КГБ = Клуб на Готините Баби - 231

• 23 243
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
За двора дума не отварям не защото съм скромна, а защото ме е срам.

# 106
  • Вила Великула
Ами аз виках, виках неволята и като видях, че не мога да различа трева от салатки, взех се в ръце и сама я оплевих, но това е само около салатките. Цветята и те не се виждат от треволяк, но друг път. Сега да оправя миалната и съм обещала спагети със сос Аматричана.
Фло, ти само подпитваш, хайде включи се в анкетата.

# 107
  • София
За мечтите за дългия живот - мечтая си само да сме здрави всички. Другото ще го наредим все някак.
Фло, като споменатите от тебе добавки едно време изписваха на всички ученици над 7 кл. и студенти д-рите от Правителствена б-ца. Да ни било лесно ученето, да сме отличници. Че кой е казал, че е задължително. Аз моите рядко ги пиех, но и не учех старателно. А като станат жените на 45 г. ги тъпчеха с лексотан по домова книга.
Случи се веднъж да имам много ниско кръвно, световъртеж и прилошаване в гимназията. Тамошните д-ри ми предписаха 2 стр. рецепта с разни хапове за нерви и мозък. След това бях на гости на леля ми в Търново и тя ме заведе в поликлиниката. Е, тогава случих на д-р - предписа ми пържоли със салата и червено вино. Много ми хареса рецептата и си я изпълнявам стриктно и до сега, само смених виното с бяло.

# 108
  • София
Е хайде и аз.
До тук било, каквото било. Голяма част от мечтите ми се сбъднаха. Не знам на кого да благодаря - на Всевишния ли, на Аладин ли, на гаджето  или на Неволята, която ме е мотивирала да се боря за мечтите си.
От тук нататък - за Ромео и за себе си мечтая да сме здрави и с акъл. И колкото може по-дълго да сме заедно. За децата си искам най-доброто - да са здрави, да намерят мястото си под слънцето и небето над тях да е синьо и мирно. Да ги видим пораснали, реализирани. За сега се радваме на техните мечти. Една от най-големите ми мечти е да дочакаме правнучетата. ( Затова се присмивам на всички, които са дочакали това. На каквото се пресмееш, ще те стигне. Така казваше моя вуйчо. Дано!)
Колкото и да не обичам да пътувам, напоследък си мечтая да заведем внуците на една екскурзия до Москва, Санкт Петербург и ако успеем, още веднаж да се срещнем с руските ни приятели.
В личен план несбъднати ми останаха няколко мечти. Свързани са с музика, танци и сцена. Е то не може всичко на 100% да се сбъдне. Нека нещо остане и за следващия живот. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 109
Здравейте.
Докато дойда пак,  вие няколко страници сте изписали.
Карам по ред ... и по спомени ...

За козунаци и топъл хляб сте си говорили ...  Обожавам всичко тестено.
От ,,вредните"" храни, от които се дебелее, най - малко обичам торти.
Всичко друго обичам + шоколад и сладолед .

За Гъбката...
Благодаря, Фло, че подържаш връзка с бат Павли.  Моля се, Гъбка все по- добре да става... и ще стане!

Ян,
много е красиво!
Това на улицата встрани на входната врата ли е ?

За мечтите....
И аз искам като Пипи малко уточнение .
Животът си ни е както сега, но от тук нататък е  ,,разтегнат"" и да го живеем  в ,,средната и късната зряла възраст"" много повече години или ?
Ако е да работим до 80 - 90 г. хич не съм съгласна с промяна на статуквото.
Аз и сега имам планове да живея поне до мнооого късна  зряла възраст и правя всичко за да се случи .
На доста от предпоставките за това, да не кажа на всичките, отговарям.
Но аз предполагам, а оня отгоре разполага - дано е благосклонен - смятам, че заслужавам.

Как искам да живея  - до сто години - като сега. Харесвам си живота!
Да спортувам, да пътешествам, колкото имам възможност и средства, да се забавлявам с внучета, кучета, а след години и правнучета....
И нещо, което искам да го имам през всички години занапред  - КГБ и БГ Мамма  и всички, които смятат, че имат нужда от виртуалното и реалното общуване, споделяне и подкрепяне .
Реалният ми живот е доста беден на нови контакти, а виртуалното общуване  ме обогатява и дава цвят на дните ми

Адашката ме превари, но после ще я чета....

И последно -
Яжка
ако види случайно - моля обади се с две думи как си?
Да не пускаме кучето следотърсач да те издирва.
Ако имаш нужда от нещо и можем да помогнем, също пиши.

Мисля те!!!

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 19:09 от Важна клечка

# 110
  • София
Колко е хубаво да споделяме и мечтите си!
Нека публиката от клона да види, че можем да си говорим и за "по-така неща" Stuck Out Tongue Winking Eye а не само за манджи, за чорби и плетки. Много им се радвам на тия "гости - скрити и видни" . Днес по едно време пак имахме доста посетители. Никога не им се нервя. Даже трябва да им се радваме, че с интереса си повдигат самочувствието ни!
Момичета, говорих с ЯЖКА. Няма нужда от нищо, но докато говорехме пак я втресе. Явно вчера много се е настудила. Тези дни ще си дойде синът й, прави сметка да забърка любимото му реване. Grinning След малко ще мина на визитация.
А сега очаквам внучетата за вечеря.

# 111
  • някъде другаде
И понеже мечтаем искам мъжът ми да е жив и заедно да доживеем моите 99. Да се радваме на внуци и правнуци и да живеем така , както си живеехме. Е и да се пенсионираме , да пътуваме а бе да сме заедно.

# 112
Ето съм и аз!
             Чета за мечтите и си мисля колко сме скромни. Единствената ми мечта в момента е мирно небе и малко разум в тъпите глави на някои самозабравили се. При тези условия всичко друго ще върви по реда си. Няма как да се впускам в други мечти при положение , че ме съветват да се запася с храна и вода най-малко за три дни. По тоя повод и един виц - запасете се за три дни, защото на четвъртия ще дойдат руснаците с водка и пелмени. Липсва ми намигащият емотикон.
            Екскурзиянтите се завърнаха и са много доволни. Разгледали са Пловдив, Старосел, Копривщица, Панагюрище и още няколко пъти са спирали в различни места. Уморени са. Посрещнах  ги с баница, че ми беше скучно и спретнах набързо една. Лори е харесала много нашите стари къщи. Нямат си там подобни. С една дума интересно и е било и емоции и впечатления бол. Ще има да разказва, като се върне, защото там никой нищо не знае за Бг.

# 113
  • Кубрат/ Пишурка
Фло, само 99?!!! Моля не се бъркай в Божиите работи Stuck Out Tongue Winking Eye

# 114
Я, малко вицове за мечтите

Но това ми хареса много.

- Мечти - това е когато мислиш, че ще бъде по-добре, отколкото ще бъде.
- Носталгия - това е когато мислиш, че е било по-добре, отколкото е било.
- Реалност - това е когато е такова, каквото е.
- А, щастие - това е когато не мислиш, какво е било, какво е, и какво ще бъде.

Допълвам, защото намерих песничката за мечтите.
И пак - Лилитооо!

Ян, за сеченето на доматите помага "Топсин", но не винаги. Засей нови. Има време да станат.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 22:55 от тану

# 115
  • на чист въздух
Писах, писах и си го истрих.
Значи да се явя като една добра орисница и да ви пожелая да се сбъднат желанията ви. Когато дойде време за 100г юбилей да ни каните ей и дано тогава ние да сме си с акъла, че да не се чудим коя ни покани, пък ние армагани занесохме ле:stuck_out_tongue_winking_eye:
Клечи,  да на пътя е до входната врата
Казах на мм, че сте го харесали и той много щастлив. Нашето всичко е хоби и си има кусури, но ние си ги харесваме. Пък я виж ти то от хоби ще вземе да стане и работа/ при мен нещо такова се получи/.
На къщата имам цветарник от метал  родородопчанка пак дело на мм. Трудно го хващам да ми прави нещо, но пък като захапе не се спира.
Да се оплача нещо разсада за домати ми се свърна. Май сечение се казва. На това има ли лечение.  Моля вещите да кажат. За първи път правя
Хайде лека нощ, даже и котарака чака да си лягаме

# 116

"Без действие, всяка мечта си остава просто хубава мисъл."

Добро утро Nature Sweat Drops

Действайте, усмихвайте се и бъдете здрави - нали трябва да помогнем на мечтите си да се сбъднат 🍀
Не можах снощи да се запиша - върнахме се от село късничко. Изпратихме децата - искаха днешния ден да са си в къщи. Последен ден от ваканцията - къпане, уроци, домашни ... Ежедневие ...
Вчерашния ден времето беше с нас - слънце, малко вятър за разкош, нищо общо с днешното студено, мрачно и дъждовно утро. Децата тичаха и играха навън, котарака беше гонен и хранен до пресищане - свобода, различна от "градския" живот Simple Smile
Иначе изчетох какво сте правили тези дни.
Благодаря на Фло за връзката с Гъбка - надявам се силно да става все по-добре. Бавно се случват нещата, важното е да се случват Heart
Яжка, оздравявай по-скоро - и по"яваш" я карай. Работата няма да избяга - пази си здравето
Ян, браво на майстора - чудесно изглежда творението му. А котарака е разкошен Simple Smile
Тану, посмях се с вицовете - не напразно казват "Внимавай какво си пожелаваш!".
Дидиа, "намигащия" емотикон  е при усмивките - на 4-тия ред отдолу нагоре - до лилавото "дяволче" Smirk

На всички вас - спокоен неделен ден и по-лежерно я карайте днес Simple Smile

# 117
  • някъде другаде
Добро утро , момичета!
Днес ще се мързелува. Вали. Аз съм на гости , та няма и да готвя. Утре ще отида на гости на приятелка в Ботевград , на която обещавам отдавна. Тя преди си идваше всяка седмица на село и се виждахме , но сега взе да гледа майка си при нея , че получи деменция , даже напусна работа и не може да я остави за да си дойде.

# 118
Добро утро!
Тони, Макавели и тук е мрачно и аха всеки момент да завали. Не се знае какво - може и със сняг да ни изненада април

Аз готвя от сутринта, даже кафето още не съм си изпила. Днес ще издавам чаветата - хубаво беше и за мен и Кучо, и за тях, но свърши.
Хубав ден ви желая!

# 119
  • София
"Усмивката е прозорец, през който се вижда дали сърцето си е в къщи. "
Руска мъдрост.
Добро утро! С пожелание да се усмихваме повече, въпреки мрачното, студено и мокро време.
Снощи ми се спеша, та не си поговорих с вас, но сега ми е време за общуване.
ДИДИА, запасете се за три дни, защото на четвъртия ще дойдат руснаците с водка и пелмени. Joy Кажи им да вземат и черен хайвер. От нас шампанското. Stuck Out Tongue Winking Eye
ЯНЕ, като начало нека да са 99 годините, а после ще преговаряме с Началника за повече. Grinning
ТАНУ, много си добра в създаването на настроение! Завеждаш смехотерапията. Hug
ЯН, котаракът е много красив. Колко време го гледате?
МАКАВЕЛИ, същите сватбени рози, които си сложила при кафето,  имам на село. Grinning Какво работихте при бабката? Добре казано" Без действие, всяка мечта си остава просто хубава мисъл."
ТОНИ, теб няма да те мисля - на гости, на среща с приятелка и няма да готвиш...За завиждане си, миличка! Grinning
КЛЕЧИЦЕ, какво готвиш за чаветата? Вчера правих кекс по заявка.
Снощи изкарахме много весело. Говорихме си за бала на Ники. Показахме им с деди албумите с нашите снимки от абитуриентские ни балове. Имаше и коментари, и смях, и разпитваха... Интересни им беше.
След месец и половина ние заминаваме и пак ще сме заедно.
Днес и аз ще мързелувам. Тая "работа" никак не ми омръзва.Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт