КГБ = Клуб на Готините Баби - 231

• 23 328
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
Пипи, видях, браво на Вики!
Много професионално пипнато и такава прецизност за детайлите...

Май ще минавам в хибернация и ще чакам поне 20° да стане...
То тва живот ли е... Нямам си нито зимни дрехи, нито зимни обувки, добре, че още си имам парно... И него ако ми спрат, направо ставам какавида, докато дойде топлото време...

# 136
  • някъде другаде
Тану , грудка си купих. Миналата година сях семенца , но не знаех , че ще направят грудка. Семенцата ни ги подариха на кръщането на внучката. Тя се казва Далия.
Пипи , Вики има талант.
Песничката за лягушка и аз я харесвам. Обичам руски песни.

# 137
Влизам, излизам, все набързо. Сега се кротнах и ей ме на пак тук 😁
Пипи, браво на Вики! Абе, тя крушата не ражда ябълки Simple Smile Водите ли я някъде на уроци?
Янче, а какво ново при Анжелка, нищо не каза за нея?
Тони, не си сама тук от обичащите руски песни. Аз също обичам и доста още момичета.
Клечице, уж казаха да стискаме зъби до сряда. После уж щяло да се стопли. А дано!
Аз дремнах 30-40 минути. Не че бях пушка, но реших да не се отпускам, та и банята измих и сготвих едни телешки наденички с чеснов доматен сос, даже и се боядисах. Вечеряхме, пуснах миялната, влязох да ви нагледам и май ще си лягам да набирам сили за утре.

# 138
  • София
Пощурах се насам натам. след като след обяда предремах и пак при вас дойдох.
КЛЕЧИЦЕ, избива ни на поезия.

Всъщност не вали
Небето слиза при Земята
по стълбичка от дъжд.
И гали с пръстчета тревата й,
по-пухкава от плюш.
Земята днеска е момиче,
Небето е момче.
И те изглежда се обичат.
(държат се за ръце.)
Земята сваля срамежливо
вечерната си дреха.
Небето цяло се разлива
от нежност във ръцете й.
И после дълго се прегръщат,
затворили очи.
А всички хора, скрити в къщите,
си мислят, че вали...
Не можах да открия автора на тези редове. Върти се из Вайбъра.

Резервирах масата. Връзвайте всички котки в чувалите. Stuck Out Tongue Winking Eye Дядото има идея да ни запознае с дядовците Stuck Out Tongue Winking Eye, които са окупирали нашата кръглата маса.   Предложих му да сключим нещо като шефство. КГБ с ЦРУ. Що пък не? Joy

И аз харесвам руските песни. Лягушка и на мен ми е любима.
За малко да се сбутаме с КАССС на портата, но реших първо да мина на визитация при ЯЖКА и после при вас.
Започнала е АБ, но пак отвреме навреме я втриса. Утре ще отиде до Токуда, но чак привечер. Сутринта мислехме да не ходи, но по-добре е да отиде.

За сега толкова. Къде са останалите? Да не вадя домовата книга и да ги привиквам една по една. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 139
Ох, голяма съм шматка 😬
Като влязох преди имах питане към Клечица, че прочетох тревожна новина и се притесних за нашия принц. Клечи, в коя клиника го водиш? Виж на каква новина попаднах и веднага за Чарли се сетих -

Фло, предай поздрави на Яжка!❤️ Дано пребори бързо тая гадост!

# 140
Синът беше още студент, баща му донесе две кученца , та дали си бяха болни или тук се разболяха, не знам и не помня. Спаси ги. Баща му даде пари за  лекарствата с желание да се учи. Ама много грижи помня ,че положи.
 Дано не е там, дано нищо му няма на Чарли че ни е тотем. Писах много за китки, коментирах и  натиснах каквото не трябва , отказах се да повтарям, то не е   и възможно.

# 141
Тихо се сипе последния сняг,
аз на балкона пуша на крак.
Лято идвай, нека е топло,
нека сега грее в сърцето малка звезда.
Колко е различен светът и хората.
Хубаво е да си обграден от добри
и обичащи хора и колко малко е необходимо да се усмихнеш.
Силен заряд получих от "Матилда",
Препоръчвам го за деца и възрастни, в Операта. Допада ми, че
Има представления от 14.00ч. Вчера
беше прекрасен ден, необикновен.

# 142
Пипи, поздравления за Вики! Впечатлена съм! Ходи ли на уроци по рисуване? На моята внучка ѝ "идва отвътре" и много ми се иска да някой да я учи. Изнамерила си е клипчета как се рисуват различни животни, пуска и спира на пауза и сама действа.
Преди малко се прибрах от родителите ми, мама покашля и все ѝ се спи, няма сила. Утре ме подхваща въртележката по куче и внуците. Добре, че днес успях да си поспя. У дома всичко е на вили-мотовили. Зарязвам го така и лягам. Поне ММ е успял да подреди мазето. А, и колата нещо ми дава ядове, точно преди предстоящото ми пътуване към Сапарева баня. Хич не съм на кеф.
Лека нощ, момичета! Бързо възстановяване на болните!

# 143
Добро утро от двама ранобудници!
Тук съм с кафето - разходката е отметната и Кучо е напълнил тумбачето и щастливо похърква до мен.
Малко му трябва да е доволен - да е разходен, да е нахранен и ако може, някой да го обича. Последното го има в излишък, а за мен то включва и първите две неща, та ,,няма начин, да няма начин "" да изляза в 5.30 в снежното време на разходка.

А тук сняг има...
Април е използвал, че спим да ни изненада със побелели покриви на колите, побеляла трева в градинките, а и дърветата са толкова бели, не мога да разбера сняг ли е или цвят.
Безсрамник, хич не му прилича, но както казва Кассси ще стиснем зъби и този път. То какво друго ни остава, природа, това е положението.

Кассси, благодаря, че ни мислиш с Чарли. Много ми стана мило, но и малко притеснено.
Не, не ходим в тази клиника, но е в квартала и се разхождаме покрай нея.
Само веднъж сме минали тези дни от там, че все гледам да притупам разходките, че или вали, или духа.
Тази клиника е към общинския приют за кучета, доста е занемарено и не знам някой дали си води животното там.
Ти как си днес, Каси?
Попремина ли ти като преспа?

Тетка, и на теб много ти дойде свръх напрежението....
Стискай зъби, момиче, и загърбвай маловажните неща, имаш нужда и ти  глътка въздух да поемеш....Лошо е, че не знаеш, кога ще дойде по- спокойното време, но и това ще мине....

Яжка, дано си по- добре и антибиотика действа....

Мериан, ти какво го закъса, момиче.
То на нашата възраст един проблем води след себе си друг, но щом си се заела, действай по ред и търси първопричината и дано попаднеш на кадърни и заинтересувани да помогнат специалисти....

Мамси, ти с твоето ходене по мъките стигна ли до яснота кое от кое е и по- важното, как да се лекува...

И за Гъбка мисля и пращам добри мисли....вярвам, все по - добре ще става, дори и по- бавничко...

Адашке,
много нежно стихотворение си публикувала.... Земята и небето се обичат....никога нямаше да ми хрумне такава асоциация...

Красива Бела, разбирам емоциите ти за Матилда. И аз исках да отида с моите мрънчовци, но не успяхме - водих ги на ,,Българската литература накратко"' от Иво Сиромахов, два пъти на кино, на един концерт в НДК и време не остана.
Те следващите почивни дни пак ще са при мен, но Матилда няма да се играе...

За срещата при Дядото - все още не знам моите черни котки дали няма да ме спрат, иначе искам, но е под въпрос присъствието ми.

Почти изпих кафето.
Днес имам амбициозните планове най - после след доста голямо прекъсване, да си взема раничката и да отида на фитнес. Трябва и да скокна и до Билла да понапазарувам, и чаршафи и хавлии, чакат в пералнята, но не са спешни.

На вън започна леко да просветва.
Да е хубав денят ви!

# 144
  • някъде другаде
Добро утро!
Станах рано, До Правец ще отида със сестра ми и от там с автобус до Ботевград. Ще се наприказваме с приятелката.
Тук е много студено има и захванал се  сняг. А бе зимна приказка , но да не е през април.

# 145
Добро утро от снежна София!
На 7 април дърветата са със сняг
и само календарът ме върна в
реална. Студено, но няма ПЧ и се
диша.  След малко редовната
разходка до Фантастико и редовните битовизми.
Болните да оздравяват!
За утре съм на линия.
разходка до Фантастико и след това,

# 146
Добро утро и от мен!

# 147
  • Вила Великула
Добро утро и от мен! Мразовито и заснежено е времето при нас. След малко тръгвам към офиса и си мисля, че в София ще е по-зле. Ще видим.
Момичета, много ви благодаря за добрите думи за Вики. Питате ме дали ходи на уроци - да ходи, вече няколко години. Определено има око и ръка, но там и доусъвършенстват нещата. Докато аз съм абсолютно самоука.
Разказвала съм ви, че още нямаше 3 години, когато в търсене на забавления докато е при мен и сложих пред нея малки платна и акрилни бои и и показах какво се прави с тях. Тя тогава с никаквите си умения на почти 3 годишна направи такива страхотни комбинации от цветове и шарки, че всеки "модерен" художник би завидял. От тогава не спирах да казвам, че детето има талант и трябва да се занимава с това. Послушаха ме и я записаха. А ако знаете колко бои и платна сме изрисували. Някои са били сполучливи. Някои не съвсем. Дори правихме опити с разливен акрил и станаха интересни импровизации. Дълго време стояха в къщи в една кутия, докато миналата година на фермерския пазар в селото, където тя участва с изработени от нея гривнички, разделители за книги и т.н. , реших да ги изложим и да видим как ще се приемат. Ами да ви кажа първи се купиха от хората. Беше останала една картина и Вики я подари на жената, която продава в селския магазин. От тогава въпросната продавачка не спира да ми казва как всеки който влезе в магазина и я види, изка същата.
Ето това са картините на едно две години и половина дете.

# 148
Пипи, радвам се на Вики!
Детето определено има талант -
развивайте го!
Представям си какво яйца ще
сътвори. Да ги покажеш!

# 149
  • София
Добро утро, красавици! Hug
На 7 април се отбелязва Световния ден на здравето и Деня на здравния работник. Днес празнуват лекари, зъболекари, сестри, акушерки, фармацевти и всички медицински работници, посветили се на каузата да се грижат за здравето на хората. Празникът се отбелязва от 1948 г.
Да сме живи и здрави здравните труженици, а на вас пожелавам да сте здрави и по възможност по-рядко да прибягвате до услугите ни. Grinning
На боледуващите дружки пожелавам скорошно оздравяване.
ПИПИ, знаеш, че и аз съм почитател на таланта на малката художничка. Имам две нейни картини и когато бяхте у нас ви показах едната. Другата е в кабинета ми. Жалко, че не мога да качвам снимки, та да я покажа и на останалите момичета. Все очаквам да направите изложба Баба и внучка рисуват. Grinning
Дежурна съм по кафе. Няма да готвя. След обяд съм на тръстиката. Стойте на топличко, ако не ви се налага излизане.

Общи условия

Активация на акаунт