Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 89

• 32 075
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
Изпраните са изпрани. Ще идват нови пари, но в евро.
Все едно Цв. Цв. Продаде неговите имоти като ги придоби. Надали живее в повече от 1.

# 736
  • Бургас
И аз това щях да попитам - ами ако не излязат?
И... толкова ли много народ пере пари - десетки хиляди апартаменти изведнъж ще излязат? За какво да излизат?
Че и вкъщи да ги държат милионите... Освен бабите и дядовците, дето периодично ги хвърлят през прозорците, кой друг?

# 737
Аз Ви попитах, какво би станало с хипотетичен пазар, ако в подобна ситуация, много голямо количество продукт излезне на пазара в едновременно? След като вече си е свършил главната роля, да изпере едни средства.

Няма нужда да вадите вода от 10 кладенеца.

# 738
Скоро ще разберем дали ще паднат, останаха едни 6-7 месеца, ще минат бързо.

# 739
  • Бургас
EmmaT, моля новата тема да я кръстиш "Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва хипотетично".

# 740
Че колко политици минаха?
Общински съвети? Всяка община ...не купуват в село Смилково, а в София, защото държат цена.
Всякакви административни длъжности.
Хазарта?

Ако излязат на пазара кои новите кутийки по 35 квадрата?
Ще ги купят българите в чужбина, които не могат да си купят там, но искат да имат покрив за старини.
Може и руснаци да ги купят. Не е нужно да обяснявам как.
Има и украинци с пари. Турци, които имат нужда от достъп до ЕС. Както и безброй други варианти.

# 741
Както казах, не знам дали сме в балон.

Но знам, че един от основните критерии за балон е, щом започне да се говори за митични българи в чужбина, араби, руснаци, украинци... които ще спасят пазара, щом местните клиенти се изчерпят.

Ще видим кой е бил прав до една година.

# 742
За балон в тази тема се говори от 2020-та. Потърси и ще намериш.
И на 300 хиляди евро да купиш сега, "да се пукне балона", хипотетично, след 10 години пак ще е над тази цена имотът.
Все пак растът цени, заплати и т.н.

Тук има поне 10 души, които чакат да станат по 2 за 50 хил. За да купят.

# 743
Имаше един потребител (май от мъжки пол) , който се беше обзаложил миналото лято,че това лято цените ще са поне 30 процента надолу....
Модераторите ако го потърсят може и да го намерят и цитират отново...

# 744
  • Бургас
Фрау, от края на 2015 съм в темата, 2016 купих по съвет на един от потребителите (Господ здраве да му дава!). И тогава се говореше за балон.

# 745
Аз не съм говорил за балон тогава, напротив няколко покупки направих между 2019 и 2022ра. Имотите бяха поне 2 пъти по-достъпни спрямо доходите. Купих гараж в широк център, на цената на която в момента абсолютно нищо не може да купиш.

Сега обаче говоря, че имаме доста признаци за балон и за умора на пазара.

Като виждам, дори Вие взехте да се съгласявате с това.

# 746
Фрау, от края на 2015 съм в темата, 2016 купих по съвет на един от потребителите (Господ здраве да му дава!). И тогава се говореше за балон.

Аз и сега купих. Нямам проблем с цените и "балонът".

Забравих да споделя за една тенденция, която наблюдавам.
Живеенето сам, в собствен апартамент от всяка възраст.
Дори и при гаджета. А поне около мен много хора след като пораснат децата се разделят и си живеят също отделно.
Това са моите наблюдения.

# 747
Това, че вие нямате проблем се определя от confirmation bias, gambler's fallacy и appeal to probability.

За съжаление, нито една от тези три логически грешки не определят пазара.

Ако аз съм си купил Порше и имам пари за Порше, това не значи, че  всеки може да си купи Порше.

# 748
Аз съм + 100 за това мнение. Хората много еманципирани взеха да стават, че и личното пространство си вардят на всяка цена. И затова живеят и по самички.
И също да напиша, че това с изпирането на многото милиарди - мисля че някой го е сънувал, или твърде много апокалиптични истории е чел във Фейса. ЧАК толкова много пари за изпиране, няма.
Фрау, от края на 2015 съм в темата, 2016 купих по съвет на един от потребителите (Господ здраве да му дава!).
Забравих да споделя за една тенденция, която наблюдавам.
Живеенето сам, в собствен апартамент от всяка възраст.
Дори и при гаджета. А поне около мен много хора след като пораснат децата се разделят и си живеят също отделно.

# 749
Хайде, практици, мечтатели, хипотетици и обикновени кибици, заповядайте в новата тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1771620.new#new

Общи условия

Активация на акаунт