Голяма глава на бебето

• 1 133
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Ако се обадите в Надежда и Щерев за Чачева и Чавеева и кажете, че е открит проблем и искате второ мнение, мисля, че ще Ви вместят в графика възможно най-скоро.

# 16
  • София
Това е добре, щом сте правила, какъв правихте, какво обхващаше?
Беше базов пакет, Даун, Едуартс, Патау. Но явно сбърках, трябваше най-големия пакет да взема…

Минете второ и трето мнение и те ще ви кажат дали се налага по-обширен пакет

# 17
32 седмица, освен да родиш, не може да се направи кой знае какво..
Не си вкарвай извънредно мисли.. няма смисъл.

# 18
  • София
Разбирам страховете ти. При мен беше различно - имах кървене до 25 седмица, първите 2 пъти беше поради отлепване на хориомона, частично за щастие, но после не се разбра причината. Много ме беше страх. После видяха малко околоплодни води и точно Маркова, съпругата на Марков, ми каза да говоря със следящия да "вадят" бебето в 30та седмица. Бях в шок,  защото на всички е ясно, че 30 седмица е много рано.
Веднага отидох при друг лекар, за още фетални - нищо общо със истината! Това се случва миналата година точно април. С повече протеиново хранене си докарах супер количество на околоплодните води, но дори и тогава не са били малко.

Главата никога не е ясно точно колко е. Истината е при самото раждане. Познавам жени, на които казваха, че главата е голяма, а родиха бебета с нормални размери.

Препоръчвам за фетална ехокардиография доктор Маринов. Той преглежда и в Надежда.
За фетална  - доктор Мирчева София мед, Чачева, Чавеева, Стратиева. Никой друг освен тези имена.

ПС. бебето ми днес стана на 8 месеца, живо и здраво.

Стискам палци всичко да е наред!

# 19
Разбирам страховете ти. При мен беше различно - имах кървене до 25 седмица, първите 2 пъти беше поради отлепване на хориомона, частично за щастие, но после не се разбра причината. Много ме беше страх. После видяха малко околоплодни води и точно Маркова, съпругата на Марков, ми каза да говоря със следящия да "вадят" бебето в 30та седмица. Бях в шок,  защото на всички е ясно, че 30 седмица е много рано.
Веднага отидох при друг лекар, за още фетални - нищо общо със истината! Това се случва миналата година точно април. С повече протеиново хранене си докарах супер количество на околоплодните води, но дори и тогава не са били малко.

Главата никога не е ясно точно колко е. Истината е при самото раждане. Познавам жени, на които казваха, че главата е голяма, а родиха бебета с нормални размери.

Препоръчвам за фетална ехокардиография доктор Маринов. Той преглежда и в Надежда.
За фетална  - доктор Мирчева София мед, Чачева, Чавеева, Стратиева. Никой друг освен тези имена.

ПС. бебето ми днес стана на 8 месеца, живо и здраво.

Стискам палци всичко да е наред!
Изключително много се радвам, че бебчето Ви е здраво ❤ вече ходих при доктор Маринов, благодарна съм на всички, че ме насочихте към него! Докторът ни обърна внимание и наистина нямаше дупка в сърцето, а изтъняла преграда, като ни успокои, че бебето ни има здраво сърце! Докторът наистина е страхотен и лично ни записа спешен час при Чачева. Чакам с нетърпение прегледите при нея, Чавеева и Стратиева, записала съм и при трите! Хванали сме се като удавници за сламка и се надяваме Марков да е направил огромна грешка…

# 20
Някъде в паметта ми имам спомен, че има значение и количеството на околоплодните води - различното количество, оказва влияние върху образа при изследването. Незнам обаче прочетено в статия или изказано от лекар е. Много години минаха, дето се казва и баба може да стана вече.  Стискам палци обаче за леко раждане и здраво бебе!

# 21
Ама това с меренето в корема е голямо фънта-мънта... 2-3мм да преместят маркера и цъкат веднага няколко седмици разлика...

# 22
Ама това с меренето в корема е голямо фънта-мънта... 2-3мм да преместят маркера и цъкат веднага няколко седмици разлика...
Добрите специалисти определят гестационната седмица по няколко размера - на главата, гърдите и на бедрената кост, както и по анамнезата за последен цикъл.

# 23
Да де, ама ако един от тия показатели мръднат с 2мм и вече главата става голяма и не отговаря. Факт.

# 24
Ако лекарят е некадърен, да, може да измери погрешно. Обикновено обаче тези, които са специалисти във феталната морфология, рядко допускат грешка и ако не са сигурни, викат колеги или пращат за второ мнение. Аз бях при Стратиева и бебето се роди с очакваните размери.

Общи условия

Активация на акаунт