КГБ = Клуб на Готините Баби - 231

• 23 370
  • 722
  •   1
Отговори
# 180
Фло, честит професионален празник!

# 181
Ще ви почерпя с едно ново стихотворение и  ще ви благодаря за  искрената радост и  подкрепа, тя не може да се имитира.
 Голяма част от куража за решението дойде от вас.
 Аз съм импулсивен човек, овенска ми работа,   решавам, съжалявам, овните често не стигат до края  и се отказват, но този път поне стигнахме до края и вие ще си получите книжките, с най-добри чувства ги надписвах и се усмихвах, къде успешно нацелих, къде няма да се хареса - но е  факт.
 И ви го казвам ,защото срещнах лоши чувства от хора ,дето не очаквах, личи си , пък и аз вече съм старо куче  и различавам  и през екрана завист, радост и още доста чувства
 Благодаря ви, искрено и лично! Нищо че  клише ,така го усещам

Димът на твоята цигара
Автор: Gareva,  7 април 2025 г. в 00:21 ч.

Пушач си невъзможен и бунтар.
Прощават ти, заради твоя дар,
не знам дали си вярваш, но го можеш.
Издишваш дим и погледът тревожен
на мен ли само ми се струва днес?
Следя те със нестихващ интерес.
И сякаш и за мен е тази стара
любов в изгарящата ти цигара.
Навярно е защото и сега
приседнала наблизо до брега
на пълноводна, истинска река,
не мога и това да отрека,
дими и в моята ръка цигара
като приятелка и болка стара.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 00:35 от Бор_яна

# 182
  • някъде другаде
Боряна , благодаря за почерпката. Много е хубаво стихотворението.

# 183
Кой не спи и го "сърби" перото, и му е леко носталгично и възбудено ...
Борянка, думите и чувствата се изливат от душата ти БЛАГОДАРЯ за това, което си Heart
Тони, и ти по тайни доби не спиш ...

Гася ламБите и спокойна нощ!

# 184
Сърби ли - трябва чесане, няма друго. Пропусна ли момента - изчезва.А ние  искаме нови творби.

# 185
Добро утро!
Малко е студенко на вън в момента, но по прогноза ще има много часове слънце, та ще му простя на  април този сутрешен студ.

Днешните ми задачки са все с много неизвестни, т.е. независещи от мен.
Пия кафето и ще действам, та дано се класирам  за срещата при Дядото.

Хубав ден на вас и кой каквото си е планувал да му се случи, по най - безпроблемния начин.

# 186
  • някъде другаде
Добро утро!
Днес нямам планувани задачи. Каквото такова.
По обяд ще се придвижвам към сестра ми

# 187
  • Вила Великула
Добро утро! На вън слънцето много приятно гали, поне през прозореца. След малко като излеза ще разбера каква е реалността.
Боряна, толкова си многолика, толкова много теми за размисъл има в твоите стихове. Очаквам скоро и втора стихосбирка.
Днес ще си карам белия кон на "доктор". Ще ми сменят амортисьори. По време на ремонта чакам в близкото ресторантче и работя. Дори днес една от срещите може да ми се състои там. Няма как - всяка минута е ценна.
Дано за 2-3 часа да свърша там, че да мога преди Дядото да мина през един клиент в центъра и да отскоча и до офиса. Затова не обичам да ходя до София, защото имам чувството, че задачите ми се увеличават стократно.
Тони, завиждам ти. Толкова е хубаво да не те притиска времето.

# 188
  • на чист въздух
Добро утро. При нас е мразовито, но слънчево. Едвам се измъкнах от топлите завивки. Дори и поканите и ласките на 7год котарак и приятния аромат на кафе не ме впечатли ха.
Борянка:heart:
Аз вече съм на трасето.

# 189
Добро утро,  днес чакам хубави вести от вас, както поръчах вчера! Всички, които не се чувстват добре,  да се похвалят с хубави новини,  без изключения, ако обичате  Nature Zap , не ме ядосвайте!
Малко ще поработя и после Дядото, ура! Очаквам си стихосбирката с нетърпение, а виждам, че вече се събира материал за втора.
Пипи, дай го малко по-спокойно, че ми става лошо само като те чета! Не че при мен не се случва същото на моменти,  ама...
Клечи, ще те чакаме, отмятай задачите и идвай!
На всички неспоменати  -  прегръдка!

# 190
  • в сърцата на любимите ми хора
Вече съм в очната клиника и чакам да ме извикат. Едва пристигнах - ужасен трафик. Добре, че не ми се налага да пътувам всеки ден из града. Дано мина по-бързо, за да се класирам и аз за Дядото.
БОРЯНКА, отново право в сърцето🤗. Вече ми свърши чакалото да си получа стихосбирката.
Оставям ви, че ме викат.

# 191
Добро утро момичета!
Благодаря за загрижеността към мен! Този път май ще излезе от бъбреци, явно съм ги попростудила и като се прибави и тази промяна на времето, пък и първите цифри на ЕГН-то и ей на, цъфтя и вържа Grin  Нали съм по принцип с ниско кръвно, та нямам кой знае какви хапове, но валидол винаги имам. Та това ми беше лечението вчера, валидол, много чай и зарязване на всичко и легло, днес продължавам, но определо съм вече мнооого по добре. Абе, няма да се давам пък я Simple Smile Пък и Ениса няма да ядосвам сега, че я какви гръмотевици е в готовност да пуска Simple Smile
Борянка, и аз  благодаря за почерпката! Сега сутрешно ми дойде много добре!
Ще ви изоставя, че съм на работа все пак!
На момичетата със здравословни проблеми от цялото си сърце пожелавам да отминават и да се похвалят тук! На работещите спорна и доходна, а на свободните елктрони да правят това което им е на сърце! Heart
Много ми е хубаво при вас, ама много! Казвам ви чаф и до скоро Hug
Heart Eyes

# 192

"Незабравимите моменти се случват не когато ги планираш,
а когато осъзнаеш, че трябва да се наслаждаваш на всяка минута от твоя живот."

Добро утро с едно "слънчево" кафе! Coffee ☀️ Flowers Hibiscus

Който по нощите не го лови сън, сутринта не може да се откревати Simple Smile
Гледам, че доста от вас вече са направили плановете си за деня и дори действат по задачки.
На болничките - да оздравяват! На преглеждащите се - да има добри резултати и добри предписания! На всички работещи - по-малко стрес! На свободните "електрони" - приятни занимания!
Щастлива и емоционална среща след обед на момичетата, които ще се видят Heart
И на всички - добро настроение Flowers Four Leaf Clover

Ние днес май ще си избираме машинка за дробене на клони - доста се събраха, а ще има и още Smirk

Слънчев и усмихнат ден ви желая !

# 193
  • София
Добре поспах. Ромео се разправя с внучката - закарал я е на урок, после е спретнал кафето, а сега отиде да я прибере. Браво на Ромео! А аз за 2 стотинки работа все още не съм свършила. Сега и вас да ви нагледам, после ще запретна ръкави и крачоли и започвам. Трябва да се готви.
БОРЯНЧИЦЕ, бъди над нещата. Стара кримка си. Знаеш, че в този живот не е само щастие и рози и нови пози. От всичко има - и искрана обич и възхищения, и верни другари, но и завистливи, и злобари... Тегли им една нашенска и карай напред! Макар и непушач, поздравление за поредното бисерче в броеницата ти. Hug И още нещо - усетила си как стиховете ти стигнаха до КЛЕЧКАТА. Stuck Out Tongue Winking Eye
ТАНУ, тенк ю баба!
Компанията ви винаги ме зарежда позитивно! Много често ме карате да се усмихвам.
Грабвам от слънчевото кафе на МАКАВЕЛИ и отивам в кухнята. Няма да ми се размине.
Неспоменатите ги гушкам много, много. Hug Hug Hug

Току що намерих това във ФБ.

Скрит текст:
Сократ казва:
"Когато бях малък, не обичах да се събуждам рано, а майка ми мразеше това поведение, защото мечтаеше един ден да ме види  забогатял търговец.
Един ден майка ми дойде с мен при учителя и учителят ми се съгласи с нея.
Учителят ми казва за ползите от ранното ставане:
- Сократе, ще ти разкажа една красива история и ти ще ми кажеш каква е поуката от нея, става ли?
-Сократ: Добре.
-Учител: Имаше две птици, едната от които се събуди рано и събра насекоми и нахрани малките си, а втората се събуди късно и не намери насекоми за ядене... Какво научи от историята, Сократе?!
-Сократ: Насекомите, които се събуждат рано, биват изядени от птиците!"
И Сократ не стана търговец...Той стана философ.
    Аз знам, че нищо не знам.
    Не трябва да се лекува тялото, без да се лекува душата.
    Ако живееш само за себе си, ти си излишен товар на земята.
    Вижте един нос, една планина, едно море и една река, и сте видели всичко.
    Висша мъдрост е да различаваш доброто от злото.
    Заговори, за да те видя.
    Колко много неща има, без които мога да живея!
    Най-добрата подправка към яденето е гладът.
    Наслаждавайте се на себе си, защото е по-късно, отколкото си мислите.
    Не изисквай от другите това, което ти сам не можеш да изпълниш.
    Не мога да науча никой на нищо, мога само да го накарам да мисли.
    Не самият живот има значение, а да го живееш правилно.
    Онези, които искат най-малко, са най-близо до боговете.
    Природата ни е дала две очи и две уши, но само един език. Затова трябва да гледаме и слушаме повече, отколкото говорим.
    Този, който не е доволен от това което има, няма да е доволен и от това, което иска да има.
    Щом не знаем какво е смъртта, не е логично да ни е страх.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 10:09 от Flo 51

# 194
Съгласна със Сократ, древните са били по-умни от нас май.
 Няма нищо страшно , то който не се страхува ,говори и  се шегува с всичко, нещо му няма да кажем.  Имам едно стихо за страха  ,ще го потърся   и сложа ,но сега да питам нещо опитните с кръвното , изглежда подценявам  и има проблем, първо мерене 160 на 90, второ - 172 на 91. И шумът, дето ме тревожи почти изчезна с високото.  Да взема да си купа лекарствата  веднага ,да записвам,  на често ,да го видим какво прави. Ако е от него се регулира ,не е болка за умиране, да разберем и защо. Може на лични да не разводняваме темата, но до сега не съм обръщала внимание.

Общи условия

Активация на акаунт