КГБ = Клуб на Готините Баби - 231

• 23 391
  • 722
  •   1
Отговори
# 195
  • някъде другаде
Станах баба за втори път. Сега ми се обади зетя.Роди се Явор. Наложило се е та са сложили пълна упойка. Сега тръпна да звънне дъщерята да я чуя.

# 196
Клечи, ще те чакаме, отмятай задачите и идвай!
Не мога да пиша много, но само да се похваля, та да не плачете за мен ( хо, хоо - смешка Simple Smile Wink )
Разгоних всички черни котки, довечера съм на линия при дядото !
Само някоя добра душа, да потвърди правилно ли помня, че срещата е от 16.00 часа .

Борянка,  не мога да помогна с медицинска информация, но не е ли по - добре доктор да ти назначи лекарствата ?
А  няколкодневно записване на показания - сутрин, обед, вечер, след пиене на кафе ,след  емоции- и аз съм го правила няколко пъти, но до лекарства не се стигна, самооправих се Simple Smile .

Тониии!
Честито!
Много, много мило, че бързаш да споделиш с нас!

Да е честит малкия мъж Явор!
Миличка, мъничка  душичка - радвам се заедно с теб!
Поздрави на дъщеричката ти и бързо възстановяване!

# 197
Борянка, може би Фло ще каже по-точно.
Ще споделя какво казва нашата кардиоложка - тя ми е наборка - 65 г., завеждащ кардиологията в болница Канев и много добър специалист:
- Използва се апарат за ръката - не за китка. Няма критерии за стойности на китката.
- Кръвното налягане се мери в спокойно положение - след като си поседял поне 5-6 минути.
- Гърбът е добре да е изправен и облегнат, краката - спокойно опънати напред.
- Правят се поне 2 измервания през 2-3 минути - по-вярно е второто.

Тони, честито внуче Явор HeartHeartHeart Докато баба ходи насам-натам то се появи Simple Smile Да е живо и здраво детенцето, да папка и спинка спокойно и да порастне голям юнак Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover Мама бързо да се възстанови и всичко да е ОК Heart

# 198
  • София
Защо на лични? Това е всеобщ проблем. За съжаление не подминава и по-младите.
Като пациент не съм от най-опитните. Мислех си, че ще премина през живота с песен, без хапчета. Е да, ама не. От една година и половина съм "приятел" с илачите. След като имах два инцидента - 200/100 не си играя. И без да имам видима причина - впрочем свинско,винско, кисело зеле. Сега да не чуе дявол кръвното се е кротнало и рядко стига 140/85 - 90.
Това, което знам от моя ЛЛ. Стойностите се менят поне 100 000 пъти в денонощието. Рядко за 10 мин. може да даде заковани стойности. Малко нагоре, малко надолу, стига да са в нормите. Меря го два пъти през деня - сутрин както стана и вечер преди сън. Седя в пълна тишина, даже затварям очи и се стремя да не мисля за нищо. Меря го 3 пъти през няколко мин.  1-2. Обикновено стойностите вървят надолу. Правила съм си експеримент - телевизорът работи, Ромео нещо ми говори, аз си измислям нещо, което ме дразни - тогава стойностите са по-високи. Спазвам това, което ме е научил ЛЛ. Преди да започна да пия лекарствата, когато апаратът показваше по-високи стойности се панирах и следеващото мерене винаги беше по-високо от предното. Вечер моя кардиолог ми изписа едно слабо и то в най-малката доза, за да озаптява кръвното през нощта. При всички хора призори се повишава. И да не дава Господ, тогава стават сърдечните инциденти
Купи си илачите. Отначало може ЛЛ и да ти сменя дозите, докато ги напасвате. Може и да предизвикат кашлица - сменят илача. И бъди редовна-ще видиш, че ще се чувстваш добре! Дано да е добра кардиоложката ти и да ти е изписала само няколко хапчета, а не една шепа. Когато са много все от някое ще ти мине. Важното е да са 2 - 3, но да са точните. Не бой се, приятелче. Всичко ще наред!
Абсолютно съм съгласна с написаното от МАКАВЕЛИ!

Оооо, каква радост! Дошъл е нов човек на Земята! Благословен да е Явор! Да радва мама, тате, кака и всичките други роднини! И ние му се радваме!
ЧЕСТИТО ТОНИ!!!

# 199
  • в сърцата на любимите ми хора
ТОНИ, прекрасна новина 🥰. Да ви е живо и здраво юначето Явор. Голям мъж да порасте и късметът винаги да е с него.
Аз още вися в клиниката. Дано скоро да ме гонят.

# 200
Честито, Тони! Да е здрав и силен малкия Явор! Да расте спокойно и ящно бебе! Бързо възстановяване на мама!
                  Отивам в КПП-то да си довърша работата, че Дядото ни чака.
                  Клечи, от 16 часа сме там.

# 201

Честито бебе, да е здрав, да спинка и папка и расте голям мъж!
Купих лекарствата ,кардиоложката е с име,  ще видим.

# 202
  • Кубрат/ Пишурка
Честит малък внук на Тони! Да расте спокоен и щастлив! Мама бързо да се възстанови и да има много мляко. А баба да връзва кънките!
Борянчице, това стихотворение е балсам за душата ми Stuck Out Tongue Winking Eye

# 203
  • София
Тони, честит внук Явор! Да расте здрав, ящен и много да ви радва, а дъщеря ти да се възстанови бързо!
Боряна, точно така-лекарствата да са предписани от лекар, а не от комшийката. Щото всеки организъм е индивидуален, няма универсално лекарство.
Касс, не можа ли поне един ден да си починеш, имаш нужда!
Мамси, ако внимателно те преглеждат става бавно, важното е резултата накрая да е благоприятен за теб и най- вече да се намери правилното лечение!
И аз съм прибрала котките този следобяд, дано да се видим скоро!

# 204
  • Вила Великула
Тони, чстита радост - бебе Явор! Да расте здрав и безгрижен. Май ще е време баба Тони да се включи в помощта?
За кръвното мога много да говоря - от почти 5 години съм на хапчета. Пия и сутрин и вечер. Едното е с обезводняващ ефект, защото задържам и вода и много се подувам. Сега съм по-добре, но трябва опитен кардиолог да си каже думата. Не е лошо контролно за известен период да си го мериш периодично, дори и като взимаш лекарствата. Ако не може да се справиш, може да помолиш кардиоложката да ти сложат холтер, който едно денонощие мери кръвното постоянно. Важно е спокойствие. Фло правилно е обясниля как се мери кръвното. Пълен покой, никакво говорене през това време.

# 205
Ето, че отново радост в нашата къщичка.
Тони, добре дошъл на малкият юнак Явор! Да расте здрав, безгрижен, обичан и благословен! Бързо възстаноняване на мама и щастливи дни на цялото семейство с новият член! Heart Eyes

# 206
Ехо, честито бебче!с
Да расте здраво и щастливо!
Много се радвам на  бебета и деца!
Нека да има повече!

# 207
Шаш, преди малко 112/70. Явно има проблем ,който не съм видяла.

# 208
Борянка, явно пак има нещо тия дни. Около мен половината са с играещо кръвно вчера и днес, включая и мен. Докторката на едната колежка и тя била така та викала да озаптим положението докато минат магнитните бури, пък после ще се диагностицираме и лекуваме

# 209
Честита радост, Тони! Нека расте здраво, умно и обичливо дете Явор!

Борянка, не се шашкай. Изпий половин чаша айрян със сол и полегни малко. Усещаш ли дискомфорт при такова кръвно?
Иначе Фло много добре го е обяснила меренето. Моя баща вдигаше кръвно само от страх, че апаратът е напомпал малко повече. Забраниха му да се вторачва в дисплея, той пък започна да слуша дали ще има допълнително напомпване. Кардиоложката го накара да си мери кръвното само сутрин и вечер. През другото време само ако усеща дискомфорт. Меренето при него е трикратно, през 5 минути и се отчита средната стойност. Сутрин първо минава през вц, баня и тогава сяда на спокойствие да мери. Ще ти се напасне терапията, спокойно. Аз от 15~20 години съм на хапчета, а още нямам 60 Wink
     Днес за втори път идвам при родителите ми. За да не ми е скучно лепих спукана гума.
УмирГам за едно силно кафе с цигара (по Боряна Heart)

Общи условия

Активация на акаунт