Млечни продукти "Алфатар" – Традиция и качество за вашата великденска трапеза

  • 13 154
  • 435
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 14 427
Какво е хубав козунак без кисело мляко 😀

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 12:03 от amini

# 16
  • Мнения: 256
Великденските празници свързвам с топъл козунак и кисело мляко 🍀

# 17
  • Мнения: 407
Много обичаме продуктите на Алфатар, кисело мляко децата си хапват постоянно, аз приготвям за Великден домашни кифлички и козунак и най-много обичам да ям кифлички с кисело мляко

# 18
  • София
  • Мнения: 1 563
Киселото мляко - чудесно върви с козунаците и с дроб сърмата, която приготвям.

# 19
  • Мнения: 2 701
На Великден, а и не само тогава, ядем козунак с кисело мляко. Всички млечни са на почит у дома.

# 20
  • София
  • Мнения: 2 827
Какви са вашите любими великденски ястия с млечни продукти и имате ли семейни традиции, свързани с празничната трапеза? Козунак, ама от този вкусния.. който става на конци, домашен, да ти ухае, да е истински с айрян - обичам. Семейни традиции - винаги украсяваме празничната трапеза. Салфетките следва да бъдат съобразени с тематиката на празничния ден. Важното е да сме всички заедно, да сме сплотени, здрави.

# 21
  • Мнения: 949
Козунак без мляко не може, но не само това- яйцата се хапват със сиренце, на трапезата има сладкиши. Козунакът се консумира с чаша айрян или топло прясно или кисело мляко. Великден без мляко не може.

# 22
  • София
  • Мнения: 9 513
У дома всички са млекомани.
За Великден наблягаме на козунаците с кисело мляко, баница със сирене, както и дроб сърма с кисело мляко.

# 23
  • Мнения: 342
Козунак с айрян, млечна салата, салата с яйца и сирене - става много вкусна. Традицията е да се събираме цялото семейство на празнична траоеза.

# 24
  • Мнения: 489
Кисело и прясно мляко както и заквасена сметана са съставките ми за козунак.Сирене и кашкавал са чудесно мезе за празничната трапеза и не само.

# 25
  • Мнения: 759
С млечни продукти приготвям козунак, курабийки и таратор.

Традицията повелява: козунака винаги да се яде с кисело мляко!

# 26
  • Мнения: 426
Помня правенето на бели курабии поръсени с пудра захар,правеха се поне 10 дни преди Великден, печене на бадеми, месене на тестото с тях и накрая която курабийка оцелее ако не сме ги изяли хихих се потапяха във сладка вода с ванилия и след това пудрата захар. За яйцата беряхме една зелена тревичка  която я слагахме прилепнала към яйцето увито във тънки чорапи и така го потяпяхме във боята ставаха страхотни. Със заквасената сметана правя чудесни картофки на фурна много ги обичаме за грнитура към агнешкото и задължително от киселото мляко и сирене правя страхотна разядка със печени чушки и смлени орехи.

# 27
  • Мнения: 2 114
Вкъщи консумираме много млечни продукти.
За трапезата на велик ден ще има кисело мляко- я за козунака,я за дроб сърмата. Също така правя баница с лапад и какшкавалчето също ще присъства на трапезата

# 28
  • софия
  • Мнения: 3 036
Любимите ми рецепти, в които има млечни продукти са козунак, баница.

# 29
  • гр. Кюстендил
  • Мнения: 433
Любими великденски рецепти с млечни продукти - всяка година залагаме на различни неща, за да ни е вкусно, цветно, различно.
Ще започна от десерта - освен козунак, в който слагаме прясно мляко и много върви отново с прясно или кисело такова, добавяме и още един - чийзкейк - като за крема трябва качествена заквасена сметана, крема сирене, а за основата - хубаво масло.
Също освен традиционната зелена салата с яйца, правим и класическата - шопска с мноооооооого настъргано сиренце отгоре!
Отделно просто за мезе - си режем кашкавалчета и сушени месца.
Агне вкъщи не ядем, за това през последните години си пълним заек, с ориз и гъби и приготвям страхотен чеснов сос от кисело мляко, майонеза, чесън и копър, с който си заливам порцията, понеже много го обичам

Общи условия

Активация на акаунт