Азиатска козметика и грим - тема 31

• 67 135
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
Някой с личен опит с Вит. С на CosRX? Имат 2 - 13 и 23%?

Аз също имам този с 23% концентрация. На инструкцията пише, че трябва да се съхранява в хладилник. На мен също ми допада доста, не съм видяла негативни реакции от него. При мен се получава озарява не основно или поне това аз забелязвам.

# 736
Какъв вид е витамин С в продукта и как е формулиран е по-важно според мен, а не изписаните проценти.
По-малките концентрации ги дават, че са по подходящи за чувствителни кожи. Активна съставка е витамин С, та по-големите концентрации се предполага, че могат да доведат до раздразнение. В много статии пишат, че над 20 % не дава повече ползи и не е необходимо, ако се цели избелване и антиоксидантни свойства, в други пишат, че дава по-добри антиоксиданти свойства, ако кожата може да понесе.
Корейците нямат регулация за процентите витамин С както за други съставки, като например аденозина, или поне аз не съм открила такава и се отива отново в полето -зависи от кожата.
Разлика в действието между по-силните и по-слабите концентрации не намирам, единствено че при по-силните, ако не са формулирани добре ми действат като ретинолите, кожата ми посивява.
Витамин С е от съставките, които дават бърз резултат, та ми е трудно да кажа категорично какъв процент е подходящ, щом ми дава конкретния резултат.
Последните 2-3 години ползвам слаби концентрации.

# 737
Здравейте, на 39 г съм с мазна кожа. Бих желала предвид рутината която имам трябва ли  да добавя или премахна неща от рутината ми.
Сутрин използвам витамин ц, хидратиращ тонер, серум с чаено дърво, ниацинамид и слънцезащита.
Вечер- почистващо олио, пяна за лице, ретинол, хидратиращ тонер, бета глюкан и азелаинова кисилина.

# 738
Дами, минавам да се похваля с въздържанието си Innocent
Минаха 11 дни откакто пуснах първата си поръчка от YesStyle със скоростта на светлината и реших, че ще имам втора. Тоест 11 дни търпеливо чаках да получа код за 15% отстъпка, както Каталано беше инструктирала. Hands Pray Въпреки че имах обратен таймер за "само още 1 ден до края на намалението" поне в последните 5 дни Laughing Е, получих кода, така че си пуснах поръчката почти без угризения на съвестта (но си обещах, че това ще ми е последната поръчка на бяла козметика до края на годината, че наистина пак съм на етап малък магазин вкъщи...) Не знам доколко е по темата, но доста задълбах и в декоративна козметика, изгледах сигурно 100 видеа за суочове, взех няколко хитови продукта за устни и един пак хитов кремообразен пигмент, с който смятам да пробвам минималистичен грим за 2 минути - едновременно се поставя върху устни, скули, очи. Неуспешно си търсих малка неутрална матова кафява палитра - нищо не ми е достатъчно неутрално или достатъчно пигментирано. Нищо, и на това ще дойде ред. Много обмислях и хайлайтър на Flower knows от ангелската серия, но реших да изчакам новата колекция...

Показвам в скрития текст какво поръчах, давайте смело с коментари и отзиви, ако вече сте изпробвали. Blush

Скрит текст:

Предишната ми поръчка е от 4.09 и към 12.09 в 12:25 е със статус Ready for shipment. POSTNL-International. Минала е предварително разрешение от холандските митници, вероятно това не означава, че физически вече е там?

# 739
Ironfeather, днес тъкмо сложих в количката пропуснати неща от поръчката от 1 септември и оглеждах тинтове, та твоят коментар ми идва дюшеш за още някое попълнение. 😅 Не знам защо не се сетих да погледна тези на TirTir.

# 740
Много се радвам, няма само мен да ме вкарвате в изкушение, я Joy

# 741
  • Prismatica Aerie
Неуспешно си търсих малка неутрална матова кафява палитра - нищо не ми е достатъчно неутрално или достатъчно пигментирано.

romand - Better Than Palette Spring Fever Edition - Sanded Breeze Garden

ABOUT_TONE - Return To Basic Shadow Palette

romand - Better Than Eyes Hanbok Project -Dry Willow Flower

romand - Better Than Eyes INAPSQUARE Edition - Buckwheat Flower In Black

Предишната ми поръчка е от 4.09 и към 12.09 в 12:25 е със статус Ready for shipment. POSTNL-International. Минала е предварително разрешение от холандските митници, вероятно това не означава, че физически вече е там?
Аз имам поръчка от 31.08. и съм с този статус от 10.09.
Очаквам я след около 2 седмици, съдейки по предишни проследявания.

Хубави неща си поръчала, имай предвид, че JOOCYEE И RED CHAMBER са китайски брандове.

# 742
Jollie § Зари, благодаря ви за коментарите!

Kak се разкрива подтон върху кожа зависи много силно и от личния подтон, та затова гледам суотчове само ако съм убедена, че дадения "модел" е приблизително моя цвят и е снимал на няколко типа осветление. Понякога дори личен тест може да ме подведе - през лятото суочнах палитричка на Денона на ръката си и изглеждаше добре, но на лицето ми не съвсем, но който си маже лицето религиозно със сънскрийн и забравя за ръцете така става (да не говорим, че много рядко подтона на ръката съвпада 100% с тона на лицето). Та си трябва тестване.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 00:39 от Agent Provocateur

# 743
  • София
Първата ми поръчка от Stylejolly пристигна днес. Изпратена на 28.08 от корейците и пътувала близо 20 дни... за което те вина нямат. Пристигна със Спиди, нищо допълнително не съм плащала.

# 744
Моята от 02.09 от yesstyle стои още на On hold. Четох, че чак след седмица има развитие и смяна на статуса, но при мен още няма нищо...

# 745
^^^ каква хубава поръчка, Еми! Със здраве и кеф!

Ще моля за коментар и впечатления за Age Recovery Eye Cream, както и за Face & Neck Mask, за която съм чела много положителни мнения, но някак никога не стигнах до нея. Благодаря предварително!

# 746
  • София
Благодаря,  Агент, ще пиша, макар, че хич ме няма по описанията... маската четох, че се ползва 1-2 пъти седмично и пристигна в комплект с масажор.
Понеже ми е доста... трудоемко да съчетавам продукти  дори след години ползване на корейска козметика, предпочитам да купувам сетове и то травел, за да разнообразявам Blush
Единствено тонери, олио и почистващи купувам пълноразмерни.  Дневната ми грижа обикновено е от сетове.

# 747
Прекрасно те разбирам, и аз така правя, спестява ми време и мислене Grinning Мързелът ми е голям, та затова и толкова обичам съфорумки, които си правят рисърча и тестовете и ми ги поднасят смлени и наготово, винаги ги споменавам с добра дума Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 16:53 от Agent Provocateur

# 748
  • софия
Е то и мен ме няма по описанията, но ще се опитам да кажа за маската. Крем маска, няма силен аромат, не е така, мазна като cheongidan, при мен попива по-бързо, а дозата е точно за веднъж.
Ефектът е сравним с другата - подхранена, гладка кожа.
Върху "neck" a няма по-различен  отчетлив ефект.

# 749
Тази вечер лилавата серия Numbuzin ме очакваше вкъщи. Yesstyle я изпратиха бързо, както винаги. Опаковката на околоочния крем не ми допада, предпочитам по-опростени Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт