Първи стъпки прави вече, малкото ни ЮНСКО буболече

• 10 411
  • 284
  •   1
Отговори
# 15
честит рожден ден Мишел!много здраве ти желая.
Честит имен ден и на празнуващите именници!
Пепи   bouquet страхотно си се справила.

# 16
Честит Празник на всички !  bouquet

Мама съм на юнско буболече, но сега се включвам към вашата компания /ако ме приемете , разбира се /. Даниел е роден на 9 .06.2006г.,3800г,50 см. Термина ми беше за 8 юни,роди се със секцио на следващия ден.В момента тежи около 11кг.300г и е висок 70 см,пълзи и  се мъчи да пристъпва.
Ще ни бъде приятно да се запознаем и обменяме информация

# 17
Да се запишем и ние в прекрасната нова темичка....Честит празник,мами!!!И на именниците /ако има такива/,честито!!!
Добре дошли и на мама Буби и бебе Даниел!!!
И за да не ви занимавам с нашите здравословни проблеми/че сме се натъшкали всички болни вкъщи/,да ви черпя една снимка

# 18
 welcome новите мами и техните сладури  Hug
Гери ди добра идея тъкмо имам и аз нов комплект щипки с кошница  Peace
Любе страхотна снимка сте си направили  Hug ама как изглеждаш само  Whistling
Отивам ,че мой Диди иска да събори къщата  ooooh!

# 19
  • Варна
Добре дошли на новите мами welcome
Любче, голяма фенка съм на вашето семейство. Много сте ми сладки всички  newsm10
geri_di, наистина това със щипките е много занимателно. Бях дала и аз на Хрис една кошничка преди няколко дена и той много си игра Peace
Моя дребосък нещо се криви, ама съм го оставила на баба му и дядо му и да се спасяват, че напоследък само ме ядосват и вече едва ги търпя.
Да не развалям темичката с моите проблеми...честит празник майчета
  love001 от нас с Хрис

# 20
ЧЕСТИТ ДЕН НА МАЙКАТА

БЪДЕТЕ ВСЕ ТАКА ДОБРИ И ЛЮБЯЩИ

Добре дошли на новите мами Gu и bubito и техните бебоци Кея и Даниел  Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose надявам се при нас да ви бъде приятно и уюутно  Flowers Bouquet
Днес, след дългата разходка в парка падна едно  clean 1ironing и  cook ама сега ще му седна на една чаша  Wine Glass и ще празнувам  newsm44
Люба, както винаги сте страхотни. Много целувки на юнаците и скорошно възстановяване  newsm10
Валкирия, какво става с майчето ти??? Надявам се тези дни да е хубаво времето, че да се видим  smile3521 Поздрави за вас и цунки за малката  lovekiss

# 21
  • Пловдив
bubito_, добре дошли в нашия весел юнски отбор.

Мамчета, имам една идея и дано я одобрите. Да ми изпратите по една снимка по ваш избор от всеки месец на детенцето ви, а аз ще спретна по едно гифче и в началото вместо статични снимки ще са тези, на които  ще се вижда как са се променяли дребосъците ни всеки месец.
Ако идеята се одобри,  чакам снимките на мейл PepaYaneva@gmail.com - пишете моля никнейма си от форума за по лесна ориентация.

А сега ви пожелавам лека нощ.
П.п. днес бях за сефте на кино откакто бях в осми месец. Малкия се е държал супер,   но аз ще експлодирам  bombs и сега с нетърпение чакам да се събуди за да ми олекне малко.

До утре, и  лека и спокойна нощ  Hug

# 22
  • на брега на Дунав
Ей, няма отърване от мен  smile3534smile3533 Ударих малко кьоравото и викам пак да се набутам да пиша, че не ме стърпява нещо поне да се запиша в новата темичка  newsm62. Благодаря ви за подкрепата на всички  Hug Днес пренесохме половината багаж и си мислех че утре или в други ден ще сме вече при свеки и без нет, ама май ще откараме поне още 2-3 дни тук както се очертават нещата, че не са добоядисали още нашата стая. Както и да е.
Мишелка честит рожден ден миличка. Много щастие и любов да има в живота ти.
Честито благовещение и на вас майчици.  Heart Eyes
Добре дошла на мама bibito   bouquet
Любе страхотни сте всички. Да оздравявате бързо.   bouquet
Таби  Hug
Пепитка на мен ми харесва идеята. Непременно ще пратя снимки, но незнам точно кога ще стане  newsm78. Благодаря ти за отделеното време и желание.  Hug  bouquet Hug
Това беше наистина за последно, вече ще се включа от новия ни дом, който се надявам да ни е такъв за много кратко време  newsm53. Сега ви пожелавам лека нощ и до следващия път.   love001  love001  love001

# 23
  • София
Пепи, идеята ти е много добра, веднага подкрепям  Peace

bubito, добре дошли с твоите юнаци сред нас  Simple Smile

didi_b, малко ми е странна логиката на вашата педиатърка за проходилката и заякването  Confused Ако става въпрос за заякване, без проходилка ще заякне много по-добре, защото в пълзенето, изправянето и ходенето настрани държейки се за някаква опора, бебетата по естествен път минават през всички етапи на двигателно развитие и постепенно всички групи мускули укрепват. В специализираната болница, в която водихме Ени нямаше лекар, физиотерапевт или рехабилитатор, който да ми каже, че проходилката е по-полезна за заякването на детето. Те твърдят, че най-добре е детето да си мине през всички двигателни етапи, само. Все едно да се твърди, че с патерици краката ти ще заякнат много повече, отколкото ако се движиш без тях. Проходилката е улеснение предимно за майката, което не означава, че е най-доброто за детето. Аз също се изкушавам на моменти да купим тази джаджа, защото ми писва да съм постоянно около Ени, треперейки къде точно би могла да си дрънне тиквата при опитите си да ходи. Но се спирам от тези си мераци. Успокоявам се, че този период е за кратко и скоро, като си проходи стабилно всичко ще е по-лесно. Пък и съм убедена, че проходилката не е нужна. Мое мнение Simple Smile

Дидко, нещо ми се губиш тези дни... как сте?
Чушчице, и ти не си се отчитала скоро... как е чушка-фемили?

Лека и спокойна нощ!

# 24
  Peppita идеята ти е страхотна,дано само успея да ти ги изпратя,снимките де Praynig тенкс и за новата тема  bouquet.Мами видях ,че сте говорили за проходилките аз ще ви кажа ,че ние сме от 4 м. в такава и няма никакви проблеми.Сега не я харесваме много , иска да я бута и така да се движи.А за обръщането ,около 6,7 пъте се е обръщала с нея,но нищо и няма(за моя радост)Да ви се похваля, днес малката сама реши да се пусне и стоя няколко минути сама  и се опитва да прави крачки ,но  я е шубе още... ShockedА и друго ,след като сме падали над 10 пъти от всякъде ,днес за първи път имаме цицина и то синя Crazy,много е смешна JoyИмаме си и 4-то зъбче и чакам 5-тото всеки момент

# 25
Здравейте мами и бебета. Отдавна не съм писала, ама пусто време.
Йоана е болна , има хрема и не спи нощно време, много е кисела , а като кихне-боже опази,цялото и лице се скрива.
Сега от няколко дни насам тараши всички шкафове, а любимият е естествено и най-опасния-козметиката. Прибирам след нея поп 20 пъти на ден и само се спъвам в кремове и шишета. Вчера като се кротнала наща в стаята...рови си в чекмеджето, половината дрехи навън. Ама много смешна беше. Вади едно по едно бодитата и го оглежда старателно, разпъва ги на всички посоки и нещо си ломоти. Кво ли си вика...тва ми става, тва не, тва е за боклука, тва ше го подаряваме... hahaha От няколко дни насам оглежда нещата като не спира да бърбори. Много е приятно
И да ви се похваля, вече лесно помни, разбира за какво и говоря, дори да не е пред очите й. Също знае как казва кончето и как казва патенцето. Сега ще се учим на мечката...
Емси, много мъчно ми стана за теб и малкия, дано се свършат вашите проблеми
Любе, дано се оправи ръчичката скоро и да няма белези
На новите мами добре дошли
Пепита, много яка идея. За съм с трите си ръце
имаше и още, ама...
Меца, внимавайте със синките, че Йоана беше попроходила и след една среща с парното сега у нас не ще и крачка да направи. От време на време навън, ама рядко. Те хората ми казваха ПАЗИ я да не падне и да се уплаши, ама аз ербаб...и сега вече около месец сигурно я е страх. Да видим докога ще продължи

# 26
  • София
Здравейте и от нас.

Таталинка, тук съм и чета редовно, но нямам настроение да пиша. Иначе сме горе долу добре.

Добре дошли на новите мами.

Честито на всички, които празнуват.

# 27
Добро утро на всички!

Първо- честити месечинки на бебоците  днес!

Абе, май нещо не в ред... smile3515 
Нито мога да кача снимки в поста, нито да си сложа аватар. Аватара *.gif ли трябва да е, или може и *.jpg?
А как се прави това със снимките? Четох дори и хелпа, ама на..... глупаво съм май...?!

# 28
Опа. Записвам се в новата темичка.  Peace
Добро утро и от мен!
Тинтири по въпроса с надуването: Киселите според мен няма да оправят положението, ако говорим за готовите кисели, които представляват нешесте.От кашите доста се пълнее, от някои АМ също.Имам приятелка педиатър-микробиолог, която познава състава на всички АМ в България и е участвала в производството на някои от тях.Според нея Нутрилон и Нутрилон комфорт са най-добрите млека на пазара, защото са съобразени с условията в България и както се изрази тя "правят мускули, а не надуват".Моника е на Нутрилон Комфорт /омнео/ откакто не я кърмя и никога не сме имали проблеми с кг, много е жилава.Според същата тази микробиоложка Нан-а много надувал и той се препоръчвал за по-слаби дечица.За другите нямам инфо.Не сме говорили.Вие на какво мляко сте? И второ - за следобедната закуска. Можеш да замениш кашите и кисела с настъргани плодове+мляко /1-2л/+1-2 бисквити или пък АМ+плодово пюре /като по-голямата част е пюрето/.Лично аз давам каша 1-2 пъти седмично, защото Моника наддава добре с кг и не искам излишно да я надувам.Друга идея, която мога да ти дам е да даваш са плодовите дуети на Хип, плодовите каши /готови в бурканче/, млечните каши "лека нощ" /всички те са с плодове/.
За проходилката не искам да споря, но аз лично съм против. Моника никога не е слагана в проходилка, а всички знаете историята на нейното прохождане  Laughing Тя пропълзя на 5 месеца, започна да се изправя на 6м., в момента ходи много добре, хваната за ръка, пуска се и стои сама, почти е проходила.Мисля, че за развитието на детето тази вещ не е необходима.Между другото никога не ми е тежало, че нямам такова приспособление.Когато трябва да свърша нещо слагам Мони в кошарата при играчките.Въпреки всичко смятам, че може детето да се слага в проходилка за по няколко минути на ден, но чак след като само е започнало да се изправя, да стои стабилно на крачетата си и да прави крачки само.Едва тогава мисля, че е най-удачно.Но все пак не смятам да я купувам само за да я ползвам 1 месец за по няколко минути.
Пепита, идеята ти е страхотна.Ще се включа.
meca браво на малката ти бонбонка.И аз се наслаждавам на тези емоции в момента. Grinning
Приятен ден засега от мен!  bouquet

# 29
Пък аз като съм се заровила в старата тема и като се опитвам да пиша, ли пиша.. ама нъц!
Добре, че овреме се ориентирах, но два дена бяхме на Враца при свекърите и изпуснах малко.

Благодаря още веднъж на всички за подкрепата! Hug Добре е Боби, не се вижда рана, малко е зачервено като се забелва вечер, но аз вече не пипам и не мога да преценя, добре ли е или зле.

Добре дошли на двете нови мами с бебоците им!
  welcome welcome

Люба, дано Ивчо не го боли много и бързо да заздравее. Сега си давам сметка, че не знам какво да правя ако се изгори малкия. И ние сме на локално парно и все към камината драпа. За сега заграждаме със столове и като е в проходилката не може да стигне там, но като проходи, не знам. ooooh!

Корни, леко преместване и догодина още едно, но в ново, ваше си жилище!  Hug

Мама Яна, наистина е добре да започнете с кашите, а също и бисквитки.

Пепита, много ми допадна идеята ще се включа непременно. Чудя се от къде намираш време да се грижиш и за нас?! newsm78 Благодаря ти!!!   bouquet

Честито първо място на мъжо на Табби!
smile3501

Честит рожден ден на Мишелка! Да е жива и здрава и много щастлива с принцеските!   bigdance2

Валкирия, тъкмо взех пак да се мая, кога точно има имен ден Божидар на Йорданов ден или на Благовещение!? Както и да е и двата празника ми харесват, но ще празнуваме от догодина, когато ще съм подготвена и по-ориентирана. Rolling Eyes  Joy

Сигурно имаше още, но вече не помня.... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт