Сърбеж, рани

• 412
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, мъж съм, от няколко години насам имам сърбеж около ануса. Преди две години ходих на хирург с идеята, че е от хемороиди и той ме оперира с лазер като твърдеше, че всичко ще е наред. Аз отидох с нагласата, че е заради тях, но това изобщо не спря дори и след операцията и когато отидох при него с въпроса защо продължава отговора му беше, че трябвало след душ да се подсушавам добре и това пробвах без резултат. Пробвал съм с пудра, кремове - никаква разлика. В един момент изпитвам силен сърбеж и най-често го правя по време на сън защото не се усещам и няма как да се контролирам. Имам чувството, че някаква слуз излиза от ануса и по цялата ивица от кръста до началото на тестисите ме сърби и почеша ли се стават рани. Това от няколко месеца насам тръгна и по лявата част на пениса както и по десният тестис. Там се получава  като раздразнение и сухи кожички, но вече не се трае. Опитах с кремове BlueCap който не е и евтин по препоръка на дерматолог за други места на които имам псориазис - никакъв ефект. Имам псориазис на гърба на няколко места и под лактите малки точки. Използвам един крем който ми помага за тестисите, члена и раните по гърба и по лактите, но не е препоръчително използването многократно защото съдържа кортикостероиди - крема е дипросалик. Моля, кажете ми към какъв специалист да се обърна защото явно не всички лекари са с нагласата да помагат..

# 1
Очевидно - към дерматолог.
Освен това си пусни изследвания за чревни гъбички, бактерии и паразити, ако си от София - най-добре в НЦЗПБ. Изследването е с фецес, а за паразити - и сте скоч лента. Препоръчвам ти да отидеш на място предварително да ги попиташ как става точно изследванията, защото трябва да занесеш проби в различните им лаборатории, малко е объркано, но на там ще ти обяснят всичко. Отиди в Микологична лаборатория първо и питай къде са лабораториите за паразити и бактерии. Преди обяд се ходи.
Ако не си от София, такива изследвания се правят във всяка по-голяма лаборатория.

# 2
Подкрепям предното мнение. Обезателно се изследвайте за паразити, специално глисти. Те предизвикват точно такива симптоми нощно време.

# 3
Или гъбички или псориазиса се разпространява, ако на близо.

# 4
Здравейте. Имате генитален псориазис, не знам защо не са ви диагностицирали правилно досега. Трябва да ви изпишат безвредни мазила, пудри, спрейчета… всичко, което може да намали драстично сърбежа и да ви облекчи положението. Също козметиката за баня трябва да е съобразена със състоянието ви.

Общи условия

Активация на акаунт