив за крема. Не съм чела назад и не знам за хвалбите. Прочетох в описанието, че е за суха кожа. Дали би бил подходящ за мазна, тъй като аз съм с такава?

# 132
Здравейте. Може ли да споделите работещ код за отстъпка в best care? Благодаря ви Simple Smile

# 133
Някой има ми впечатления от Abib Glutathiosome Dark Spot Serum Vita Drop?

# 134
Вероятно ще го отворя веднага от любопитство и ще кажа, но имайте предвид, че съм със суха кожа.

За мазна... като му гледам текстурата и състава със сквалан на челно място - вероятно е подходящ зимен вариант, надали летен. "Безопасен" е иначе, не е комедогенен, в случай, че мазната кожа е обвързана и с лесно запушване на пори и т.н. Потенциално много форми на хиалуронова киселина може да са проблем, на някои хора не им понасят.

Вижте този обзор, подредили са го при тези за "нормална" кожа.
В това пък видео обясняват колко е умен, как е подходящ при всички сезони, вижда се добре и текстурата. От 7:17 нататък.

Общи условия

Активация на акаунт