КГБ = Клуб на Готините Баби - 231

• 23 309
  • 722
  •   1
Отговори
# 120
Привет, момичета!
                 Клечи, при нас си вали сняг и то от ранна утрин. Не се задържа, като падне на земята, но интензивно снежинките танцуват из въздуха.
                 Фло, кога е балът на Ники? Ние сме на 30-ти май и чакаме да видим датите за трета матура по желание, защото в момента съвпадат с бала на Неда. Писах до МОН, уведимих и у-щето та да видим какво ще избистрят. Ако остане същата дата от 14 часа ще мине без тази матура. И ние разглеждахме снимки от баловете на нас, дъщерите и стигнаха до извода, че е много добре да имаш книжен албум, а не снимки в нета.
                 Скачам, че някой явно идва на кафе. Звъни се на вратата.

# 121
Диди, и тук запрехвърчаха снежинки.
Хич не им се радвам.  Помислих, че вятъра носи бели листенца от сливите и крушата долу, но не, сняг си е.

Готова съм с тържествения обяд по случай раздялата  - цяло парче свинско с бял ориз на фурна, пилешки бутчета намазани с мед, горчица и червен пипер печени на еърфраер  и палачинки на плоча по рецепта, която Майчето беше постнала тук преди  време.
Рецептата - https://youtube.com/watch?v=cIDIPB9W28A&si=qPS7iSWCEy18EU5E
За мен най- добрата.
Салати не ям и не предлагам ( имам кисели краставички за гости) , но пък всичко ям с кисело мляко и имам поне пет вида такова .

Тъй.
И аз да пиша за манджи, че не се знае, кога пак ще готвя, няма да е скоро.
Сега малко свободни занимания (да си погледаме телефоните) докато дойдат родителите.

Чаааф за сега.
Да ви е вкусно на обяд и мързеливо следобяд.

# 122
  • на чист въздух
Аз днес пак съм на вълна цветя, ама като видях, че при Диди прехвърча сняг си ги прибрах обратно. Имам цветарници, който са отвън/ пак от мъжът ми/ и чакат цветята. Фукам се
Да ви заредя с положителна енергия.
Виждам имате вълнения покрай внуците за матурите, баловете. Това са чудесни емоции и следващ етап на децата в живота. Нека са здравички и успешни.
Макавелке, наистина си трябва действие за да се осъществят мечтите ни. Много ми хареса.
Тони завид. Как искам и аз да не готвя, ама на с тоя капризен м в чудо се виждам.

# 123
  • Вила Великула
Добър ден с априлския сняг. При нас прехвърчат доста тлъстички снежинки, но няма как да натрупа, защото са много мокри и ефирни. дано само да не повреди овошките, че точно са се разпъпили.
Аз току що си предадох внучката. Вчера като си тръгна приятелката, каза че и е скучно  и да идват да я взимат. Днес друга песен - не ми се тръгва. И - чакайте ме много скоро пак.
Аз също като Тони няма да готвя, защото имам огромна тенджера с пилешка супа. От вчерашната паста Аматричана остана и като я претопля ще си е супер. Всъщност за вечеря ММ иска пресни пържени картофки като гарнитура на суджука, който щял да си пече. В момента се върти една пералня и миялната също.
Чака ме голямо чистене, но нещо никак не ми се започва. По-скоро ще поработя.
 Утре ще съм плътно цял ден в офиса, че толкова много срещи си наредих за деня, че дано да не съм застъпила някои.
Ян, големи красоти е направил ТМ. Вие май сте семейство творци в къщи.

# 124
Обеден привет и от мен!
Само съм ви чела, че и мен като Яжка вчера аха, аха да ме втресе. Пих упсарин и уж се уталожи, но цял ден поддържах от гадната температура 37,4-6. Син 2 вчера излива поредния бетон на къщата която си прави и нямах време да боледувам, трябваше поне ядене да има. Осигурих го и вечерта вече и вечеря отказах и всичко. Днес положението е същото. Добре, че имам ядене за обяд. За вечеря ще го мисля. Сега съм взела ударни дози от какво ли не, завила съм се да ви нагледам и силно се надявам като подремна да съм пушка, че съм планувала да мия банята.
Фло, прочетох за Гъбката, от опит с татко не съм изненадана, че бавно се случват нещата, но знам, че ще се случат. ❤️
Ян, за хвалба си е! Много е красиво! Браво на момчето ти!
И за баловете прочетох Simple Smile Хубави вълнения! Разбрах, че тоалета на абитуриента на Фло е готов. Диди, а вашия готов ли е вече, в каква цветова гама ще сте?
Оставям ви за сега. Дано подремна и се събудя  кипяща от енергия 😁
Чаф, прекрасници 🥰

# 125
Тони, забавлявай се на MAX - затова си там Hands Plus1
Клечи, Пипи, предадохте внучетата - полека с шетането. Починете си - то няма да избяга - вас чака Smirk
Фло, нищо не правихме на село - децата играха, ние си говорихме, бабата ни се радва ... и така. Като спре да вали пак сме там - този път на работа, да ошетаме за Великден, че тогава би трябвало да се съберем всички. Само  да сме живи и здрави Simple Smile
Дидиа, Фло, чакат ви щастливи моменти през май. Дидиа, вие приготвихте ли тоалета? Момичетата са много по-сложни, както казах миналия ден!
Ян, супер са цветарниците - явно съпругът ти обича да работи с желязо.
Кассс, почивай бе жена - първо оздравей, после шетай. Със сигурност утре ще си на работа, така че постави се на приоритет №1 и така

Сега ще ви "пусна" една любима песен за добро настроение в следобеда Heart

# 126
  • някъде другаде
Тук също валя сняг. Има днес пазар , та ходихме. Купих си една Далия , три вида гладиоли и една бегония за саксия. Като се прибера в петък ще градинарствам. Предполагам , че цветните лехи ще са за плевене.
Ян , цветята ти са страхотни.
Ще чакаме снимки от баловете.

# 127
  • София
По едно време говорих с ТЕТКА и тя ми казва, че при тах започнало да вали. След 2 мин. заваля и при нас. Явно синоптиците познават. Не вярвам да се задържи, защото земята е много мокра. Пеняви се април, но променливото му настроение ме накара да си извадя палтенцето и прибраните вече боти. И това ще минееее.
Прозвъних всички обичайно заподозрени, само с ЛУННО ЦВЕТЕ не успях да се свържа. Дълбоко се е законспирирала нашата дружка. Извън обхват е. Ще се чуем.
ДЕБОРАНА сладурана не може да дойде - служебни ангажименти.
И ЖАНА сладурана няма да дойде ( пак има проблем с влизането в темата. Чете ни, но не може да пише. Поне се радва, че има възможност да чете. Все е нещо. ) Не може да дойде във вторник, защото навигатора й е болен. Да поясня, че в ролята на GPS е ЯЖКА.
При ЯЖКА май нещата отидоха на Еризипел ( червен вятър ).Стрептококова инфекция. Започва да пие АБ - Аугментин. Поздравява ви, но не й се пише, че не искала да се оплаква.
КАССС, като започнеш да се разболяваш, веднага взимай Магневир. Пресича на минутата. Аз имам в аптечката винаги запас. А, сега нямам, че щерката го изпи. Ще си купя. Слушай какво те учи МАКАВЕЛИ. Банята може и да почака.
МАКАВЕЛИ, добре сте направили, че сте зарадвали бабчето. И при вас работата няма да избяга. Тя вас си ви чака.
ТОНИ, правиш ми скомина с тези китки. От няколко години зарязах градинката си. Отглеждам само рози.
ЯН, много ми харесват предмети от ковано желязо. Голям почитател съм им. Много е красиво! Браво, момиче!
Имам покана за обяд. Отивам да уважа гаджето. На вас - спокоен следобед.

# 128
Клечи, на мен ми е мързеливо още от сутринта. Напоследък все ми се спи. По цял ден. И през нощта, де.Smirk
Добре, че готвенето за обяд ми се отложи. ММ замина за село да ремонтират със зетя някаква машинария. За вечеря ще правя баница със сирене - бързо и вкусно.
Ян, адмирации за ТМ! Особено ме впечатли първият цветарник.
Макавели, и на мен тази песничка ми е в "Любими".
Тони, далията грудкова ли е или семена си купила?
Фло, ти някак си си се уредила с разтегателно денонощие. Иначе не мога да си обясня как успяваш да се справиш с толкова неща, плюс да ни нагледаш всички нас поотделно
Яжка от къде е лeпнала тоя червен вятър?
Бързо да оздравяват с Касс.
При нас вали зимен сняг. Ще се наложи нощес да включвам духалка в парника. Вярно, че са само четири корена домати, ама толкова време ги дундурих, няма сега да се предам, я!

За Гъбката

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 21:12 от тану

# 129
  • Вила Великула
Аз получих неочаквана помощ. ММ предложи да изчисти цялата къща с прахосмукачка. Аз измих банята. Мислех да е по основно чистене,  ама май ще го отложа за преди Великден. Явно ми се натрупа умора. От както сме се прибрали от почивката всеки ден поне по 10 часа работя. Поела съм голяма част от работата на дъщеря ми. Малко ми идва нанагорно, ама трябва да се справя.
Да ви похваля Вики. Вчера за няма и половин час, гледаше една снимка от телефона на брат и и го нарисува.
Слагам за малко. Мисля  че за нейните 9 г.е перфектна.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 07:57 от pipilota6

# 130
Има дарба детето, нататък времето ще покаже накъде ще тръгне.

# 131
  • на чист въздух
Браво на Вики, нека продължава. Дори и като хоби да и остане. Не съм забравила картичката, още си я чакам.
Тану преди 3г бях сяла дали от семена и на есен се оказа, че са образували грудки. Така можеш да си ги размножиш.
Болничните бързо оправяне.

# 132
  • София
Здравейте, момичета!
Яжка, много неприятно! Стискам палци да се оправиш бързо и без последствия!
Касс, оправяй се и ти!
Ян, браво на твоя мъж! Обичам такива неща, имам три цветарника в хола, но са купувани.
Песничката за лягушката си я пея аз, знам текста.
Свърши ваканцията и бабите сдадоха внуците! Не търгувайте, пак ще дойдат! Пипи, Вики има талант!
При нас си вали сняг на парцали и даже натрупва. ММ болен, внуците ги изпратихме у тях , за да не се разболеят.
Не се впечатлявам ,че за Великден трябва да изчистя. Като ме боли ръката и не мога, ще действам доколкото мога.
Ще се пробвам на дойда във вторник, ако не са ме взели от гастрото ще мина набързо преди физиотерапията. Трябва да пия лекарства през устата, но с моите полипи в стомаха това не може да стане. Затова утре ще се консултирам с доктора кога ще ги отстранява.

# 133
  • в сърцата на любимите ми хора
Браво на Вики. Да продължава все така. Талант има, от нея остава трудът 🤗.
При мен също прехвърчат снежинки, но се топят. Да свършва вече това непостоянно време, че дотегна.
Имам поръчка от щерката за каскадна петуния и след седмица ще ходя до един разсадник в Требич да взема 5-6 саксии. Тогава разсадът щял да е готов. Аз тази година ще се пробвам с магданоз в сандъче. Дано стане.

# 134
  • Кубрат/ Пишурка
Писах, писах и... Анжела се обади. Вместо да публикувам бързах да й отговоря. Да, ама говорихме около 40 мин. И писаното изчезна.
Сега по - накратко. Днес имах гости за кратко. Галенини дойдоха за 15 - 20 минути. Галена веднага грабна книгата на Боряна. Започна да чете на случаен принцип и после каза : Мамо, когато я прочетеш ще ми я дадеш и аз да я прочета. Чак зяпнах. Галена и поезия! Тя чете много, но все проза и то от четеца. Не бях я виждала да се интересува от стихотворения. Но може би авторката тук беше важна. И с какъв ентусиазъм обясни на Наско коя е.
Яге, лекувай се сериозно! А за Касс може и нещо по - леко. Едно време с Анжелка спазвах принципа на Дидия - с много витамини. Действаше!
И от мен браво на Вики! Има талант детето!
При нас вали дъжд от сутринта. Гадно!

Общи условия

Активация на акаунт