Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 20

• 76 195
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • София
за Далечен град - фраг.№ 3
https://turkrutv.net/dalekiy-gorod-28-seriya.html

# 586
ДГ
Айде. След 28 епизода. Джихан и Алия се целунаха. Ти да видиш. Grinning

# 587
ДГ
Да споделя малко мисли от снощния епизод. Първата ми мисъл беше, че твърде бързо разрешиха гибелното разрушение и взрив на колата на Кая. Най- малкото което очаквах е да не се разминат с две драскотини. Второто впечатление беше още по-шокиращо- много се боят от цензорите. Алия трябваше да диагностицира мъжа си със счупено ребро през черна тениска, която се откри, след като загадъчно двамата започнаха да му свалят ризата. Актрисата, която игра булката на Кая бях гледала в кофти роля в някакъв друг сериал за затънтена провинция- там играеше подла малка сестра. На ръст е много ниска, с набити прасци и никак не е симпатична на камерите. Тук виждам все главата и снимат. Ще си пати Кая от нея. Явно Еджмел ще е докрай лошият герой, достоен за Садакат. Там явно ще показват страданието на баща убил сина си. Но не е това героят- на него окото му не мига да си пазари дъщерята за нелюбим човек. Предполага се, че и за това убийство в главата му има извинение- Бора е син на омразната му Садакат. Забравих как се казва мъжът на Зерин, но все пак ще е интересен образ. Все иска да е лош, но не можа да стреля в момента , в който Зерин се появи в окуляра. Финалът на серията не ме изненада с целувката, която беше приятно несръчна. Хареса ми речта на Джихан- не и обеща цветя и рози, а само да са един до друг. Което е романтично, но какво ще стане с нея и сина и, ако премахнат Джихан? Виждам много сюжетни линии за новия сезон и от сърце се надявам да продължат да се справят добре.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 10:38 от victoria vassileva

# 588
ДГ
Рейта от вчера

начало.
Скрит текст:

Никой не очакваше че ще стане такъв хит, но уви то стана. Поздравления на екипа, но най-много на Озан и Синем. Без тях сериала нямаше да постигне този успех.
Да видим сезон 2 какво ще стане. Конкуретните канали със сигурност ще пуснат такива сериали че да дадат зор на ДГ. Сезон 2 ще е много важен за тях дали ще има дълъг живот сериала. Да му мисли сценариската. Докато Минка е там нищо добро не ги чака.
И други продукци са имали ударно начало, но след това са се проваляли. Да видим дали и ДГ ще е така.
Хубав ден.

# 589
Никой не очакваше че ще стане такъв хит, но уви то стана.

Защо "уви"- не ти ли харесва? За мен е единственият достоен сериал в този изминал сезон. ("Бахар" зацикли, а Кралят и Нощна приказка ги гледах, ама на пук. Ешреф никога няма да гледам).

# 590
аз бях много скипчитна за този сериал, може би защото се и снимаше извън истанбул, но последните да кажем 5-6 епизода не можах напълно да ги изгледам защото не бяха като първите. Може би от както написаха историята на Минка с бебето желанието ми да го гледам се намали.

# 591
# 592
  • София
Никой не очакваше че ще стане такъв хит, но уви то стана.

Защо "уви"- не ти ли харесва? За мен е единственият достоен сериал в този изминал сезон.
Скрит текст:
("Бахар" зацикли, а Кралят и Нощна приказка ги гледах, ама на пук. Ешреф никога няма да гледам).
И за мен е единственият сериал, който си струва през отминалия сезон. Дано продължават така!
Доста логичен сценарий, глупостите са сведени до минимум, и над 90% от действията на героите си имат обяснение. Същите тези герои са представени като нормално хора, които имат + и -, а не някакви идеални извънземни.
За финалния епизод: леко ме изненада финала, защото очаквах нещо супер драматично: някой да е застрелян, някой да изгуби бебе (Зеррин, Мине), абе кръв да има, или Джихан да изгледа отлепящият се от пистата самолет, НОооооо ме изненадаха, приятно. И все пак краят не е изобщо положителен, което дава поле за развитие на поне още един сезон. Алия може все пак да тръгне, Мине вероятно ще загуби детето, което ѝ осигуряваше връзка с Джихан, но очакваме появата на Мерием. Наре не я мисля изобщо, тя е в положение "партер", както се вика. Как ще се разбират с Шахин, един Господ знае. Кая и той е в незавидно положение, но пък Зеррин е в още по-незавидно, че детето ѝ ще бъде отгледано от друг баща. Изобщо пълна каша на всички фронтове, да може да очакваме сезон 2 с нетърпение.

# 593
Ново от Баръш Кълъч
Напълно заслужена почивка.

# 594
Здравейте!
Къде мога да гледам след 4 епизод турския сериал “Червената стая”?

# 595
От дисциплина изгледах последния за сезона епизод на "Краля". Навремето много харесвах Халит. Сега ме отвращава екранното му превъплъщение. Целият филм ми се вижда безмислен и не вярвам на тези отношения. Нищо сексапилно не виждам в този Халит- натежал, потен, с някаква съмнителна коса. С какво ги покорява така жените, че го славословят? Единствено властта би могла да придаде някакъв чар, но не виждам да е особено власт имащ. Малко става- гледам го с отвращение. Някой от вас чувства ли се така или на мен нещо ми става?

# 596
Изгледах финала на сезона на "Далечен град".
Само аз ли съм разочарована от "великата целувка"?
Някак постна ми се видя, много вяла, все едно насила сякаш.
Нямаше никаква страст, никакво движение, една статична така.
Абе никаква работа. 🤣
Много ме хвана яд, много.
За новата снаха Ипек исках да кажа, че няма да е някаква кротка очевидно и Кая може да бере ядове с нея.
Обаче ми се вижда хем невинна, хем бая обсебваща, и също една такава вечно весела, с един невинен поглед, но нахална.
Освен това не си мълчи, много е напориста.
Много по-красива ми е от Зерин.
Интересно ще е как ще им се развият отношенията им с  Кая.
Наесен ще е много интересен новия сезон, много.

# 597
  • Кърджали
Целувката си беше точно такава, каквато трябваше да бъде. Като сложим на везната темпераментите на героите,историята им, преживяното, случващото се, тежащото им, повода, причината... Няма как да се очаква тя да бъде някаква емоционална или страстна. В смисъл, може и да можеше да е страстна, но нямаше да са те /Аз към сценаристката лично имам много критики за начина по койтопише общата история, но героите, особено Алия и Джихан, са писани много последователно, действията им са отговарящи на характер, ситуация, обстановка.

Снощи в ютуб беше пуснат разговор с актьорите от Далечният град. Беше доста интересно и забавно, особено актрисата, играеща Садакат ми скри шапката на мен. Но нямам време да се седна да превеждам цялото, затова само два много кратки откъса

Озан за актьорството накратко
https://vk.com/wall609002571_1641
Озан за Джихан през неговия поглед
https://vk.com/wall609002571_1642

# 598
Целувката си беше точно такава, каквато трябваше да бъде.

. Беше доста интересно и забавно, особено актрисата, играеща Садакат ми скри шапката на мен.

Моля като имаш време разкажи малко от представеното.

# 599
Алелсандра, може би си права.
Но мен нещо не ми достигна и това е.
Очаквах много, много повече.
Нямаше емоция. Дървена ми беше цялата работа. Явно наистина няма да има никакви целувки и слуховете за Озан ще се окажат верни.
Аз не съм убедена, че това е решение на сценария, режисьора да изглежда така целувката или имат и някакви други съображения отстрана на изисквания на актьорите.
Сега, това са малко в сферата на фантазиите, предположения някакви мои си. Аз не вярвам особено на слухове и това, което се писа за Озан и, че не искал такива сцени. Не ги следя клюките, не ме интересуват.
Но не ми хареса. Определено не ми хареса.
Съгласна съм, че не би съответствало друго на характерите и историята им, но очаквах много повече и като зрител съм разочарована.
Чакахме тази целувка толкова време.
По друг начин си я представях.
Но ми хареса препратката с роклята, с пристигането им и с предишната сцена на летището.
Как тя се надяваше да го види. Отвсякъде се оглеждаше. И после пак "не,Джихан недей, не може, тръгвам си". Сто пъти едно и също.
Това малко ме изнерви.
На него пък му трябваше точно този тласък, че да действа😊
Та от тая гледна точка Минето свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт