Млечни продукти "Алфатар" – Традиция и качество за вашата великденска трапеза

• 13 160
  • 435
  •   1
Отговори
# 405
С удоволствие консумирам всякакви млечни продукти.
Радвам се, когато в магазина, от където пазарувам им продукти на Алфатар и купувам от тях.
Вечер редовно си хапвам кофичка кисело мляко с някакво сладко или мед, а сирене мога да ям по всяко време и със всичко.

# 406
Като дете имахме традиция на Великден да има домашно агне, печено в пещ. Сега свекърва ми има традиция да меси козунаци. Аз обичам да боядисвам яйцата.

# 407
Любими ястия: пита и козунак. 🧁
Традиции: Семейно боядисване на яйца. 🐣

# 408
Аз обичам да правя зелена салата с дресинг от кисело мляко и малко майонеза с подправки, правя каша от коприва със сиренце и лапад с ориз на фурна  и кисело мляко към него. Често у дома се хапва баница , която правя с кисело мляко Алфатар и сирене. Великденската ни традиция е да се чукаме с яйца и да си направим семеен обяд.

# 409
Дроб сърмата с киселото мляко е супер вкусна.Козунак или великденски курабийки с айрян също много обичаме. Правим често баница, а за нея си трябва вкусно сирене и кисело мляко. Яйчена салата също става много добра. Боядисването на яйцата си е семейна традиция,която спазваме. Все още не съм се научила да правя козунак и курабии, но никога не е късно да се опита нещо ново. Весело посрещане на Великденските празници.

# 410
Семейна традиция при нас е да започнем великденската неделя с баница с мляко и сирене. Това ни събира около масата с много смях и хубави спомени. За основно винаги има нещо млечно – тази година ще правим агнешко с млечна заливка и свежа салата с овче сирене.

# 411
Много обичам като се съберат много козунаци да си направя с крем карамел.Чудно става,всичко изяждаме.

# 412
  • София
Любимите ми ястия за великденската трапеза винаги са допълвани с продуктите на Алфатар. Козунак с кисело мляко, дробсърма от агнешко а също и великденска баница със сирене, спанак или зелен лук.  Много харесвам пролетните празници. Времето и атмосферaта, зеленината в природата. Вкусните ястия и слънчевите дни. Желая Ви хубави Великденски празници.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 10:22 от Savileta

# 413
Козунак, курабийки, дроб сърма  с кисело мляко - класика.

# 414
Прясно сирене, мед и топъл козунак – това е моето идеално великденско утро. Семейната ни традиция е да отидем рано на църква, после да закусим заедно с тези вкусове от детството Kissing Face

# 415
Приготвям баница със сирене. А, на Великден ядем козунак с мляко.

# 416
Обожавам великденската пита със сирене – винаги я приготвяме по стара семейна рецепта. На трапезата ни задължително има и печено агне с млечен сос. Всяка година цялото семейство се събира в неделя сутринта за обща закуска с козунак, яйца и домашно кисело мляко с мед

# 417
Какви са вашите любими великденски ястия с млечни продукти и имате ли семейни традиции, свързани с празничната трапеза?

Козунак с кисело или прясно мляко на Великден присъства задължително на трапезата, както и маслена погача със сирене. Не пропускаме и домашно приготвена баница със сирене освен по празниците и да вземем за из път, когато не сме удома!

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 09:00 от drago_2008

# 418
  • София
Какви са вашите любими великденски ястия с млечни продукти и имате ли семейни традиции, свързани с празничната трапеза? - Киселото мляко ни е сред основните консумирани продукти у дома. С повод и без повод. Не сядаме без кисело мляко на трапезата, а на Великден то е идеално допълнение и към козунака, и към агнешкото с ориз, и към дресинга на зелената салата, и като айрян (даже с малко мента за наздравица).

# 419
Млечна салата със сварени яйца, става много вкусна.

Общи условия

Активация на акаунт