КГБ = Клуб на Готините Баби - 231

• 23 445
  • 722
  •   1
Отговори
# 210

В живота не е важно от къде идваш и къде отиваш, а дали успяваш да си щастлив по пътя.

Ехооо, къде сте всички?
Явно срещата не ви "пуска" Simple Smile
Тони, какви са мерките на бебчо? Как е мама?
Борянка, Кассс, успокоихте ли кръвното? Аз от 33 годишна съм си на терапия с хапчета за кръвно - на "наследствена" основа казва докторката. Кътам си го с хапченца и това е ...

Спретнала съм една запеканка с яйца, лопуш, сиренце и кашкавал - вкусотия Simple Smile

Спокойна вечер и наздраве от мен! Очаквам отчет Wine Glass 🔥💝

# 211
И аз надничам тук! Много сте кротки, за това казвам Наздраве!
Макавели, тази запеканка сигурно е много вкусна, прияде ми се, да знаеш! Вечеряхме пържени тиквички, ама пак съм гладна Simple Smile

# 212
  • някъде другаде
makaweli , 2930 кг. е. Мама вече е добре , но не и дават да става. Утре ще я раздвижат , и ще го оставят при нея.

# 213
Докато кръвното ми скача, готвих супа и ориз. Вкусни са.
 Има и за утре ,че ще се взират в очите ми и мисля да спра ходенето ,то и оставам сама  и не мърдам.
 Винаги съм била с ниско кръвно ,на долна граница на нормално към ниско ,та не очаквах  такъв бунт.
 Меря го чат пат на сто години ,сега се впе43чатлих от него и разбрах ,че не е  за пропускане  и невнимание. Ще го оправим ,сега ще хапна и пия хапче за пръв път.
 И на мен стана любопитна запеканката , бих си направила ,лапад има чист в двора, новия, веднъж брах но пак порасна.,  и спанак расте. Обичам зеленото.
  Не обичам пилешко , пера въобще дето има ,но ще се наложи да се откажа от свинското заради хорестерола, височко е и отдавна.
 Не му обръщах внимание ,но всичките дребни неща като се събраха стана едро и си казах, абе ти ли  стана кекава да не излизаш навън, да пазиш къщата ,да се свиваш? Що пък?  Има и по-зле от теб и не се отказват.

Казвайте какво правят бебетата ,че ми мирише на бебенце, най-приятния  и лечебен аромат.

# 214
makaweli , 2930 кг. е. Мама вече е добре , но не и дават да става. Утре ще я раздвижат , и ще го оставят при нея.
Юначе!
Пожелавам леко и бързо възстановяване!

# 215
Айде първа от групата на събралите се при Дядото.
Най -  напред честито на Тони за новия живот! Да са много здрави и бебчо и мама и  всички вие покрай тях, да помагате и да се радвате!
Боряна,  никакви такива с това кръвно, стягай се за втора стихосбирка. Започнах я, ама нещо съм разцентрована, та ме избива на рев, ще чета утре. Много ме разтърсва, шапка ти свалям.
За срещата - прекрасно беше. Приказки, смях,  снимки, ще ги получите на лични от Фло.
Благодаря, момичета! Много сте зареждащи!
P.S.  не харесахме дядовците от ЦРУ .Stuck Out Tongue Winking Eye

# 216
Обичам да експериментирам - прочетох в нета, беше с няколко думи "Запеканка с коприва" - 3 яйца, коприва, сирене, кашкавал.
Аз го спретнах с лопуш:
- 3 яйца
- 200 г сирене
- 100 г настърган кашкавал
- лопуш 2-3 шепи, нарязан на тънки лентички /може и коприва/ - не се попарва
Всичко се смесва добре, слага се в намаслена тавичка и се пече до зачервяване. Пишеше на еър фрайер 9 минути на 180 градуса, но му беше малко. Няколко пъти пусках допълнитело докато се запече добре. Може и в загрята предварително фурна да се изпече.
Брашно не се слага.

Който обича зелении - вкусно е!

# 217
Репортаж от "Дядото"
Дамите са прекрасни, всички са
готини!
Борянче, получих книжката.
Благодаря на Фло!
Без съдействието и нямаше да се получи. Благодаря!

# 218
  • София

Това сътвори Мрънличка с активната помощ на баба.
Хмммм, изчезна ми предния пост,а писах от лаптопа и  подготвих  скрит текст за градинската работилничка. Странно ми е ....
Сега от начало, но по-кратко.
Тони, честито! Добре дошъл на Явор, да расте поспалив и ящен
Борянка, много хубаво е написано.
И за кръвното да се изкажа - радвайте се на добрите, лекари около вас.
Аз не случих - прехвалената кардиоложка 2 пъти ме прегледа все едно е съседката в кухнята.
Хич не ме взе на сериозно, а Пл. го лекува много старателно. Дали е повод за ревност?
Пия си предписаното хапче сутрин и меря кръвно редовно.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 21:18 от Aisha

# 219
Рецептата е в блога, прехвърлена. Пих си хапчето. Бяло ,както предвидих и съм ви сърдита - никой не  поиска да сменим с нещо цветно, зелено ,червено за знамето. Айша ,не е ли рано за Великден или репетирате.

# 220
  • Вила Великула
Ето и мен с отчет за срещата. Беше емоционална и зареждаща.  В сладки приказки минаха няколко часа неусетно.
Получихме книжките.
Борянка,  благодаря за прекрасното ти творчество. С голямо любопитство започнах да я чета. Не се учудвам, че стиховете ти са хванали Ениса за гърлото. Благодаря за посланието.
Айша, браво на Мрънличка. Харесват ме яйчицата. Давай и да рисува. Може би има усет.

# 221
Прочетох книжката.
Боряна , давай втората!

# 222
Много сте бързи. Или книжката е малка ,но сравнявах, в книжарница, на  други поети-до 80 стр, тази 140 е средно голяма.
 Бързо четете.
 За първата трябваха години ,така че няма да е веднага ,ще мине време.

# 223
  • Вила Великула
Борянка, важното е да има втора.
Аз чак не съм я прочела. Минах през всички стихове и само 2-3 изчетох до края.
Стиховете са дълбоки и всеки казва по нещо, затова искам да чи чета бавно и да ги осмислям.

# 224
Поздравления за Мрънличка и баба ѝ! Много добре ви се е получило!

Общи условия

Активация на акаунт